Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Par problemu s kamerou JVC GR-D200

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Kecup
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    13

    Zdravim,

    koupil jsem minuly tyden miniDV kameru JVC GR-D200, narazil jsem vsak na par problemu, ktere trochu mi kazi jinak hodne dobry dojem z tohoto kousku.

    Chci se zeptat, jestli se jedna o bezne veci, se kterymi se setkam i u jinych kamer, nebo zavady, v tom pripade bych kameru samozrejme vymenil...

    1) LCD displej ma v dolni casti asi 1cm siroky tmavsi pruh, ktery se tahne po cele jeho sirce. Pokud natacim venku, neni to temer videt, horsi je to v interierech - zvlast pokud zamirim na bilou stenu. Je to jen vada displeje, v zaznamu je vse samozrejme ok.

    2) v nekterych pripadech se kolem natacenych objektu udela slaba zluta kontura, vetsinou u kontrastnich scen, neni moc videt, ma pritelkyne si napriklad pri prehravani na tv niceho nevsimla, ale je tam...

    3) tohle me stve nejvic - koupil jsem tuto kameru mj. abych mohl zachytavat analogovy zaznam z tv. Kdyz jsem vsak kameru k tv pripojil (tv je JVC AV-29FT1SL), tak se mi po prepnuti do zachytavaciho modu objevil na LCD jen rozkmitany obraz. Zkousel jsem to jak pres s-video, tak cinch, ale je to stejne. Vyykousel jsem 2 ruzne redukce scart->s-video+cinch, nepomohlo. Zkousel jsem zachytavat z obou scartu, ktere tv ma (s-video i RGB), taky nic. Vypada to, jako by signal z tv byl nak rusen nebo co... Jenze uz pul roku z teto tv podobnym zpusobem zachytavam do PC pres VIVO kartu a bez problemu (kabely 12m).

    Zkusil jsem jeste zachytavat do digikamery ze stare kamery VHS-C (cinch), vse OK, obraz stabilni. Takze tv a digikamera se proste nak "nedomluvi". Zkousel jsem jeste vymenit antenni kabel, zachytavat jen pri napajeni kamery z baterie, nasadit feritove filtry... nic.

    Nevite cim to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    A ma ten TV vystup ??? Skus to prepojit videorekorderom (s TVtunerom)...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Kecup
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    A ma ten TV vystup ??? Skus to prepojit videorekorderom (s TVtunerom)...
    Jestli ma televize vystup? Jasne, psal jsem ze z ni zachytavam do PC...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Skus ten recorder, lebo asi ma nanic ten vystup
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Kecup
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Skus ten recorder, lebo asi ma nanic ten vystup
    video nemam, kvuli nahravani z tv (teda nahravam tak 1x za mesic) jsem si poridil prave miniDV, doted jsem graboval do pc v MJPEG... Jestli jde grabovat z tv do pc absolutne bez problemu, proc by mel byt vystup z tv nanic? Spis to bude nake posrane ruseni, vsim jsem si ze je to krapet lepsi, kdyz mam vypnuty LCD a obraz z tv je jen v hledacku.

    Jasne ze prvni vec kterou bych zkusil by bylo propojeni kamery s videem...

    Spis jsem chtel vedet, jestli se tohle muze stat, jinac balim kameru a letim menit kus za kus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Klasika, kterou stojí za to do zblbnutí opakovat:

    "... A není náhodou do té TV zapojena kabelová televize? "


    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Zkušenosti s JVC-GRD30:

    1) nevyskytuje se
    2) nevyskytuje se
    3) nagrabován kvalitní obraz, ale po odstranění rušení - je to citlivé opravdu moc, stačilo, aby propojovací kabel se ocitl v blízkosti elektrické prodlužovačky nebo aby se ve vedlejším pokoji vysávalo. Předtím jsem v první řadě musel galvanicky oddělit kabelovou TV i rozhlas.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Kecup
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Tomáš X.
    Klasika, kterou stojí za to do zblbnutí opakovat:

    "... A není náhodou do té TV zapojena kabelová televize? "


    nop, satelit
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Kecup
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Tomáš X.
    Předtím jsem v první řadě musel galvanicky oddělit kabelovou TV i rozhlas.
    na kolik Kc to vyslo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    4

    k 1) určitě se jedná o vadu kusu, mám stejnou kameru a žádnej pruh tam není
    k 2) žádnou žlutou konturu jsem nezaznamenal
    k 3) nezkoušel jsem

    P.S. a co provoz za snížených světelných podmínek??
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-06-2007, 11:01
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-09-2006, 08:19
  3. WinFast TV2000 XP Expert - vyreseni problemu?
    Od devito v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-12-2004, 13:08
  4. Řešení problému s rušením Much TV
    Od Brouk v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2004, 20:57
  5. Ma tu nikto skusenosti s kamerou JVC GR-D200 ?
    Od Stefan v sekci Videokamery
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-06-2004, 18:55