Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Mám 1GB RAM - jak využít toto množství paměti ?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele weber
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    49

    Na základě příspěvků na různých fórech jsem si dokoupil RAM do 1GB (v současnosti nic neobvyklého). Významě to urychluje zpracování videa (viz fóra), proto se ptám v jakých programech a při jaké činnosti toto množství využuju, příp. jestli se musí někde něco nastavit (např. v registrech, samotných programech?) Zatím jsem zkoušel DVDLabPro a max. využití RAM cca 350 MB (při zpracování videa 2GB) a HDD "chroupe" o 106. Předem velice děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    V authoringovem programu ti to snad moc nepomuze, spise se ten RAM hodi v programech , ktere pracuji s daty ,na grafiku (Photoshop), editacni a kompozicni programy.
    A pak jestli mas mit otevreno i vice programu najednou a tam se to asi opravdu hodi a snad to je asi hlavni duvod si vice RAM poridit (pro beh vice narocnych prgm najednou)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kirk
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    492

    weber: hele, říká se přece, že místa na disku není nikdy dost, ne? a totéž platí podle mě i o ramce
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele weber
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    49

    2 kirk: no mě se jednalo hlavně o to, že když už tam mám "tolik" paměti, tak aby se neflákala. Největší brzdou při činnostech s videem je stejně HDD, ale to jsem nenapsal nic nového.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Vůbec to neřeš a nemysli na RAM ale na svoji babu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    ai ai je offline
    Je tu pořád
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    3,739

    v Task Manageru to vidis kolik ti aplikace berou , z toho vychazej ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Co je na 1GB RAMce tak velkého???




    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    po tom co sem upgradnul na 1.5GB RAM sem vypnul swapak a vsechno lita rychlejc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Citace Původně odesláno od clee
    po tom co sem upgradnul na 1.5GB RAM sem vypnul swapak a vsechno lita rychlejc
    A to bys koukal, jak to lítá se všema čtyřma osazenýma paticema s 512kama Kingston v duálu - sudá bere , když máš ovšem na to desku !
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no tam nacpu maximalne 4GB, doma jen 3GB (tam mam jen 1GB, ale taky vypnutej swapak)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Citace Původně odesláno od clee
    no tam nacpu maximalne 4GB, doma jen 3GB (tam mam jen 1GB, ale taky vypnutej swapak)
    nj, ale není až tak důležitý, jestli jsou 2GB, nebo 4GB, nebo kolik je ta deska schopná pojmout, podstatnej je ten dualchannel a časování !
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    dual samozrejme, jinak 3x512 Corsair CL3 (533)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    533 je malo, ASUS podporuje 800stovky jak nic \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    ja tam mam "jen" P5AD2, tam by byly 800MHz pameti k nicemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    To je s.h.i.t doska, to mas pravdu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: LG 32LD351 jak naplno využít?
    Od michaelsokol v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-12-2010, 15:07
  2. Jaké množství videa v průměru „zahodíte“ při střihu?
    Od Jiří Piškula v sekci Ankety v magazínu
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-10-2010, 22:13
  3. Jak využit plnou plochu na CRT 16:9?
    Od aqualung v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-12-2007, 15:56
  4. Čo hovoríte na toto???
    Od Martin83 v sekci Vypalovačky a média
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-02-2006, 16:55