zdravim, narazil som na taky mensi problem. graboval som pred par dnami alfa a ked som to daval do xvidu, nahodou som zabudol odstranit prekladanie. cuduj sa svete, video bolo uplne normalne (ako keby som to rpekladanie odstranil). tak som to skusil este raz aj s odstranenim prekladania a ked som tie 2 videa porovnal boli rovnake. nejak mi to nedalo tak som si spravil z oboch videi vo Vdube screenshoty z pomalych aj rychlych scien a opat, aj tie screenshoty boli rovnake. iba v rychlych scenach tam boli urcite, ale velmi malicke rozdiely. hodil som originalne video, z kt. som to daval do xvidu do Gspot a tam mi ukazalo ze je interlaced. tak sa pytam ze ako je to mozne, ze ci odstranim prekladanie, alebo nie, nie je tam viditelny rozdiel. ale ked u simpsonovcov neodstranim prekladanie, tak je z toho poriadna mazanica a u alfa nie. ako je to mozne???
druha otazka - skusam si len tak h.264 ze ako to vyzera. aky je najlepsi encoder? h.264, x264, nero digital, pripadne nejaky iny? aky kontajner je lepsi, mkv ci mp4 a aky format zvuku pouzit? mp3 & x264 mi pripada ako sedliacke vidle v mercedese. rozmyslam nad ogg, ale ak je nejaky lepsi...a aky bitrate? diky moc za rady.