Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: deinterlace

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele mil84
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    66

    zdravim, narazil som na taky mensi problem. graboval som pred par dnami alfa a ked som to daval do xvidu, nahodou som zabudol odstranit prekladanie. cuduj sa svete, video bolo uplne normalne (ako keby som to rpekladanie odstranil). tak som to skusil este raz aj s odstranenim prekladania a ked som tie 2 videa porovnal boli rovnake. nejak mi to nedalo tak som si spravil z oboch videi vo Vdube screenshoty z pomalych aj rychlych scien a opat, aj tie screenshoty boli rovnake. iba v rychlych scenach tam boli urcite, ale velmi malicke rozdiely. hodil som originalne video, z kt. som to daval do xvidu do Gspot a tam mi ukazalo ze je interlaced. tak sa pytam ze ako je to mozne, ze ci odstranim prekladanie, alebo nie, nie je tam viditelny rozdiel. ale ked u simpsonovcov neodstranim prekladanie, tak je z toho poriadna mazanica a u alfa nie. ako je to mozne???

    druha otazka - skusam si len tak h.264 ze ako to vyzera. aky je najlepsi encoder? h.264, x264, nero digital, pripadne nejaky iny? aky kontajner je lepsi, mkv ci mp4 a aky format zvuku pouzit? mp3 & x264 mi pripada ako sedliacke vidle v mercedese. rozmyslam nad ogg, ale ak je nejaky lepsi...a aky bitrate? diky moc za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    simpsonovi sou prevadeny z ntsc bety nejspis, a kdovijakym procesem, takze to vypada dost strasne i jen tak, obcas mi tv technici prijdou jako alchymisti jinak do mp4 idealne x264 a aac, udelal sem si zkusmo rip stominutovyho koncertu do 700mb fajlu a vypada to nad ocekavani dobre...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    mil84 -deinterlaci ti v reálném čase i z prokládaného videa v SW playeru udělá dekokodovací filtr-pravděpodobně máš nainsatlovanej ffdshow?! Nebo "jen" XviD? Jeli však kvalitní i filtr deinterlace již při záznamu nebo deinterlaci dodatečně (napař. ve VirtualDubu), rozdíl je minimální!
    - Pakliže ale nahraješ prokádaně do jiného rozlišení než ...x576, nastávaj potíže interpolační!!!

    - Video nejen z analog TV vysílání ale i z dig.kamer (AVI/DV) převádím na AVI/XviD (z TV přímo do něj zachtávám v reálu!) a méně dynamické scény raději deinterluji ve VD(z TV hnet při zachytávání v reálu) , neb mnozí to na PC v základních playerech a jednoduchým de-koderem ("de-kodekem") v systému na CRT natož LCD maj vroubkované a nechápou proč (viz šířené video po netu s pády motorek...) tím spíše, dělám-li resize na nižší rozlišení do mailu a na net!!! S prokládáním je resize zase problém! I zachytávání bez deinterlace do něčeho jiného než 720x576 nebo 768x576!!! (není to tvůj problém?!)!

    - U důležitého videa obsahující navíc více dynamické scény nechávám video v AVI/XviD prokládané!
    Avšak nárok na datový tok vroste z cca 3000kb/s, který používám u deinterlovaného XviD, prakticky na dvojnásobek: 6000kb/s!!!
    - Stolní playery s podporou MPEG-4(DivX, XviD) však prokládaný XviD přehrají plynule a volitelně interlovaně pro TV nebo s deinterlací pro LCD(majíli VGA či DVI OUT) i při dat- toku 8000kb/s (bez zvuku, který nekomprimuji-naco, když 1,5h na 1 DVD-R je pro homevideo a 3h pro záznam z TV až až).
    - PC a SW playery to umí přehrát opět uhlazeně a bez ztráty ostrosti a okem k nerozeznání od originálu AVI/DV ani od live TV vysílání!
    - Pak je ale dobré pro jistotu na medium dát složku (nezvanou pro blbý: !Kodek pro video!) a nejlépe s kodekem ffdshow(nezávislá volba deinterlace ručně nebo automaticky, stejně tak poměr stran u videjí ne přesně 4:3, což 720x576 je...)! Dělám to vždy (ruka mi neupadne) a přehraju to bezpečně u každýho v PC i na stolních MPEG-4 playerech! Ostatní mě nezajímá!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele mil84
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    66

    ODSakEda
    nahravam stale rovnako - do mpeg2 bitrate 12000 rozlisenie 720x576. nic nedeinterlujem. ffdshow nemam. jedine kodeky kt. mam v systeme su mjpeg, xvid a x264. inak, ci to prekladanie odstranim alebo nie, vysledny xvid mi Gspot ukaze ako 25fps a neprekladany. Aj ked prekladanie neodstranujem. a vysledna kvalita oboch xvidov je absolutne rovnaka! A original mpeg2 je na 100% prekladany, vidiet to vo vdube aj Gspot to ukazuje. tomu nechapem. este ma napada, zeby to nejak sikovne odstranoval nahravaci soft tv karty, ale to tazko. navyse tam taka moznost ani nie je.


    clee
    a aac ma aky kompresny pomer? skus to nejak porovnat s mp3 (nechcem statistiky z netu, ale tvoje skusenosti) aky terba bitrate aby to bolo pocuvatelne (dajme tomu zodpovedajuce mp3 128 kb/s)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    x264 je skoro naj nero digital (athene) zas najrychlejsi pri porovnatelnej kvalite s x264 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    aac-he staci bohate 128 i na beznej poslech hudby, takze na film/mluveny slovo staci i min 96 klidne, ale ja stejne davam 128
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    mil84

    To že je video uložený interlaced neznamená přece že je nasnímaný interlaced, to jsou 2 věci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Bullback
    Zcela vyjímečně s Tebou soulasim, važ si toho

    Co se týká volby kontejneru pro h264 (alias AVC) viděl bych to takhle: MP4 umí pouze MP3 a AAC zvuk, s kapitolama a titulkama můžou být problémy. V budoucnu se můžou objevit přehrávače s podporou MP4 (AVC/AAC). MKV umí AAC i MP3 a navíc i Vorbis a různé bezztrátové komprese (což asi tady nemá význam). S titulkama ani kapitolama by neměl být problém.
    Bitrate zvuku bych viděl kolem 100 kbps, samozřejmě VBR. AAC-HE podle mě při takhle vysokym datovym toku nemá význam, to až tak při 64 kbps.

    clee
    Celkem mě baví představa, jak autoři Simpsonů kreslí prokládaný půlsnímky. To přece musí bejt vyrobený ve 24 fps, ne? Takže jestli to zase u nás ty diletantí proženou NTSC -> PAL konvertorem, tak to bych je odstřelil na místě bez soudu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jo puvodne to 24fps asi bylo, nasledne telecined na 29.97fps a pak jakymsi konvertorem rovnou na 25, ale to museli tenkrat delat analogove, otazka je jestli u nas nebo u nich, vzhledem k tomu ze v obraze na zacatku kazdy epizody je logo CC (closed captioning), tak bych tipnul ze se k nam dostala naka transportni verze, kterou tu tech staff ct prebastlil na pal, celkove je to hodne divny, ani decomb si s tim neporadi, osobne to nechavam v mpeg2, na tv problem neni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    clee
    Ono když udděláš telecine a potom to ještě zredukuješ na PAL, tak už se v tom absolutně nedá vyznat. Za tohle bych bez milosti věšel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele mil84
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    66

    To že je video uložený interlaced neznamená přece že je nasnímaný interlaced, to jsou 2 věci.

    to znamena v preklade...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Citace Původně odesláno od mil84
    To že je video uložený interlaced neznamená přece že je nasnímaný interlaced, to jsou 2 věci.

    to znamena v preklade...?
    Jednoduše a to že když je to kamerou nasnímaný jako progressive tak to může být uložené jako Interlaced a obráceně, prostě jak je to uložený to nic nevypovídá o zachyceným videu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele mil84
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    66

    vlada
    dik, presne taketo nieco som hladal

    V zásadě vycházej z tohoto: Pokud nevidíš rozřádkování, čili typický interlace artefakty, ve VirtualDubu při pohybu, je video progresivní. Nic než Tvoje oči Ti při rozhodování nepomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    mil84 s tím viditelným prokládáním ve VD (a ne zastavený video, jak správně dodáváš) souhlasím! Taky to takhle zjištuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Deinterlace
    Od Hondiago v sekci Editace videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-07-2009, 12:15
  2. Deinterlace
    Od chroustek v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2008, 14:43
  3. Deinterlace ano nebo ne???
    Od cartas v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-08-2006, 12:33
  4. deinterlace ve WME
    Od trpimi v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-01-2006, 13:55