Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 29 z 29

Téma: Dazzle Digital Video Creator II (DVD Master) legenda?

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Něco jsem dopsal k tomu předešlému článku.

    Jinak Karta Lite je úplně jiná než DV Now. Je to úplně jiný HW.
    Ten analog IN/OUT je až na verzi DV Now AV. Tím se liší od DV Now, která je pouze digitální. DV Now lite je úplně jiná karta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Soft vynechme (každýmu vyhovuje něco jinýho), ale karty typu DV.now jsou dneska naprosto pasé. I ta verze lite byl ve skutečnosti obyčejný IEEE1394 řadič Texas Instrument, akorát k němu FAST dohodil svoje drivery (a do systému se nainstaloval FAST kodek) a toť vše. Tutéž službu mně dneska udělá libovolný řadič za pětikilo a freeware WinDV od Mourka.

    A rozdíl mezi DV.now a DV.now lite je nula, protože v obou případech jde jenom o přenos dat kamera<>PC nebo DV rekordér<>PC, takže to nemá naprosto na nic vliv. Pokud ti tu DV.now střelili v GIU o 10t. dráž, než lite, tak ti dali pěkně do budky (u té verze lite akorát byla AP v LE verzi, ale karta jako taková naprosto identická)

    http://www.twintek.nl/dvnow.pdf

    http://www.twintek.nl/dvnowlite.pdf
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Co vím, tak poslední ceny byli:
    DV Now Lite + AP Le 5990 kč
    DV Now + AP 19990 kč
    DV Now AV + AP 24990kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    94

    Pracoval som s DV Now Le 3 roky a je to ten isty hardwer ako DV Now, len ochudobneny o plnohodntny soft, samozrejme ze DV Now lite pracuje v pohode a bez padania aj s AP65full, ale tato karta je vlastne FW radic ,ziadna akceleracia ani nic podobne som u nej nezistil,preto som ju dal prec ,navyse jej nekompatibilita s ostatnym softom pre strih ma o tom len presvedcila, to co ponuka DV Now AV som dosiahol prevodnikom kamery.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Źádná akcelerace ???? To si děláš srandu. Já mám P3 750Mhz a to dělám 80% věcí v reálném čase. Myslíš že by to můj PC bez tý karty zvládl ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ale, ale... - už vidím, jak děláš např. 5 překryvných stop v RT
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    94

    nemyslim,viem ze urcite by ti to slo rovnako aj na FW, ja mam P4 a 3,2Ghz a nedovolim si tvrdit ze mi ide 80% RT s filtrami, asi mame rozdielne softy ,samozrejme zalezi s akymi filtrami sa porovnavas ,ziadna akceleracia oproti FW- to je fakt , odskusane, preto som isty cas pouzival DV Now Le ako radic,az kym som ho vyhodne nepredal,dv now av je to iste len s analogom, pracoval som aj na nom, Pitomec ma jednoznacne pravdu ze v sucastnosti je naj. riesenie radic s DV a analog. In/out,napr. acedvio.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Ale, ale... - už vidím, jak děláš např. 5 překryvných stop v RT
    Používám max. 3 stopy a bez problému. Jediný co dýl trvá jsou některý efekty z Xplode Pro a Fotoalbum. K výpočtu se používá jak karta, tak procesor a dokonce i grafika. Všechno dohromady. Bez tý karty bych to ani nerozjel a navíc znám lidi co stříhají v Premiere bez karty, takže vím jak jim to šlape..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Krtek
    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Ale, ale... - už vidím, jak děláš např. 5 překryvných stop v RT
    Používám max. 3 stopy a bez problému. Jediný co dýl trvá jsou některý efekty z Xplode Pro a Fotoalbum. K výpočtu se používá jak karta, tak procesor a dokonce i grafika. Všechno dohromady. Bez tý karty bych to ani nerozjel a navíc znám lidi co stříhají v Premiere bez karty, takže vím jak jim to šlape..
    Bavme se o RT v souvislosti s výstupem na FireWire a nikoliv na monitor. A tady nemáš šanci, pokud je CPU pod 3GHz nebo nemáš kartu za několik desítek tisíc (a karta nikoliv grafická - ta totiž nemá vliv vůbec na nic, kromě zobrazení, což je na pendrek).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Většina softů od Canopusu vč. XplodePro který používám využívá k přepočtu mimojiné i grafickou kartu s Nvidia čipem. Takže procesor + střih. karta + grafika dohromady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Ano, ale já se bavím jenom o RT výstupu na FireWire, což má nějaký smysl (akcelerace při renderingu s ukládáním na HDD je v tuto chvíli nepodstatná). Ovšem teď mně došlo že DV.now něco takového vůbec nezná (takže to neznáš ani ty), což vysvětluje, že já o voze a ty o koze
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    Co používáte jako náhradu nebo ekvivalent za tuto "kartu"???

    Po delší době bych se jí chtěl zbavit a potřeboval bych nějakou náhradu místo ní.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Tak to je fakt mazec - 3,5 roku stará diskuze No já tu kartu prodal už před pár roky a přešel na SW encódování (teď aktuálně Canopus ProCoder 3), které je díky výkonnějším PC už rychlejší než realtime, takže DVD Master logicky ztratil význam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Oct 2009
    Příspěvků
    74

    k té kartě bych ještě doplnil, že je verze DV.Now AV a DV.Now AV basic. V r.2004 mi bylo prodejcem řečeno, že ta basic je stejná jak bez toho basic, jen nemá jakýsi čip na sobě, který pomáhá procáku zpracovávat data. Tehdy jsem vzal basic, protože RT by moje sestava PC, dle názoru toho prodejce, stejně nestíhala. Dával jsem za ní 10k jako použitou, ale furt v záruce.
    JÓO, to byly časy. To mi rostly fúsy iba na bradě

    To jen tak, abych oživil téma po 11,8 létech
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-11-2009, 20:23
  2. Digital Video Recorder od UPC
    Od Gesor v sekci DVB-C
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-02-2008, 22:19
  3. Roxio Easy Media Creator 7.5: DivX-to-DVD Creator
    Od jabber v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-04-2005, 00:50
  4. Audio DVD Creator
    Od Bobophon v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-02-2005, 13:51