Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 13 z 14 PrvníPrvní ... 311121314 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 181 až 195 z 197

Téma: sestava pro strih

  1. #181
    Je tu pravidelně Avatar uživatele wizzard
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    525

    Kiss,
    neber to osobne, ale keby si sa trochu posnazil, uz davno by si si nasiel odpovede na vsetky svoje elementarne dotazy, s testami na nove CPU C2D su teraz plne vsetky zname pocitacove casopisy aj web stranky o pretaktovani, Conroe jednoducho nova SUPERSTAR - kup si napr. PCword 11/06, je tam presne to hladas - test dvojjadrovych CPU Intel aj AMD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #182
    Nováček Avatar uživatele imported_KISS
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    66

    Ale ja som sa snazil a cital som recenzie a testy na C2C. To je jasne ze su to nove procesory a vykonne a po pretaktovani este viac vykonne. Ale vsade sa pise o tom ze porazaju aj doterajsie AMD a ake su dobre na hry.
    Ale nikde som nenasiel take nieco oko pisal Alf. Kolko trva rendrovanie s C2C a kolko trebars s PentiumD alebo s P4, aby som si to mohol porovnat. Chapes? Ak by mi niekto napisal ze s P4 to budem rendrovat 1,5 hodiny a s C2C 1. hodinu, tak kaslem na C2C, neoplati sa o tolko predrazit. Alebo by niekto napisal, ze vplyv na rychlost rendrovania ma velkost RAMky, tak kupim nejaky P4 -3GHz a 1 GB RAM a mam to minimalne o 10 000 lacnejsie. Mne da sa povedat zatial plne postacuje aj moj celer 2,4 a 256 DDRAM na to co robim, Len ked rendrujem (a to nerobim stale, len obas nejake video...) tak to trva dlho.
    Na toto hladam odpoved a nie ako vsade citam same vykony a po rendrovani este vatsie vykony.... Ja len chcem vediet ci ja potrebujem take (drahe) vykony, preto to pisem tu, kedze su tu ludia co pracuju s videom a nie hraci a overlockeri.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #183

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Citace Původně odesláno od Alf
    Podívej se sem - https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10101 a najdi si můj spot z 29.9.
    Pokud by Ti to bylo málo, udělal jsem pro Tebe pár testů s C2D - rendering 5 min. videa z DV do MPEG-2, bez filtrů a s různým nastavením CPU a pamětí. Není to přesně to co jsi chtěl, protože mám E6600, ale asi se to moc lišit nebude.

    1. 266x7; 1,87; 5-5-5-15/266/2,5 (FSB x násobič; takt CPU; latence RAM/FSB/násobič) - čas 6:14 (4:51 po přepčtu na takt 2,4 GHz)
    2. 266x9; 2,4; 5-5-5-18/266/3 - čas 4:50
    3. 266x9; 2,4; 4-4-4-12/266/3 - čas 4:49
    4. 380x9; 3,42; 4-4-4-12/380/2,5 - čas 3:25 (4:52)
    5. 266x7; 1,87; 4-4-4-12/266/2 - čas 6:12 (4:50)
    6. 266x7; 1,87; 4-4-4-12/266/3 - čas 6:15 (4:52)
    7. Jako 6, RAM - 1GB single (druhá vytažena ze slotu) - čas 6:16 (4:53)
    8. Jako 7, pagefile na C: nastaven na 2MB - 6:18 (4:54)
    9. Jako 7, pagefile zakázán na všech discích - systém zkolaboval s hláškou "....málo virtuální paměti... "
    10. Jako 4, pagefile zakázán na všech discích - 3:18 (4:38)
    11. 200x9; 1,8; 4-4-4-12/200/4 - čas 6:39 (4:59)
    12. Jako 4, ale k testu bylo použito video s malými změnami - čas 1:44

    Pro pokus jsem vybral záměrně video s relativně velkým množstvím změn (taneční zábava - pohyb, častý švenk, zoom), takže se CPU dost zapotil. Když jsem použil video s malým počtem změn (koncert), čas podle bodu 4 byl 1:44.
    Lehce se dá spočítat, že rychlost renderingu je úměrná taktu CPU a latence RAM prakticky nemá vliv.
    Stačí?
    Předchozí test jsem doplnil o další body.
    KISS
    Není možné vycházet z celkových časů, ale spíš z poměru doby renderinku. Hodně totiž záleží na složitosti a množství změn ve videu (bod 4 versus bod 12). Tady - https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=10101 šlo spíš o znázornění poměru výkonu (doby renderinku) E6600 proti P IV 2,66 NW. Při zakalkulování rozdílu kmitočtu to vyšlo ca 2,75x ve prospěch E6600.

    A zpátky k testu.
    Podle bodů 1, 5 a 6 a bodů 2 a 3 je jasné, že takt a latence pamětí nemá na dobu renderinku žádný vliv.
    Z bodů 6 a 7 vyplývá, že při RAM 2GB dual a 1GB single není žádný rozdíl v čase renderinku.
    Podle bodů 8 a 10 je vidět, že pokud je dost paměti (2 GB), nemá vliv ani velikost pagefile (dokonce může být úplně zakázán). Pokud je paměti málo a pagefile je zakázán, systém zkolabuje - bod 9.
    Z bodů 4 a 12 je vidět, že čas renderinku je značně závislý na pohybu a složitosti scény.
    A konečně - podle bodu 11 je vidět, že není podstatná velikost FSB, nýbrž výsledný takt CPU.

    Pro doplnění - všechny testy jsem dělal při minimálním vytížení CPU jinýmy programy a se zavřenými rezidentními programy, které nebyly k testu nutné. Je tedy možné, že pokud bych na PC dělal i něco jiného, některé výsledky (např. málo paměti) by dopadly daleko hůř.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #184
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Citace Původně odesláno od Fantas!
    Alf
    Zatim ne - objevily se mensi problemy o kterych se radej nebudu rozepisovat...
    Alimenty ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #185

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Citace Původně odesláno od Modena
    Citace Původně odesláno od Fantas!
    Alf
    Zatim ne - objevily se mensi problemy o kterych se radej nebudu rozepisovat...
    Alimenty ?
    Že by byl Fantásek tak nešikovný?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #186

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Ještě k tomu mému testu - trošku jsem se na to podíval znovu, zopakoval jsem některé testy a vyšly mi s rozdílem 1s stejné časy. Z toho tedy usuzuju, že:
    K testu 11 - při nižším FSB (266/200) se čas prodlužuje o ca 3% při stejném výsledném taktu.
    K testu 10 - pokud je dostatek RAM, zakázáním stránkovacích souborů se zkrátí čas o ca 5%.

    Když už jsem ztratil tolik času blbinkami s testováním, řekl jsem si že ještě pár minut budu věnovat diskům.
    Disky mám:
    C - SATA 70 GB - WD Raptor (systém)
    F, G - SATA II 400GB - Seagate
    J - Externí USB-2 200GB - Maxtor
    Nastavení PC je podle bodu 4 testu rychlosti renderinku (380x9; 3,42; 4-4-4-12/380/2,5), systém je na C.

    Takže k časům ( zdrojové video; temp; ukládaný soubor):
    1. F; C; C - čas 3:21
    2. F; C; J - čas 3:22
    3. J; J; J - čas 3:37
    4. F; F; F - čas 3:20
    5. C; C; C - čas 3:22
    6. F; C; G - čas 3:22
    7. F; C; F - čas 3:25 (všechny předchozí testy)

    Když pominu výsledky podle bodu 3 (USB se asi nedá srovnávat s IDE nebo SATA), jsou časy úplně stejné. V podstatě to potvrzuje můj názor (a nejen můj - http://www.svethardware.cz/poridte-s...rcadleni/11180), že RAID-0 je pro zpracování videa spíš komplikace než užitek, protože rychlost disků značně převyšuje datový tok při ukládání a čtení videa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #187
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    ...sama voda panove!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #188
    Nováček Avatar uživatele imported_KISS
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    66

    Alf
    Diky moc za tie testy, musim si to poriadne nastudovat co si tam vsetko popisal, je tam toho dost a musim si to "zrovnat" v hlave
    Jasne ze sa neda jednoznacne povedat aky procesor bude kolko rendrovat, viem ze to zalezi podla narocnosti sceny, teda lepsie povedane, podla toho kolko prace ma s tym videom - prechody efekty a tak. To je jasne
    Ja som myslel tak ako prikladom, ze to iste video, (napr par prechodov a nejake male upravy, ale to je jedno..) ako dlho robi P4, PD, C2C. Tem tvoj test co si robil, to bolo vsetko robene iba s E6600 ? len ine taktovanie? neviem co znamenaju tie udaje v zatvorkach, ci cas netaktovaneho alebo nejakej P4? ...""čas 3:25 (4:52)""...
    No ano neda sa to jednemu tak ako som myslel ja, lebo by si musel mat k dispozicii vsetky tie procesory a tak porovnavat. No tusim v tom jednom starsom teste si porovnaval P4 s C2C. ale ta E6600 je uz dost draha, ja som rozmyslal nad E6300, to by som snad maximalne kvoli cene dal, no aj to je dost. (nerobim s videom profesionalne, teda pre zarobok, ale len vlastne videa, pripadne niekomu z rodiny...) Tak nechcem tolko investovat.teda PD925 alebo C2C E6300 max, ale to bude realne az po vianociach, teraz bude moc vydavkov. No a zatial mozno aj ceny klesnu a... (alebo stpnu?)
    No potesilo ma, ze s tou RAM kou by som pratticky postacil s 1GB, dalsie usetrenie..
    ale dik za to testovanie, snad to pomoze aj druhym.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #189

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    KISS
    Hodnoty v závorkách jsou pro lepší názornost porovnání výkonů přepočteny na takt 2,4GHz. Např. pro bod 4 je to 205*3,42/2,4=292 s, což je 4:52 min. Po tomto přepočtu je vidět, že rychlost renderingu videa je závislá na taktu CPU (body 1-8 jsou po přepočtu prakticky stejné).
    Rozdíl mezi E6300 a E6600 je v podstatě ve velikosti L2 Cache a násobiči. Podle těch mých testů nemá násobič na rychlost zpracování videa vliv (celkem logicky) a pokud jde o L2 Cache, někde jsem četl že výkon při běžném použití je na ní relativně málo závislý. Nedokážu ale posoudit jak je to při zpracování videa.

    Pokud jde o můj dojem z těch testů, řeknu to asi tak:
    1. Kdybych podobný test viděl před ca dvěma měsíci, asi bych místo E6600 vzal E6400 a ušetřený peníz vrazil do něčeho jiného (třeba do větších disků).
    2. RAM - 2 x 1 GB dual. 1 GB je málo, protože při více spuštěných programech je silně poznat, pokud je volné RAM málo. Často totiž při renderingu dělám i něco jiného.
    3. RAID-0 je pro zpracování videa nesmysl.

    Na D 9xx zapomeň. Když totiž vezmeš v úvahu další parametry (příkon, výkon na srovnatelném kmitočtu atd.), pro zpracování videa je určitě lepší E6300.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #190
    Nováček Avatar uživatele imported_KISS
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    66

    Alf:
    Dik, dnes som stretol kamosa, chvalil sa ze si poskladal novy comp s procesorom C2C E-6300 a nevie si vynachvalit rychlost, no on video nerobi, on sa skor venuje hram.
    Ale asi aj ja sa priklonim k tej E-6300, ale najprv musism predat ten moj sucasny comp a potom dat dokopy prachy a kolko budem musiet vytrieskat z "prasatka"
    Cital som ten clanok o RAID a myslim ze su to len dalsie naklady do diskov a ked dalsie disky, tak na zvatsenie kapacity a nie do RAID-pola.
    RAM- no viem, ze 2GB je lepsie ako 1GB ale som chcel vediet, ci by ta 1GB RAM (2x 512) stacila pri spracovavani, za predpokladu, ze pri renderingu uz na PC nic nerobim, maximalne surf na nete... ?? Pri rendrovani s terajsou mojou ramkou (256) mi ledva otvori nejake okno, tak preto radsej ani na nic neklikam
    Tak keby som bral do uvahy, ze chcem kupit C2C E-6300, tak k tomu treba dosku s chipsetom Intel 965(pripadne vyssim) a tieto dosky podporuju RAM DDR2 (napr. do 800 MHz) treba aj RAM-ku kupovat 800 MHz ? alebo nezalezi ci je RAM 533, 667 alebo 800 MHz ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #191
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Staci aj 2x512 a najlepsie 800MHz s nizskymi CL, ale tiez stacia aj nizsie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #192
    Nováček Avatar uživatele imported_KISS
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    66

    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Staci aj 2x512 a najlepsie 800MHz s nizskymi CL, ale tiez stacia aj nizsie.
    OK. tak pri 2x 512 mozem rendrovat a zaroven surfovat, bez toho, aby mi nieco spomalovalo? hmm no myslel som si ze by to malo stacit, rendering je len obcas, tak nevyzadujem pocas toho nejaku inu zatazujucu pracu na PC.
    Tie MHz u RAMky,zvysuju rychlost prace? alebo to ma suvislost s MHz u FSB na procesore???
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #193

    Alf Alf je offline
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    898

    Citace Původně odesláno od KISS
    Tie MHz u RAMky,zvysuju rychlost prace? alebo to ma suvislost s MHz u FSB na procesore???
    Podle bodů 5 a 6 v testu (takt RAM je 533 / 800 MHz) nemá takt pamětí na rychlost renderingu videa vliv.
    Pokud nebudeš CPU zatěžovat jinými programy, RAM 1GB stačí (2 GB by ale bylo lepší).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #194
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od KISS
    Citace Původně odesláno od StayMan by €RikŁ€
    Staci aj 2x512 a najlepsie 800MHz s nizskymi CL, ale tiez stacia aj nizsie.
    OK. tak pri 2x 512 mozem rendrovat a zaroven surfovat, bez toho, aby mi nieco spomalovalo? hmm no myslel som si ze by to malo stacit, rendering je len obcas, tak nevyzadujem pocas toho nejaku inu zatazujucu pracu na PC.
    Tie MHz u RAMky,zvysuju rychlost prace? alebo to ma suvislost s MHz u FSB na procesore???
    Ano, taka mala umera tam je
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #195
    Nováček Avatar uživatele imported_KISS
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    66

    OK tak dakujem za rady a idem skusat predat moj stary PC )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 13 z 14 PrvníPrvní ... 311121314 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestava HTPC
    Od michaldawn v sekci Bastlení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 11:22
  2. Nová sestava
    Od Anamorphic v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 28-01-2006, 23:21
  3. co tato sestava?
    Od pee.tr v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 65
    Poslední příspěvek: 07-07-2005, 11:34
  4. Nestíhá sestava?
    Od Scorotron v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 24-10-2004, 19:26
  5. Sestava PC pro Hauppauge PVR 350
    Od HonzaK v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-09-2004, 06:20