Jít do nové Adobe Premiere Pro 1.5?
Dva roky vcelku spokojeně stříhám na Adobe Premiere 6 (mám Canopus DV Storm 2), nyní uvažuji o přechodu na novou verzi Pro 1.5. Proto se ptám Vás, co s tím děláte, na zkušenosti - má to smysl?
A ještě něco - jsem zvyklý na A/B editing, funguje i v Pro verzi?
Díky.
A ještě něco - jsem zvyklý na A/B editing, funguje i v Pro verzi?
Díky.
Rozhodne ano, prave ten STORM na tom pojde lepsie..AP6 ti v ne RT prechodoch ukazuje taky obrazok kde ta informuje o tom ze musis rendrovat. V APPRO sa vyuziva aj RT engine premiery podporeny RT vykonom Stormu, takze aj neRT foltre a transition idu RT.
CO sa tyka AB editingu , tiez som bol na to zvyknuty, v APPRO take nic nieje a po tyzdni nutenia sa strihat v APPRO som pochopil aky som bol blbec ked som si myslel ze AB editing je dobra vec...uz by som sa nevratil ani za svet. \/
CO sa tyka AB editingu , tiez som bol na to zvyknuty, v APPRO take nic nieje a po tyzdni nutenia sa strihat v APPRO som pochopil aky som bol blbec ked som si myslel ze AB editing je dobra vec...uz by som sa nevratil ani za svet. \/
Ono je otázka, zda se ta investice vyplatí. Já mám AP 6. Pro je sice dobrá, ale vystačím si v pohodě s verzí 6. Navíc Pro má pro mě velice chaotické ovládání (síla zvyku) Možná že až bude nová verze AP, tak do ní půjdu, zatím je to pro mě zbytečná investice.
A jak je to se stabilitou?
V tuto chvíli si nedovedu představit jiný střih než pomocí A/B editingu - no vyzkouším to.
Chtěl bych to udělat pomocí Adobe upgradu k DV Stormu 2 u Syntexu (myslím a 5-7000Kč),což není tak vysoká cena. Přemýšlím ale také o tom, že bych počkal až na další verzi. Nevíte o linku na stažení?(Třicetidenní trial mi nestačí k úplnému vyzkoušení, protože času dostat se ke střihu v poslední době příliš nemám)
P.S. Zítra jedu na dovolenou, takže se omlouvám za případnou časovou prodlevu mých reakcí.
Díky
V tuto chvíli si nedovedu představit jiný střih než pomocí A/B editingu - no vyzkouším to.
Chtěl bych to udělat pomocí Adobe upgradu k DV Stormu 2 u Syntexu (myslím a 5-7000Kč),což není tak vysoká cena. Přemýšlím ale také o tom, že bych počkal až na další verzi. Nevíte o linku na stažení?(Třicetidenní trial mi nestačí k úplnému vyzkoušení, protože času dostat se ke střihu v poslední době příliš nemám)
P.S. Zítra jedu na dovolenou, takže se omlouvám za případnou časovou prodlevu mých reakcí.
Díky
[quote=Petr Braun]Nebylo by snad lepší u Storma jít do Ediusu?
A/B to neni, ale má to jiné výhody.[/quote]
ake napr. , napis nieco, myslim ze ked budem mat ten storm, nebude problem aj EDIUS
A/B to neni, ale má to jiné výhody.[/quote]
ake napr. , napis nieco, myslim ze ked budem mat ten storm, nebude problem aj EDIUS
ja som presiel na Pro verziu a je skutocne lepsia. Hlavne STABILNEJSIA. Pri 6.5 sa mi stavalo ze mi vypadol zvuk a bolo treba restartovat Premieru aby sa umudrila. Niekedy zamrzla totalne. Na Pro verzii sa mi to zatial nestalo (tuk tuk tuk).
Zo zaciatku som nevedel kde co mam, ale potom som zistil, ze niektore vecicky su lepsie. Doteraz v nej striham a som spokojny. Staru verziu som este nejaky ten mesiac pouzival, ked som si v novej nevedel rady a cas ma tlacil, ale teraz uz staru verziu nemam v pocitadle vobec.
Zo zaciatku som nevedel kde co mam, ale potom som zistil, ze niektore vecicky su lepsie. Doteraz v nej striham a som spokojny. Staru verziu som este nejaky ten mesiac pouzival, ked som si v novej nevedel rady a cas ma tlacil, ale teraz uz staru verziu nemam v pocitadle vobec.
Je opravdu stabilnejsi? Pouzival jsem AP 6.0 s Raptorem-RT, presel jsem na Storm2Pro a AP Pro 1.5. O stabilite si mohu ve srovnani s AP 6.0 nechat jenom zdat, denne Procko nahazuju nejmene 10x. Pri exportu vyhazuje chyby, a dela ruzne dalsi problemy. Zajimalo by me na jake sestave ji pouzivate a jake verze ovladacu a pathu pouzivate? Diky
Také jsem začal AP 6 a padala jako divá. Dokonce jsem nesměl mít nainstalované žádné kodeky pro přehrávání. Pak jsem přešel na Pro. Chvílí mě trvalo, než jsem přišel na jinou filosofii ovládání. Dnes bych neměnil, padání neznám, chyby při exportu také ne. AP 1.5 jsem zkoušel Trial a počítám že za nějaký čas přejdu na full. :-)