Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Srovnání délky zvuku s videem

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Ve Virtual Dubu jsem pouze do videa přidával tittulky a rozhodil se mi zvuk, se kterým jsem nic nedělal. Vím,že o kousek níž se o tom mluvilo,ale nějak jsem to nepochopil. Můžete mi prosím pomoci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Jo a jak zjistím o kolik mám upravit zvukovou stopu?
    Jak je protom ve virtualdubu spojím?
    Omlouvám se za takové asi pro spoustu pitomé otázky ale fakt nevím kde jinde se zeptat.Díky Jirka
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Popiš jak se ten zvuk rozhodil (posunul, zkrátil, prodloužil, proměnlivě...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Vypadá to že je zpožděný od videa.
    Prostě to byl hotový divx, jen jsem do něj ve virtualdubu vložil titulky, a tohle mi to udělalo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele hupox
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    22

    Ale napis presne, ci sa len celkovo posunulo o urcity cas, alebo na zacatku je dobre, a postupne sa rozdeluje od obrazu a pod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Postupně se to prodlužuje. Spíš to vypadá,jako kdybych měl jiej počet snímků za sekundu a nějak se mi tím posouval ten zvuk. Kde vůbec zjistím kolik má to video snímků za vteřinu?
    Já to nechtěl původně nijak konvertovat,jen tam hodit ty titulky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Nevím proč zrovna chceš vypalovat titulky natvrdo, ale to je tvoje věc. Bez rekomprese to však nejde. Porovnej délku zdrojového a cílového videa - ve VirtualDubu. Tamtéž zjistíš i fps (info o souboru).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kirk
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    492

    Podle tvého popisu, mám pocit, že zvuk v originálním videu měl variabilní datový tok (VBR). A ten dělá VirtualDubu problémy. VirtualDub je zastaralý, tak se na něj vykašli. Stáhni si VirtualDubMod. Má spoustu možností, které žádná z verzí klasického VirtualDubu nemá Jedná se vlastně o modifikaci klasického VirtualDubu s mnoha vylepšeními Nečiní mu žádný problémy nacpat do videa MP3, AC3, OGG-vorbis nebo dokonce DTS zvuk! A s MP3 VBR zvukem nemá žádné problémy. U ČESKÉ verze pak v menu NASTAVENÍ, vyber NASTAVENÍ PROGRAMU a zaškrtni "By default try processing MP3 VBR streams like NanDub". To bude mít za následek, že při zpracovávání AVIček nebude docházet k likvidaci variabilního bitratu u MP3 zvuku (NanDub taky neměl problémy s VBR MP3 zvukem) Pak už jen musíš při každém otevření AVIčka s takovýmhle zvukem potvrdit, že se zvukem má VirtualDubMod pracovat metodou, jakou s ním pracoval NanDub. Ovšem musíš mít původní AVIčko. S tím "poškozeným", který jsi nedopatřením vytvořil, se už nedá nic dělat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Díky,ale kde v tom virtuadubmodu přidám do toho videa titulky?
    Nemám tam filtr subtitles jako ve virtualdubu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kirk
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    492

    Vypadá to sice paradoxně, ale v menu "stopy" vyber "zvukové stopy". Tady pak stiskni "přidat stopu". A vyber soubor s příponou *.srt. Výsledek pak ulož jako MKV soubor. Možná, že to podporuje i OGM soubor, ale nejsem si jistej. Titulky pak bude možné libovolně vypínat a zapínat Dekódovací Filtr na Matrosku (MKV) najdeš na adrese: http://packs.matroska.org/

    bez problémů přehraje MKV soubor s titulkama některá z nových verzí BSPlayeru
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    Nechci tu stopu zapínat ani vypínat. Prostě chci jen natrvro do toho videa dostat ty titulky. Jakmile spustím video,rovnou budou titulky v obraze. Bez možnosti výběru. Přes ty zvukové stopy se mi tam ale ty titulky neukázaly. Jde mi o to,že když to strčím do stolního dvd, tak už pojede jen jedno video už se zakomponovanými titulky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    je to uplne stejny jen do slozky plugins ve slozce vdmodu musis nakopirovat ten plugin z puvodniho vdubu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    17

    děkuju,jsem to ale trubka
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Synchronizace zvuku s videem
    Od RichieFM v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-07-2012, 12:33
  2. Rekomprese zvuku - srovnání
    Od vlada v sekci Editace audia
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-04-2005, 15:03
  3. Problem asynchronizace zvuku s videem
    Od Laci53 v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-04-2005, 17:31
  4. Audacity - změna délky zvuku
    Od Lipe v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-07-2004, 14:20