Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Aplikace efektu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    31

    Zdravím,
    jak aplikujete efekt (AP) na klip, když jej chcete až uprostřed s plynulým náběhem a koncem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    Efekt můžeš dávat mezi stopy, ale ty řejmě myslíš obrazový filtr. Vystřihneš si úsek, kam chceš aplikovat filtr a přetáhneš ho do stopy Video 2. Pak chytneš jednu stranu videostopy a natáhneš ji na zbylé místo po tom vystřiženém úseku. Defacto ten úsek zkopíruješ. Zkopírovaný úsek ve Video 2 musí být ve stejné úrovni v místech, odkud jsi ho vysříhl. Na něj můžeš nanést požadovaný filtr. Pak si tu stopu Video 2 rozklepneš a uděláš i keyframama náběh prolnutí a vyrenderuješ. Takhle se Ti plynule naváže filtr na stávající obraz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    Krtek to vystih!!!, ale můžeš to trochu zjednodušit. Ten klip nemusíš stříhat, jen jej přesně uložíš do video2 nad ten stávající (musí být sinchron) a místo kde má být efekt (filtr) určíš OPACITY.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele dusko
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    hmm... prvy krat som sice pozeral na premieru vcera , ale som si isty, ze ak das na klip efekt, tak v nastaveni efektu si vies dat in mark a out mark - a teda az odvtedy sa ti rata efekt. teda ak chces na druhej minute zmenit chromu o 10 nechat to 5 sekund a potom vratit, tak si das 4 marky a nastavis hodnoty: 0, 10, 10, 0. skusal som premieru pro 1.5 - teda netreba nic strihat ani kopirovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    dusko:
    I tak by to možná šlo. Způsobů je několik. Já používám ten výše popsaný. Např. když potřebuju aby se třeba barevný obraz v ději postupně pomalu prolnul do černobílého a pod. Každej má svůj postup. Tohle je jeden ze způsobů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele lada
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    196

    dusko
    Ne všechny filtry a efekty tak jdou nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele dusko
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    Citace Původně odesláno od lada
    dusko
    Ne všechny filtry a efekty tak jdou nastavit.
    tak daleko som sa este nedostal . venoval som tomu len jedno poobede - takze som si len osahal ovladanie, import, export a zakladny strih + efekty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    Citace Původně odesláno od dusko
    Citace Původně odesláno od lada
    dusko
    Ne všechny filtry a efekty tak jdou nastavit.
    tak daleko som sa este nedostal . venoval som tomu len jedno poobede - takze som si len osahal ovladanie, import, export a zakladny strih + efekty...
    Až tomu budeš tých poobede věnovat krapet víc, tak se znovu ozvi, protože já s tím dělám cca 2.5 roku a pokaždý, co tenhle soft otevřu, něco novýho objevím !

    A tak to má byt, tak je to spravne . . .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele dusko
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    njn...
    mno... zatial sa mi premiera paci... intuitivne ovladanie, logicky umiestnene veci, len ma s... ustavicne renderovanie
    asi si budem musiet nasetrit na RT kartu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    dusko
    Alebo viac tých doje*aných RAM, hej ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele dusko
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    45

    njn... mam iba 512 mega... chcelo by to aspon giga asi.. ale nebudme maximalisti
    na preview to staci aj bez renderu... ibaze... clovek je zvyknuty na plnu kvalitu
    navyse som videl premieru v chode na dvojprocesorovej masine s RT kartou - ou ou... aj ja take chcem v podstate vsetko real time ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. posun obrazu při efektu v AP
    Od fastv v sekci Editace videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-04-2011, 11:03
  2. časová osa efektů
    Od deetor v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-05-2009, 17:55
  3. Vytvorenie efektu
    Od silvercord v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-01-2007, 10:05
  4. Odblokace efektu s časem
    Od HitmanR v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2006, 20:23
  5. Emulace kytarovych efektu na PC
    Od clee v sekci Editace audia
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-05-2004, 15:11