Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 42

Téma: DVBViewer - nahravani

  1. #16
    Nováček Avatar uživatele AlBi_tvf
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    67

    Ahoj,
    chtěl bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost se zachytáváním za použití Nvidia kodeku? Po instalaci tohoto kodeku je obraz velice pěkný, ale když něco z DVB V nahraji (mpeg, ts), tak je to nepřehratelné.
    Nevíte kde může být chyba?
    Díky moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    AlBi
    To při nahrávání s kodekama nemá nic společné, stream se prostě nahraje jak je, problém máš asi s přehrávačem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    AlBi
    chyba bude ve splitteru, osobne pouzivam interni v MPC
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček Avatar uživatele AlBi_tvf
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    67

    Ahoj,
    díky moc za odpovědi. Jen bych se zeptal, co je to ten splitter?
    On totiž po instalaci NVidia codecu přestal BS player přehrávat mpeg soubory a vypisuje hlášku o nějakém špatném pointru (ostatní přehrávače jsou OK). Za druhé jsem zjistil (nevím, jestli to souvislost s NVidou), že DVB Viewer GE nějak blbne při nahrávání. Konkrétně, jakmile se spustí nahrávání, zvuk začne běžet strašně rychle a to samé je i ve výsledném npegu (po zpracování PX a MUX). Zajímavé je, že když se z toho udělá DVD, tak v počítači to funguje normálně, ale stolní přehrávač hraje bez zvuku.
    Jinak DVB V Pro funguje OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    24

    Se zvukem bych se malinko přidal, byť zkušenost je malinko jiná. Po nahrání jede mpeg v poho, po demuxu v mpa taky, ale po převodu zvuku do MP3 a následném "finiši" ve VirtualDubu (VD Mod) do podoby DivX jede zvuk dvojnásobnou rychlostí, takže skončí v půli videa... A teď babo raď!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    JohnStupid
    Předpokládám, že zvuk děláš v externím enkoderu a přidáváš až k hotovému videu v DivX, což je nejlepší metoda. Také je lepší udělat z mpa AC3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    24

    Jasně, asi jsem se trošku hloupě vyjádřil, jde o to,že ve výsledku jede zvuk ve videu cca 2x rychleji...Ale jen občas a zatím se mi to stalo jen u pořadů z Novy. Koukal jsem, že už se to řeší i v jiném vláknu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    18

    Ahoj všici!
    Rád bych se zeptal jestli nemá někdo stejnou zkušenost. Při nahrávání programů nejsou pak přez celou obrazovku (ani v PC ani v DVD přehrávači) a já nevím proč a hlavně co s tím. Vlevo i vpravo jsou černé pruhy. Je to normální? Mám airstar a dvbviewer.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele stanis
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od pluto
    Je to normální?
    Je to normální.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    mam taky problém s plánovanym nahráváním. Mam verzi PRO tušim 3.5 (aktuální) a Scheduler 2.0.0.0. Napoprvý mi všecko chodilo jak mělo, komp se probudil, nahrál pořad, přepnul do spánku. Ale pak se cosi pos.... a nefachá to. Prostě se po probuzení nespustí DVBViewer. Při přepnutí do režimu spánku se viewer ukončí. Komp se probudí, třeba je i nakrásně puštěnej Scheduler, ale nespustí mi DVBViewer. Fak nevim proč... Zkoušel sem měnit všecko možný, nic. Zkoumal jsem jak to plánuje úlohy v tom MS plánovači - spouští se scheduler s parametrem -x, bohužel jsem nezjistil co ten parametr značí. Zkusim eště probrat fora na dvbvieweru. Samotné spuštění v příkazovym řádku "scheduler.exe -x" totiž neudělá nic. No, ovšem ani když scheduler běží tak se to nespustí, takže v tom vada nebude... firewall momentálně nemam nainstalovanej, takže ten to taky neblokuje... mám win2000, tam by s přihlášením a heslama problém bejt neměl, no i tak, zkoušel je zadat i nezadat, nic. Prostě ho to odmítá pustit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    Scheduler vůbec běžet nemusí, ten slouží jen pro pohodlnější šoupnutí do Task Manageru (Plánovače úloh) windowsů.
    To, že se DVBV nespustí bude nejspíš způsobeno blbým nastavením uživatele/hesla (oprávněním ke spuštění úlohy v Task Manageru) Tady někde bych hledal chybu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Nasty

    A to bych skoro vyloučil. Uživatel je jedinej a heslem jsem si jistej... no můžu to překontrolovat eště jednou, za to nic nedám. Zkusim uložit nějakou úlohu a předělat jí aby třeba spustila něco jinýho a uvidim co se stane... zkusim i změnu hesla uživatele, ať je to 101%.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    jo, zkusil to bych určitě, jestli se dá tímhle způsobem spustit v naplánovaný čas jakýkoli jiný program. Pokud ano, netuším, proč by se nespustil zrovna DVBV, jestliže jinak se zapíná bez problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    18

    Tak jsem asi přišel na pravděpodobnou příčinu. Totiž: když pouze naplánuju úlohu, ale nevypnu počítač, bez problémů se DVBV spustí. Když ho přepnu do úspornýho režimu, taky se spustí. Ale když do spánku, nespustí. Problém je asi ten, že pokud naplánuju úlohu třeba na 17:40, zadám v scheduleru 2 minuty lead time, tak scheduler naplánuje na 17:38 spuštění televize (resp. scheduler.exe -x). Jenomže v 17:38 se teprve spustí počítač z režimu spánku, a jeho start trvá tak 30 vteřin. A pak už DVBV nespustí, protože je pozdě. Nevím, jestli jde nějak rozdělit start počítače a spuštění DVBV, nevím k čemu jsou všecky parametry v záložce scheduleru Settings 2 (v readme se o nich nezmiňují). Zkoušel jsem tam něco zadávat, ale nic se nezměnilo...
    Eště musím odzkoušet tu kombinaci jiný program + spánek, co se stane...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    nevim Lead time mám na 3 minuty, settings2 všechno prázndý nebo 0 a funguje mi to bez problémů (a takhle i na 3 jiných počítačích, kde jsem to nastavil)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVB-S: dvbviewer
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-02-2012, 23:42
  2. DVBViewer
    Od kasym1 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-09-2009, 09:36
  3. DVBViewer
    Od oldafyno v sekci DVB-T
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-01-2006, 12:01
  4. DVBviewer TE a nahrávání na pozadí
    Od killerGBU v sekci DVB-T
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-05-2005, 16:43
  5. DVBviewer 2.3
    Od Asymetric v sekci DVB-T
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-02-2005, 14:55