Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jdou nějak upravit basy a výšky audia do pc

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele DejvidCV
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Nazdárek. Prosím o radu. Nahrávám filmy přes tv kartu Winfast 2000xp expert přes cinche, všechno je v pohodě jen výsledný zvuk nemá dynamiku-chybí basy. Zvukovku mám integrovanou SOUND MAX-ADI AD 1888, nikde v ovládání hlasitosti jsem nenašel nějakou možnost nastavení basů. Jedině v OVLADANI HLASITOSTI-UPRESNIT-NASTAVENI ZVUKU, ale to mám nefunkční-nelze měnit, je to šedé . Nevíte jestli je nějaký equalizér kterým by šly nastavit vstupní-nahrávané hodnoty? Díky moc za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele TomV
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    110

    A jakým softem to nahráváš ? Pokud nemá možnost aspoň jednoduchých korekcí zvuku, tak máš pak dvě možnosti : buď si to po záznamu demuxneš a zvuk proženeš ekvalizérem třeba v Audacity (a pak to zase muxneš), nebo si koupíš jednoduchý mixážní pultík s ekvalizérem a budeš to nahrávat přes něj. To záleží, kolik toho děláš. Pokud hodně, tak ti ten pultík ušetří čas, a pokud málo, tak by se ti asi nevyplatil, ikdyž stojí jen kolem tisícovky...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele DejvidCV
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Nahrávám to softwarem který je k té tv kartě-WinfastPVR, ale tam je možné pouze nastavit sílu-hlasitost audio nahrávky. Je možně že nějaké novější verze umožňují víc nastavení... Tím demuxem a muxem to právě dělat nechci a klasický mix by se mi nevyplatil a přijde mi to zbytečné... Copak není nějakej jednoduchej soft. equalizér?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    Ten equalizer by asi v tvém případě musel být součástí ovladačů zvukovky (nebo toho softu k TV kartě, jak jsi sám zjistil). Zkus stáhnout nejnovější verzi ovladačů k motherboardu a prohlédni i instalační CD, třeba tam něco takového je a standardně se to neinstaluje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele DejvidCV
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Tak bohužel novější ovladače jsem nenašel a tady žádná možnost jiného nastavení není . Opravdu nikdo nevíte o nějakém jednoduchém equalizeru který by běžel na pozadí a upravoval by vstupní zvuk???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Tak to zkus upravit dodatečně nějakým softem.
    BTW, jaký máš MB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    DejvidCV
    Pokud mas TV kartu mono a zachytavas zvuk pres zvukovku, mohl bys vyuzit line-in stereo na zvukovce a to tak:



    vali to sice vickrat pres A/D prevodnik a nebudes moct behem nahravani stelovat se zvukem na volume, ale jinak je to supr, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele DejvidCV
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    TV kartu mám stereo a základní desku ASUS P4P800-X. Jasně, dodatečně to jde prohnat nějakým softem, ale proč to dělat složitě když by to mohlo jít jednoduše, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele mmmartin
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    187

    Zkus http://www.slunecnice.cz/product/Control-Sound-Pro/. Nemám s ním zkušenosti, ale třeba ti vyhoví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od DejvidCV
    TV kartu mám stereo a základní desku ASUS P4P800-X. Jasně, dodatečně to jde prohnat nějakým softem, ale proč to dělat složitě když by to mohlo jít jednoduše, ne?
    Jinak než dodatečnou úpravou to bohužel nepůjde. WinFast PVR od Leadteku ti totiž jako zvukový vstup "nezbaští" nic jiného než jeden ze vstupů mixeru zvukové karty. Musela by to umět ta zvukovka už před AD převodníkem a to nelze u integrované zvukovky očekávat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Fantas!
    Ale proč takhle složitě? Prostě to nahraju do WAVu a potom upravím zvuk dle libosti například v Audacity. Navíc bych se taky bál posunu zvuku, přece jenom ten EQ nemusí běžet realtime.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    vlada
    No ja to resil realtimeove! Precti si to od zacatku! Mu jde o reseni bez dodatecneho upravovani! Jinak jsem to napsal teoreticky, nic takoveho nastesti nemusim resit! Jen to byl takovy "posledni" napad, ktery, ac tak komplikovany, resi danou situaci bez nutnosti sepcialnich softu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele DejvidCV
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    22

    Děkuji všem za tipy jak řešit tento problémek, ale asi mi nezbude nic jiného než si buď pořídit nějakou jinou zvukovku (což se mi zatím moc nechce) a nebo to hold protáhnout nějakým tím softem... .
    Tak prosím ještě o jednu radu: Když mám tedy nahraný-ještě neupravený zvuk v mp2 a chci tedy přidat basy a když už tak aby byl výsledný zvuk v ac3, tak čím to tedy prohnat? Zatím to zkouším-mp2 dám do Audacity kde tedy provedu úpravy (Jaké by jste mi doporučily? Mám dát normalizovat-to dosáhnu standartních zvukových hodnot a nebo si to mám upravit podle "ucha"?) z Audacity to exportnu do wavu a ten veBeSweetu převedu do výsledného-konečného ac3.
    Není to zbytečně komplikované a neutrpí tím markantně výsledná kvalita zvuku? Neměli by jste pro mě nějaký jednodušší postup? Díky moc za odpovědi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    DejvidCV
    Spíš než normalizaci bych tedy použil nějaký ekvalizer, pokud chceš vytáhnout basy a výšky. Ten postup se mi jinak zdá O.K.

    Hlavním problémem je ta výchozí MP2, to je dost mizerná zvuková komprese, ale jestli to zachytáváš rovnou do MPEGu, tak Ti nic jinýho nezbývá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    DejvidCV
    pouzijes dva filtry. Nejprve si upravis zvuk pomoci EQ a nasledne potom muzes provest normalizaci. U toho EQ dej pozor, at to neprebudis. Pomoci EQ se da paradoxne i normalizovat v tom pripade, ze ma i gain.
    Ja na toto pouzivam Vegas, ale pokud chces free, tak audiacity, jak radi vlada, je fakt dobra volba!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-06-2008, 10:19
  2. mobily jdou mezi lidi...
    Od ohm v sekci Volná témata
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 30-05-2007, 02:36
  3. LCD Asus s repro - jdou vypnout?
    Od stani v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-05-2007, 12:35
  4. Winfast 2000xp Expert nastavení audia (basy,výšky)
    Od DejvidCV v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-03-2006, 19:39
  5. jdou vložit titulky při encod do mpeg1/2
    Od ujoGrgaPitic v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-05-2004, 14:52