Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jak zachytávat do DivX

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele Din0
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    182

    Používám ChrisTV ale nemůžu kludně rozchodit zachytávání TV pořadů to DivX6.1 když zachytávám do Mpeg2 720x576 v pohodě (Encodér z Intervideo WinDvr) ale do DivX max v rozlišení 352x288 a to ještě problém se zvukem nelze zachytit do Mpeg LAyer 2. Mám Ati TV Wonder.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Din0

    CPU ?

    ---------------------
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Din0
    DivX je dost náročný na procesor. Zvuk zachytávej přímo nekomprimovaný PCM, sice zabere to více místa, ale odlehčí se procesoru. Ovšem zachytávat do DivX, to je tak shlédnout a smazat. Na Atinu si stáhni na stránkách přímo MMC, neznám lepší soft.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    13

    2 mirekv: ty máš Atinu (Ati TV Wonder)? A podařilo se ti rozběhat MMC? Mě ne. Napiš sem pls, jakou verzi MMC používáš, jaké ovladače a jak jsi to nastavil, aby to chodilo. Občas by se mi hodilo něco nahrát přímo do Mpeg2 (nějaký přiblblý seriály pro manželku ). Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Lojza_Zpoceny
    Já mám až AIW 7500, ale u Wonderek chodily asi jen ty starší verze. Zkus kouknout k Atifanovi!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas Avatar uživatele Din0
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    182

    Já používým bud Chris TV a Nebo WinDVR3, jakmile naisnstališ WinDVR tak MPEG1,2 je dostupný i v tom chrisTV a do MPEG2 v relném čase do plného PAlu není problém zachytit.
    Chtěl jsëm právě místo MPEG zkusit něco co zabere mín místa DivX a nebo Xvid ale včera jsem to zkoušel a do Plného PAlu to nehrozí max do 384x288 víc to nejde, pak to vynechává a kvalita není nic moc,Asi by to chtělo tak P4 na 3,4Ghz já má Athlon XP2000+, no nic zůstanu u MPEG.
    Zkoušel jsem i 1/2PAl 3600 kb a na TV stále dobře koukatelný
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Din0
    Ja mám takisto Athlon 2000 XP a Xvid zachytávam až do rozlíšenia 512x384 pri kvalite max. a ešte k tomu mám zapnuté deinterlace - blended cliping, to už je celkom v pohode, akurát vypínam všetky zbytočné procesy na pozadí a takisto aj antivír, no a samo že už pri zachytávaní nerobím na PC iné činnosti. Takisto treba mať defragmentovaný HDD. No a zvuk PCM, komprimácia až po nagrabovaní.

    ---------------------
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    13

    2mirekv: No jo, AIW je trošku něco jiného. Já zde můžu zodpovědně prohlásit, že pro TV Wonder není MMC příliš vhodný soft.
    Jinak dík za reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    P4 2,8GHz/533 a z live TV Winfast Expert "nahrávám" do AVI/XviD 720x576 deinterlaced 3000kb/s kvalita: 4-Hi I-frame 10 (pro pozdější jemný sřih v kopii) , audio PCM (wav) 44100/16bit stereo
    (Nutno ještě nastavit vysokou prioritu procesu, jinak dojde kvýpadkům snímků a rozjetí zvuku s obrazem! Kdo má však P43GHz/800 se bát nemusí )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    ODSakEda
    XviD 720x576 deinterlaced 3000kb/s kvalita:
    - kvalita stojí za hovno ...
    né všicni si nahrávají pořady typu: "co týden dal"
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    V12 V12 je offline
    Nováček Avatar uživatele V12
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    12

    Pouzivam ffdshow, format 768x576, zvuk do PCM. Naslednu rekompresiu zvuku robim v VDube zaroven aj vystriham reklamy. Takto mi to ide bez jedineho vypadnuteho snimku a CPU niekde na 70%, takze je dost dobra rezerva pre "nahodne" systemove procesy Widli...

    CPU A64/@2100 MHz, 512 M DDR PC400, HDD Maxtor 120 MB ATA133
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Bullback Jak víš, zkoušel jsi to?! U mě nepozná prakticky nikdo co je live a co záznam z HDD!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Bullback
    aby ses nedivil! \/ Tak zachytavam porady i ja, kdyz je nepotrebuju na DVD...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Fantas!
    Nojo, tady je plno lidí, co kdysi viděli zprasený DVD rip v DivX 3.11 low motion a slyšeli přebuzenou MP3 od Xingu a od tý doby chodí a vykládají, že MPEG-4 a MP3 nestojí za nic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    Bullback Jak víš, zkoušel jsi to?! U mě nepozná prakticky nikdo co je live a co záznam z HDD!!!!!
    U mě taky ne, bohužel Jinak je to srovnání krávy a mravence.

    aby ses nedivil! Tak zachytavam porady i ja, kdyz je nepotrebuju na DVD...
    A domácí zvířátka u tebe ještě žijou ??? Já měl v akvariu vodní šneky a když sem otočil XVID na 3000 promítaný na tV tak se šneci utopili.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. VirtualDub - jak zachytávat neprokládaně?
    Od budis v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-11-2011, 14:34
  2. Jak zachytávat video bez zapnutého PC
    Od webmole v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-01-2007, 09:34
  3. DVB: Zachytávat do *.ts nebo do *.mpg ?
    Od Miuvek v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 09:12
  4. Jak zachytavat v 50fps (smartbob)
    Od Caleb v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-10-2006, 19:44
  5. Jak zachytávat mono zvuk?
    Od cartas v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-03-2006, 16:04