Ahoj, marně si lámu hlavu s následujícím. Prvně jsem stříhal DVD film. Fotřík si usmyslel, že si natočí hezky film z Novy a po mně chce, abych mu vystříhal reklamy a dodal to zpátky. Tak jo, no. Prokousal jsem se až k tomu, že jsem splašil a použil MPEG Video Wizard, všechno hezky vystříhal a exportoval do .mpg. Ten má nějakých výsledných 3.51 GB při délce 2:25 hod. Datový tok 5010 kbps (Variable), 352x576 (3/4).
No a teď na čem jsem se zakous. Chci to dostat na DVD. Použil jsem Nero Vision a ten mi hází nějaký divný hausnumera. Já to chci na to DVD samozřejmě dostat ve stejné kvalitě jakou má MPEG. Pokud bych chtěl zachovat stejný datový tok, vyžaduje po mně Vision přes 5,5 GB. Když to chci nacpat na normální placku, tak rapidně zredukuje datový tok skoro na polovinu původního. A tomu právě nerozumím, jestli je to soft naprd, nebo jestli je to standardní věc, že výsledný .vob je nějaký objemnější při stejném datovém toku. A na to bych se chtěl vás zkušených zeptat, jak to funguje a případně v čem to realizovat bez ztráty kvality.
Sorry, jestli plácám blbosti, nikdy jsem nic podobného nedělal a rozumím tomu jak koza petrželi.