Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: SATA1 vs SATA2 - je mezi nimi rozdil, kdyz je cena stejna?

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Zdarec!
    Jak to vidite?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    Rozdiel je vo vyssej prenos. rychlosti, ktora sa vsak prejavuje iba s pracou s multimediami (v inych nieje patrna). Mam 2x SATAII WD 160GB RAID a nejaky rozdiel voci SATA som nepostrehol ani pri enkodovani. Ked disk tak SATAII 16MB NCQ (musi podporovat doska).

    http://www.svethardware.cz/recenze-m...u-1-cast/13156
    http://www.hardcoreware.net/reviews/review-283-1.htm
    http://www.extremetech.com/article2/...1828411,00.asp
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=16014
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053


    Tak to vypada na ten Samsung. Asi do nej pujdu. Mam sice na desce zatim podporu jen SATA 1a, nicmene by to bylo do budoucna...
    Tedy pojedu jen na 100 a ne na 133 jestli jsem to spravne pochopil. Je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    No mal by si isť trošku rýchlejšie 150
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Jano
    ja myslel režim Ultra ATA 100, na ktery je dany samsung z vyroby nastaven. Je mozne ho prepnout na rezim Ultra ATA 133.
    Otazka - Pojede me tento rezim na desce s podporou jen SATA1a?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    sata 2 idú na doskách sata 1 len nie všetky a na všetkých-konretne
    WD s tým nemá problém ale niektoré treba prejuprovať na sata1 lebo
    doska ho nerozpozná.
    inak režim bude UDMA5 ako IDE 100/133
    ja mam sata2 a mám maximálny režim prenosu Uata 6 ale aktuálny píše
    len Uata5
    Tá 6 tka ide asi len v poli z dvoma diskami keď prepnem radič na raid.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    Pojde UDMA 5 (Ultra-ATA/100). WD ma tiez 3.0Gbps/1,5Gbps jumper. Nove SATA II disky su plne kompatibilne so SATA a su plne funkcne i na doskach bez podpory SATA II (treba pouzit jumper na disku). Doporucujem pred kupou overit kompatibilitu na stankach vyrobcu. RAID ide tiez UDMA 5.

    http://www.levi.cz/clanek.php?id=9983
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Rozdíl mezi HA, HG, HX, HE
    Od qtc v sekci Videokamery
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 29-03-2012, 17:36
  2. LCD: Rozdíl mezi LG 42LD420 a 450?
    Od Mikeson v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-09-2010, 08:39
  3. rozdíl mezi averTV box
    Od FJakub v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-11-2008, 04:37
  4. rozdíl mezi DV a HDV kazetou
    Od kunaman v sekci DV/HDV
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-06-2008, 16:00
  5. Rozdíl mezi MC ve Vegasu 6 a 7
    Od Kevin v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2007, 07:39