Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Titulky v DVD Architect

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele x-ray
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    53

    Ahoj.Mám takový problém.Myslím, že už se to tady řešilo, ale nemůžu to najít.Zkusím se zeptat ještě jednou.
    Dělám si CZ titulky do filmu.Titulky jsem si stahnul jako soubor *.sub.Otevřel jsem je v Subtitle Workshop, upravil a uložil ve formátu MAC DVD Studio Pro jako *.txt, pro další mastering v DVD Architect.V Architektu jsem otevřel film, audio a přidal k tomu titulky MAC DVD Studio Pro ve formátu *.txt.A v tom je ten problém.Jednořádkové titulky jsou v pořádku, ale dvouřádkové jsou špatné.Mezi prvním a druhým řádkem je volný řádek bez znaků.Takže titulky zabírají celkem tři řádky... Pomocí Delete a Backspace to sice jde opravit, ale...
    A přitom jsem to přesně tímhle způsobem už několikrát bez problému dělal.Tohle je asi nějaký začarovaný.A nebo jsem někde něco zapoměl nastavit... Nevíte co? Díky a promiňte že prudím s takovou věcí, ale nějak si nemůžu vzpomenout jak na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Uloz a zavri a znova otvor DVDA
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele x-ray
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    53

    Díky jak jednoduché.Vyzkoušel jsem to a funguje .Jak jednoduché.Musím si to někam napsat, až zase budu něco titulkovat, abych neprudil...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    66

    Lidi mám prosbu, jak v DVDA udělám, abych si před spuštěním filmu vybral v menu příslušné titulky (zvuk). Takovej ten klasickej button "Výběr jazyka, Výběr titulků" Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    no takym menu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    66

    Počkej, ale fakt nevím. Zkoušel jsem přidat soubor 2x a odkazovat na něj pokaždé s jinou výchozí stopou (En, Cz), ale pořád jde ta stopa 1 i když mám v media propertis - set subtitle track (audio track) jednou track1 a jednou track2. Funguje to pouze když tam je jenom jedna stopa (pokaždé samozřejmě jiná), ale to je nesmysl, protože mě projekt naroste jednou tolik, bere to jako jiné medium.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    skaut
    Skutecne pokud dublujes odkaz a v nem pak prehodis poradi audiostop, tak architect ve vysledku ten film fyzicky na DVD zdubluje.

    Ted jsem to testoval a jde to pouze tak:
    1) pretahni si do menu dany film, tim ti vznikne ikonka.
    2) vstup do ni poklikanim a nahod si druhou audio stopu + titulky
    3) vrat se o uroven vys do toho menu
    4) klikni na tu ikonu, stiskni ctrl+c a ctrl+v -tim se ti zdvoji dany odkaz
    5) klikni na tu druhou kopii a v Action si urci, ktere audio se ma spustit(set audio track) a stejne tak i titulky(set subtitle track).

    Jen tak se vysledek nebude dublovat...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ladinek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    499

    Fantas : pokud si hodí do MENU ten odkaz dvakrát, a v každém z nich si nastaví v Set Audio Track pokaždé jinou audio stopu tak, aby se mu spustila ta co potřebuje, tak se mu to nezdubluje, to mám vyzkoušené. Ale ty odkazy musí naprosto stejné. Pokud jsem tě blbě pochopil, tak se omouvám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    ladinek
    pochopil jsi me myslim dobre, to co jsem napsal je pro rychle menu, ktere je primo i pro spusteni dane varianty. Tedy pokud nekdo nechce vytvaret dalsi audiomenu a submenu, tak pak, pokud ma jen variantu zvuk1 a zvuk2, urcite ho potesi tato moznost...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DVD Architect a dvouřádkové titulky
    Od vrtaak v sekci Titulkování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 09:28
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 02-03-2011, 17:39
  3. Blikající titulky - DVD architect
    Od jardakalny v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2009, 21:05
  4. DVD Architect - titulky
    Od TVmaniak v sekci Titulkování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2007, 21:26
  5. Titulky vs. DVD Architect
    Od Diablo v sekci Titulkování
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-08-2006, 11:59