Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: není mpeg jako mpeg

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele poel
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    50

    Chci si koupit satelit s HDD (Kaon KSC N550 H2), kde lze přetáhnout nahrávky před USB do PC. Slyšel jsem ale, že takto nahraný mpeg je „jiný“ než ten, který zachytávám přímo na kartu v PC. Prý se s ním nedá dál pracovat. Pokud tomu tak je, co pak s ním?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    poel
    Není formát, co by se v PC nedal zpracovat. Navíc MPEG-2 (předpokládám, že o něj jde) je standard, může být různá velikost videa apod, ale pořád je to zpracovatelný formát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele poel
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    50

    Jasně, ale v recenzi na ten Kaon jsem čet, že se ten mpeg musí "protáhnout" nějakou utilitkou, aby se dal v PC zpracovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    PVAStrumento
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    DVDPatcher
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    poel
    To je možný, ale neviděl bych v tom problém. Sice se dá MPEG zpracovat, ale neni na to vhodnej. Komprese je tak vysoká, že po další úpravě (kromě bezztrátovýho střihu) to bude už opravdu hnus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Foolproof
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,732

    Stolní satelity nahrávají transport stream, do PC lze TS zkopírovat a lze jej přehrávat v PC za předpokladu existence příslušného source filtru bez jakékoliv ztráty kvality, v původním kontejneru, protože je to vlastně kopie toho co šlo do přijímače.

    Případný převod do MPEG2 prakticky nemá vliv na ztrátu kvality.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Foolproof
    Souhlasím.
    vlada
    Nechápu tvůj příspěvek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele poel
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    50

    Teď jsem z toho úplný ko... Vlada tvrdí, že nahrávky ze stolních sat jsou shit, Foolproof oponuje, že nedochází ke ztrátě kvality. Tak jak? Vyplatí se vůbec stolní strojek s HDD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    SS2CZ
    Chtěl jsem říct, že se sice dá jakýkoliv MPEG zpracovávat, ale vzniká tam výrazná ztráta kvality.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...vzniká tam výrazná ztráta kvality.

    To tedy zírám. Já si téměř každý Mpeg2 upravuji v ProCoderu a žádný úbytek quality nepozoruji. Naopak!
    Vlada, už přestaň raději pít a sledovat přitom ty Mpeg4-mazanice, nebo se z toho jednou zblázníš... \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    poel
    Ta nahrávka ze stolního rekorederu nemusí být nutně shit. Záleží na nastavení kvality. Ale pokud si představuješ, že tenhle MPEG vezmeš, odstraníš šum, opravíš jas a barvy, sestříháš, přidáš přechody atd., tak výsledná kvalitu už nebude dobrá, protože se to bude muset překomprimovat.

    Pokud chceš pouze video sestříhat (vyřezat reklamu), tak to lze provést bezztrátově, to jsem přece psal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Pokud se to prožene filtry se stejným bitrate (já používám 6500 CBR), tak se nestane s qualitou naprosto nic. Naopak. Běžně používám FadeIn/Out a Sharpen, případně někdy B/W korekce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    vlada
    Teď už chápu. Dělám DVD bez rekomprese takže co vysílají to vypálím.
    Nejsem si jistý převodem MPEG2-MPEG2 1:1 apod.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    SS2CZ: Děláš to dobře, jinak ten mnou výše zmíněný DVDPatcher jen umožňuje změnit hlavičku zachyceného streamu z "nestandardu" na DVD-kompatibilní jenom proto, aby se s tím dalo pracovat v autorisačním softiku...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. VD: Není HD jako HD
    Od Jiří Piškula v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 01-08-2011, 11:54
  2. Neotion - modul MPEG-4/MPEG-2
    Od POiNTER v sekci DVB-T
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 20:14
  3. Koukam a hle. Vypada to jako Ipod,ale neni
    Od Jack-SF v sekci Editace audia
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 25-11-2006, 16:09
  4. Editace filmu MPEG-I a MPEG-II
    Od budulo v sekci Editace videa
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 29-10-2004, 23:30
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-09-2004, 18:28