Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: "Temer" stejna plocha enkodovana jako jedna barva

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele phracek
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    43

    Ahoj vsichni,
    rad bych se Vas zeptal na malou radu ohledne encodovani
    AVI do DVD.

    Nagraboval jsem jeden dil MASHe(25 min) do AVI (MJPEG)
    a po te je enkodoval do DVD. Vse probehlo v poradku, jen
    se stalo, ze vetsi "temer" stejne plochy enkoder dekodoval jako jednu a pak to vypadalo priserne. Mel jsem average bitrate 3000 a maximum bitrate 9500.
    GOP jsem mel na 12.
    Mel jsem to nastavene na jeden pruchod.

    Muzete mi rict, jak to opravit? Jestli zvysit bitrate ci neco jineho
    Prohlizel jsem si diskuzi, ale nic jsem zde nenasel. Mozna se to tu resilo, ale asi jsem to prehledl

    Diky Petr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    To je obecný princip kódování MPG (ale i JPG u obrázků) - podobné barvy vedle sebe se zprůměrují. V konečném výsledku to záleží na nastavení enkodéru.

    Prvotní (dost zašuměný, protože dost starý) film podrobíš jedné kompresi (MJPEG) a pak ještě jednou (MPEG-2, když to převádíš na DVD).
    Nepíšeš nic o formátu, do jakého to grabuješ z televize.
    U kodeku MJPEG se prudce zhoršuje kvalita, pokud je nastavena kvalita kódování nastavena na nižší než 18.
    U výroby DVD se mi average bitrate 3000 bps zdá trošku nízké, zkus jít tak na 5000 bps a výše.
    Maximální bitrate větší jak 8000 asi nemá cenu - spousta přehrávačů nepřekousne bitrate větší než 8500.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele phracek
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    43

    Grabuju to do formatu AVI 720x576 (MJPEG), 25 fps, zvuk 44100kHZ
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    To je vcelku jasné, důležité je nastavení kvality kódování.
    Čím menší kvalita, tím větší komprese a tedy tím větší náchylnost na kostičky a slévání ploch.
    Totéž při překódování do DVD - nízký bitrate = velká komprese = nízká kvalita = ještě více kostiček a ještě více slitých ploch.
    Navíc staré filmy, jako je MASH už jsou v televizi dost zašuměné - každý šum spotřebovává více bitrate.
    U toho MJPEG-u nastav kvalitu co nejvyšší a při převodu do DVD spíše vyšší než nižší bitrate.
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Na DVD jedině 9800 CBR, jinak raději HL na 20 000 a výše, to ale DVD nepřehraje.

    Jinak je si třeba uvědomit že se jedná o kompresi jak prase a tudíš to bude vypadat jako kompresované,
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9

    Nevim v jakem mpeg-2 enkoderu jsi to prevadel ale vseobecne 3000kbps je malo, udelej to na cca 5000kbps (cim vic tim lepe), maximum 9500kbps je OK (! v souctu se zvukem se nesmis pro DVD dostat pres 9800kbps), minimum na cca 2000kbps a VBR dvoupruchod. Pokud to ale mizerne vypada v MJPEG AVI tak necekej zadne zazraky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    procoder interlaced 3700-7000 vbr 2pass pohoda....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Citace Původně odesláno od clee
    procoder interlaced 3700-7000 vbr 2pass pohoda....
    Ale pozor !!!, to VBR musí být z dobrého zdroje !!!, nejlépe z DivXu nebo Xvidu !!! který je VBR 800kilo !!!

    Dobrý, už se tady cítím skoro jak v dobré rubrice o MPEG-4
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    zdroj, video8->ADVC-100
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Citace Původně odesláno od clee
    zdroj, video8->ADVC-100
    Ale co bylo zdrojem před ADVC-100 ??? VHSka nebo co ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    hledej šmudlo, je to tam napsany
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Na 3000 na ProCoderu to musí bejt , hezkou zábavu
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Jake MMC s HDD "server" + druhe jako "stanice"
    Od Cigisek v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 10:51
  2. VD: TV jako univerzální "zobrazovadlo"?
    Od husky14 v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 12-04-2010, 18:44
  3. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 19-01-2009, 09:45
  4. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-11-2007, 22:17
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-06-2006, 11:07