Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

AVer PCMCIA TV karta-Ziaden TV signal

Marek82 (5)|10.1.2006 15:35
Zdravim vsetkych a prajem vsetko naj v novom roku!

Ja som don vstupil s problemom s mojou AVerTV Hybrid+FM Cardbus kartou. Mam notebook Compaq P4 1.6 Ghz, 256 Ram, 30 HDD. Ked som tu kartu skusal doma, bol som nadseny. Vsetko slapalo ako malo, instalacia prebehla ok, dokonca je k tej karte dodavana aj malicka antena na prijem TV signalu. Tak aj na tu antenu sa dalo chytit asi 4 programy, ktore boli celkom pozeratelne. Samozrejme, prijem po kabli bol uplne v pohode.
Problem nastal, ked som si to vsetko priniesol na intrak. Zapojil som to vsetko, zapol a naladil tiez nejake styri programy. Bolo to ale trocha zrnite, tak som zobral tu antenku a skusal som kde je lepsi signal. Ale zrazu akoby utal. Signal sa uplne stratil. Neda sa vobec nic naladit. Skusal som comp preniest aj na ine miesto, nic nepomaha.
Presiel som skoro vsetky prispevky vo fore, ale nenasiel som nic, co by sedelo na toto. Domrvil som nieco? Alebo sa tam nieco vovnutri vyskratovalo? FM radio to chyta a prehrava uplne v poriadku.
PROSIM pomozte, ak mate nejaky napad.
Vdaka!

Marek
Ivo Mašek (10205)|10.1.2006 15:45
Ta antenka, kterou jsi k tomu dostal, bude s největší pravděpodobností pro digitální signál DVB-T. Pokud v místě nového působení není chytatelné DVB-T, tak nic nenaladíš. Pouze naladíš analog (což jsi naladil po tom kabelu)
Marek82 (5)|10.1.2006 16:19
Dakujem za odpoved! :)

Pruser je, ze ta antenka je urcite na analog. Ako som pisal, aj na intraku mi to s tou antenou slapalo asi 10 minut, kym to uplne nevypadlo. Ja viem, ze ta antenka je uplne nudzove riesenie a ze to nie je nic moc a chcel som si aj tak zohnat vecsiu. Ale skor ma stve, ze to uz ani netukne.
Takze ozaj neviem :(
Ivo Mašek (10205)|10.1.2006 16:58
A má ta koncovka té antenky dobrý spoj se zdířkou toho notebooku? Není něco utrženého na té koncovce antenky? Zkontoluj to.
Marek82 (5)|10.1.2006 17:46
Prave mi to tu susti. Prezrel som to, vsetky spoje som podotlacal. Vsetko som skontroloval a nic nie je odtrhnute ani zlomene. Ono to ma aj redukciu koax na RF ale aj ta vyzara v poriadku, spoje su pozlatene, takze tam by sa nemal stracat signal. Trocha som tym spojom pokyval, ale ziadna zmena. Ale ono je uplne jedno, ci tam ta antena je strcena alebo nie. Stale je to to iste. Nemoze to nieco rusit? Chodil som s tym po celej izbe a nic. KArta by snad nemala byt poskodena alebo predsa?
Ivo Mašek (10205)|10.1.2006 19:01
Karta snad poškozená nebude, když ti to fungovalo. Zkus to někde, kde je TV zásuvka. Jinak se dál nedostanem.
Marek82 (5)|11.1.2006 09:29
Jasne, hned ako sa k nejakej dostanem, tak to skusim. Potom dam vediet co sa deje.
Inac, vdaka za rady :)
Marek82 (5)|13.1.2006 09:02
Skusal som to u kamosa, ktory ma velku vonkajsiu antenu a chyta v pohode viacero pogramov s cistym obrazom. Mne to naladilo len tri kanaly a velmi to zrnilo. Ja sa v tom velmi nevyznam ale zda sa mi akoby to vynechavalo nejake pasma. A uz som presiel vsetky nastavenia. Aj som to cele preinstaloval a nic. Co ty na to hovoris?
Ivo Mašek (10205)|13.1.2006 11:40
To já nevím, co s tím je. Já s těmito "kartičkami" do notebooků zkušenosti nemám.
V případě, že to normálně chodilo, a teď chodí jen něco (asi nejsilnější kanály) a ještě zrnitě - to vypadá někde na nedokonalý spoj, nebo něco utrženého, apod.
Bloom (1)|18.3.2011 15:51
Mám také problém s touto kartou (AverTV Hybrid + FM). Normálně nainstaluji program AverTV 6.0.18 (nejnovější verze která podporuje tuto starší kartu co sem našel), instalace ovladačů proběhne taky OK, ale dále:

-ladění FM radia proběhne v pořádku a stanice hrají poměrně čistě

-ladění analog TV proběhne také v pořádku, najde mi kolem 70 programů, ale na všech je jen šum bez jakéhokoliv náznaku obrazu nebo zvuku

-ladění digi TV - probíhá, ale vůbec žádné programy se nanajdou, což si myslím že přímo v centru Olomouce by měli...

-AV vstup funguje OK

Má někdo nějakej typ čim by to mohlo být? Notebook HP nc6400 Core2Duo 1,6Ghz, 2GB RAM, Windows 7 X64 Ultimate.
AVerMedia_Czech republic (84)|21.3.2011 00:11
Dobrý den,
nanejvýš pravděpodobně jde o problém související se service packem SP1 pro Váš OS. Vyzkoušejte prosím některý ze 3 následujících postupů, které by měly Váš případ vyřešit.
1. Aplikaci AVerTV spouštět v režimu kompatibility např. s Windows Vista SP2.
2. Odinstalovat současnou verzi aplikace a nainstalovat nejnovější 3D verzi z následujícího odkazu: http:*/*/www.avermedia.eu*/avertv*/cz*/Upload*/AVerMediaTVSoftware*/TryItNow.html
Pouze si dovolím zmínit, abyste během odinstalace aplikace neodinstaloval rovněž i driver k tuneru. Ten na disku ponechte a nahraďte ryze jenom aplikaci.
3. Zakázat v OS všechny služby spojené s Windows Media Center, tedy všechny začínající na eh *(ehRecvr, ehprivjob atd.*). Pro jejich vypnutí aplikujte následující postup: Start*-Ovládací panely*-Programy a funkce*-Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows*-Funkce pro média*-Windows Media Center a zde zrušte zaškrtnutí. V případě použití této metody ale TV tuner ve WMC deaktivujete a nebude možné jej zde používat.

V souvislosti s tímto případem nemohu ještě jednou nezmínit, že se v žádném případě nejedná o chybu našeho produktu, ale o bug v service packu od Microsoftu.
Hezký den.