Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: MPEG-2 na DVD bez ztráty kvality

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    Ahoj, marně si lámu hlavu s následujícím. Prvně jsem stříhal DVD film. Fotřík si usmyslel, že si natočí hezky film z Novy a po mně chce, abych mu vystříhal reklamy a dodal to zpátky. Tak jo, no. Prokousal jsem se až k tomu, že jsem splašil a použil MPEG Video Wizard, všechno hezky vystříhal a exportoval do .mpg. Ten má nějakých výsledných 3.51 GB při délce 2:25 hod. Datový tok 5010 kbps (Variable), 352x576 (3/4).

    No a teď na čem jsem se zakous. Chci to dostat na DVD. Použil jsem Nero Vision a ten mi hází nějaký divný hausnumera. Já to chci na to DVD samozřejmě dostat ve stejné kvalitě jakou má MPEG. Pokud bych chtěl zachovat stejný datový tok, vyžaduje po mně Vision přes 5,5 GB. Když to chci nacpat na normální placku, tak rapidně zredukuje datový tok skoro na polovinu původního. A tomu právě nerozumím, jestli je to soft naprd, nebo jestli je to standardní věc, že výsledný .vob je nějaký objemnější při stejném datovém toku. A na to bych se chtěl vás zkušených zeptat, jak to funguje a případně v čem to realizovat bez ztráty kvality.
    Sorry, jestli plácám blbosti, nikdy jsem nic podobného nedělal a rozumím tomu jak koza petrželi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jestli mas zvlast audio a zvlast video tak to hod do ifoeditu a zauthoruj do dvd-video struktury, jestli ne tak to nejdriv demuxni (mpeg tools v tmpgenc napriklad) a pak to teprve naladuj do ifoeditu
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    Díky za radu! Zvlášť to nemám, ale klidně to udělám, pokud to pomůže. Zkusím to a poreferuju. Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Zrovna IfoEdit moc pro laika není - to radši nějaký polopatický soft ve stylu Ulead Movie Factory, kam se naimportuje získaný sobor z MPEG Video Wizard, udělá authoring a rovnou vypálí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Marek-Z: vyzkoušej Mpeg Video Wizard [color=red]DVD[/color]. Dá se v něm udělat rovnou authoring. Velmi efektivní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Pitomec
    Zrovna IfoEdit moc pro laika není - to radši nějaký polopatický soft ve stylu Ulead Movie Factory, kam se naimportuje získaný sobor z MPEG Video Wizard, udělá authoring a rovnou vypálí.
    Editovat commandy, to ano, ale authoring je jednoduchy aj v IfoEdite, urcite jednoduchsi, ako v comkolvek inom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Editovat commandy, to ano, ale authoring je jednoduchy aj v IfoEdite, urcite jednoduchsi, ako v comkolvek inom.
    Neříkám, že je to složitý, ale pro člověka, jenž to nikdy nedělal, je určitě přijatelnější "klikací" soft (navíc s CZ lokalizací).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele vladoc
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    457

    Pitomec
    Máš pravdu, ten program je pre začiatočníkov, ako stvorený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od BOBA
    Marek-Z: vyzkoušej Mpeg Video Wizard [color=red]DVD[/color]. Dá se v něm udělat rovnou authoring. Velmi efektivní.
    A tak jsem zkoušel ten Mpeg Video Wizard DVD, funguje to pěkně, pohodlně, umí to všechno, co je potřeba, akorát to DVD pak ve stolním přehrávači nefunguje. Táta má dva a ni jeden se nechytá. Tedy vystříhat 3 reklamy a co je s tím s*raní :/
    V tom InfoEditu nemám šanci ani za mák to rozchodit, je to na mě složitý jako prase. Spíš bych potřeboval něco pro blbý, abych zmáčknul čudlík, vypálilo se to na DVD a fungovalo to. To možná ještě nikdo nevymyslel Vůbec nemám chuť se v tom nějak rejpat. Vystříhnout reklamu a pryč od toho. Skoušel jsem Shrinka, ale ten je zase děsně nemotornej na nějaké stříhání. No, zkusím ještě ten doporučovaný Ulead Movie Factory na ten authoring, snad pochodím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    Marek-Z

    Ahoj, marně si lámu hlavu s následujícím. Prvně jsem stříhal DVD film. Fotřík si usmyslel, že si natočí hezky film z Novy a po mně chce, abych mu vystříhal reklamy a dodal to zpátky. Tak jo, no. Prokousal jsem se až k tomu, že jsem splašil a použil MPEG Video Wizard, všechno hezky vystříhal a exportoval do .mpg. Ten má nějakých výsledných 3.51 GB při délce 2:25 hod. Datový tok 5010 kbps (Variable), 352x576 (3/4).


    Pořád mě tam zarážel ten datový tok a to rozlišení.
    Příště by to chtělo v plném PALu (720x576) a u tak dlouhého filmu se budeš pohybovat pod 4000Kb. Možná, že to rozlišení je ten problém pro stolní přehrávač. Nemohu to říct na 100%, dělám jen v plném.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Marek-Z
    Jak chceš dělat video, když nezvládneš takové trivialní softy (teda z hlediska, k čemu je potřebuješ). Z hlediska athoringu neznám jednodušší soft, než Ifoedit. Nahoře zvolíš DVDAuthor, dodáš video a audio získané z TMPGEnc (clee), určíš cílový adresář a go!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    lada: Přesně v tomto rozlišení to ten stolní přehrávač zaznamenal. Já ten záznam nedělal, takže to neovlivním. V tom problém nebyl. Problém byl v tom, že některé softy jako třeba Nero Vision to chtějí z mně neznámého důvodu znovu rekódovat, což já nechci. A to byl ten problém. V jiných programech to funguje dobře, jako třeba v MPEG DVD Author.

    mirekv: Já nechci dělat video, jenom jsem chtěl vystříhat z původního videa tři reklamy. Bohužel se to neobejde bez všelijakých převádění tam a zpátky, co je pro mě jako laika přeci jen náročnější, když o tom nic nevím. V tom Ifoedit jsem to přesně takhle udělal a vytvořil mi strukturu nevhodnou pro stolní DVD. A protože tam těm nastavením nerozumím, hbitě jsem od toho utek Takže když pak mi to nefunguje, nejsem schopen zjistit, kde je chyba. A hlavně ty softy nefugují často už sami o sobě. Třeba ten Mpeg Video Wizard DVD není schopen to vypálit, aby to ve stolní přehrávači bylo funkční, aspoň v našem Philipsu. Vypálený v Neru to jelo bez problému. Tak je ten problém trochu širší, než že jen já jsem neschopnej. Některý softy nesmyslně rekódují, když to není potřeba, některé dělají authoring, se kterým jsou problémy, některé neumí vypalovat, takže laik pak v tom hezky plave, než na to přijde. Pro jednoduchý střih reklamy se mi jako laikovi osvědčilo Womble MPEG Video Wizard + TSUNAMI-MPEG DVD Author PRO, což mi funguje naprosto bez problému přesně pro mé účely.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Marek-Z
    Pokud bych chtěl zachovat stejný datový tok, vyžaduje po mně Vision přes 5,5 GB.

    V Nero Vision Express máš nastavené to isté rozlíšenie ? Teda 352x576 ?

    ----------------------
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    7

    V Nero Vision Express máš nastavené to isté rozlíšenie ? Teda 352x576 ?
    To už bohužel nezkusím, už jsem to vypálil a ten .mpg smazal. Ale je opravdu možné, že to nestandarní rozlišení tam dělalo tu paseku, že to chtěl Vision upravit, tedy zvětšit, čímž buď klesl datový tok, nebo při stejném na to chtěl 5,5 GB. A to si nejsem jistý, kdyby to udělal a zachovala se velikost souboru, zmenšil tok, jestli by se jednalo o ztrátu původní kvality obrazu. Ale toho jsem se bál, chtěl jsem, aby na to nic nesahalo a vypálilo to v původní parametrech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    18

    Skus to programom ULead workshop 2, je to intuitivne. Postupujes po krokoch. Ale na zaver si daj pozor, aby si sa vyhol novemu prerenderovaniu, tak v nastaveniach pre finalizaciu zadavaj tie iste hodnoty ako su hodnoty Mpegu, ktory spracuvavas.Hlavne si daj bacha na datovy tok, tiez CBR alebo VBR, Join stereo ci len stereo pri zvuku. Ak co i len jedna hodnota bude ina, zacne sa dlhe cakanie na prerenderovanie.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-08-2012, 19:24
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 05-11-2008, 20:43
  3. DVB: Střih mpg bez ztráty kvality obrazu a zvuku
    Od funteek v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-09-2006, 03:32
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-09-2004, 17:28
  5. ZAvi do MPEG bez ztraty kvality zvuku
    Od mig1111 v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-04-2004, 11:36