Zdravím poradí někdo jaký je nejlepší a nejrychlešjí program na převo mpeg 2 souborů do AVI DivX!!!!?
Zdravím poradí někdo jaký je nejlepší a nejrychlešjí program na převo mpeg 2 souborů do AVI DivX!!!!?
parkan
AutoGordianKnot
parkan
VirtualDubMod.
parkan
Nejrychlejší - Nero
Nejkvalitnější - AviSynth+VirtualDub+XviD
vlada
Jak ovlivní kvalitu AviSynth?
SS2CZ
Kvalitu asi ne, ale rychlost možná.
mirekv
Dík,nebyl jsem si jistý.![]()
![]()
SS2CZ
Kvalitu taky - pokud použiju filtry ve VD, jako že minimálně resize musím, tak se video převede z YV12 do RGB a potom zase zpátky do YV12 pro MPEG-4. AviSynth umožní provádět všechny filtry s YV12 kódováním barev, což je kvalitnější. Otázka ale je, jestli to někdo opravdu pozná. Spíš si myslím, že ne, ale přeci jenom pro jistotu![]()
VirtualDub je najlepsi na MPEG-4 ASP (vlada VirtualDubMod asi nepouziva) a MPEG-2 jedine cez Avisynth. Kvalitu ani rychlost AViSynth neovplyvnuje, aspon som si nevsimol. Skvor sa jedna o tzv. "bezproblemovost" prevodu.
Off topic: Z mojej Tv karty ASUS 7135 je pri nagrabovanom zdroji m-jpeg a prevode do MPEG-4 ASP vsetko na![]()
vlada
Takže když použiju resize a crop z AviSynthu tak jsem z obliga?
A co znamená "ConvertToYV12()" když dělám Crop?
SS2CZ
"ConvertToYV12()" Pokud ti to pojede, to bych nedělal, jen to zpomalí proces.
mirekv
No jo,ale bez toho mi nešel Crop.Tomu právě nerozumím.![]()
SS2CZ
Jak to - podle dokumentace funguje Crop s YUY2, RGB i YV12. Ten příkaz ConvertToYV12() převede jakýkoliv barvy do YV12. Pokud je ale zdroj MPEG-2 nebo DV, je to na 99% YV12, u MPEG-4 většinou taky. Proto je dobrý dělat to v AviSynthu, všechno je YV12 a všichní jsme GOGO.
jojto
VDM samozřejmě používam. Píšu VD, ale myslím tím obojí.
Otevřel jsem AVS v VDM (loadplugin() , MPEGsource("m2v")) a zbytek jsem dělal ve VDM přes script editor (lanczos4resize() a crop()) a bez ConvertToYV12()" to nešlo nebo nebylo jenom vidět?
SS2CZ
Problém bude asi v tom MPEGsource. Zkus to přes DGMPGDec - návod. Zřejmě tam dochází k nějaké konverzi navíc.