Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Jakou antenu - SITO nebo KRABICKU ?? (AirStar2, Praha 8)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele handimann
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    42

    Po mnoha doporučení jsem si koupíl dvb-t AirStar 2.

    Ale jakmile jsem chtěl chytit signal, tak ..

    1) U mě v pokoji [mám tam PC, pokoj je směrem Sever - Roztoky]
    - na prutovou anténu
    = nechytim nic - 0%


    2) Balkon [směr Jih - Troja,Holečovice]
    -natáhl jsem koax.(již nataženej koax pro radio - takovej s tim dratkem) od prutové antény až k pc
    = a chytim tak 60-70 % (25k, ostani nic,) - obraz se seká (natažení je velmi provizorní)


    A proto se ptám.

    Pokud si koupím lepší anténu, chytím signál
    - u mě v pokoj ?
    nebo
    - na balkoně (+natazenej koax-normalni, pres cely byt) ?


    A jakou antenu doporucujete..
    Koukal jsem po tehle Venkovní anténa DA5000 - Digiality

    - stačilo by - i když nemá VELKOU PLOCHU-síto na chcení signálu ?
    - má parametry 20dB - > není to málo ???
    - jak je to s napájením ?

    Pokud to pomůže bydlim v Praze 8.

    Děkuji moc za odpovědi návrhy,

    IVan
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    Ve tvé lokalitě by určitě stačilo nějaké obyč. síto za pár stovek. + pozor na problémy se zeměním /napájením, co leze z výstupu karty, oddělovač vřele doporučuju, viz několik sousedních diskusí
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele handimann
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Nasty
    Ve tvé lokalitě by určitě stačilo nějaké obyč. síto za pár stovek.
    "Bojim" se abychom nekoupil nějakou kravinu a aby to konečně pěkně šlo, tak jsem šel na jistotu (dražší, venkovní, menší)

    síto je moc velký a neforemný, přece jenom ta "menší krabička" i lépe vypad

    stejně o tom sítu popřemýšlím. dejmy nějaký tip? nebo link.
    díkyi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    No já nevím, nejsem v tom moc honěnej, s aktivníma anténama nemám už vůbec zkušenost, ale zkušenost s příjmem nedaleko od místa, který popisuješ, mám dobrou. Připojeno na starou anténu, co jsem používal na analog, když jsem vyřešil to oddělení zemí , tak Setup4PC ukazuje: Žižkov 100%, 26 dB, Cukrák 94%, 24dB, BER 0 nebo něco málo. Anténa na baráku vypadá nějak takhle: http://www.elektrosat.cz/novy/shop.p...y=1&k=34&p=276, ale to ber jako ilustraci, parametry tý mojí neznám a určitě tam nepolezu , nebude to nejspíš ale žádnej HiTech
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele handimann
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    42

    Citace Původně odesláno od Nasty
    Anténa na baráku
    Právě že samotná instalace krabičky mi přijde jednodušší, rychlejší.Kdybych dával sito,tak bych asi musel někam na bytové družstvo....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Nasty_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    583

    ale jo, s velkou anténou na paneláku bude určitě nějaká potíž, nebo ti zabere půl balkonu , ale původně ses ptal
    Jakou antenu - SITO nebo KRABICKU ??
    , tak jsem ti odpovídal podle nejlepšího vědomí
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele rara
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    52

    Těžko radit, jsem kus od tebe, o 3km dál a funguje mi to na kus drátu, asi jako tobě na balkóně. Mam zkušenost, že pokud jsem naimportoval nalezené stanice, tak jsem na ně mohl i přijímat. Prostě stará analog anténa, oskenovat stanice (našly se všechny dostupné), přepnuto na kus drátu a ejhle, ač je jiš karta skenem nenajde tak na ně je schopna ject. Nemůžeš zkusit připojit do karty anténu (pokud máte anténu) co jsde do televize?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele handimann
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    42

    jelikoz skoncil CZG na 46.k (ladvi), tak nechytam ani na prut z balkonu

    na spolecnou STA nic nechytim (napichl jsem ze zdirky pro net (DATA) a to jsem propojil s AS2 - jelikoz takhle jde koax primo.


    Takze asi koupim nejakou tu anetnu, akorat bude nejvets s pripevnenim..


    - rara : odkud jsi, ze chytas na drat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas Avatar uživatele Radeq
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    278

    Pokud muzu radit, taky doporucuju spis klasickou antenu (i male sito) bez zesilovace. Rozhodne je to vetsinou signalove lepsi reseni nez mala panelovka se zesilovacem (zesilenej blbej signal je silnej blbej signal). Je ale fakt, ze vsude to fyzicky nejde umistit, takze delej jak myslis.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jakou DVB-T anténu?
    Od Noel82 v sekci DVB-T
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 14-01-2011, 12:52
  2. Jakou antenu?
    Od simisim v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-05-2009, 19:33
  3. AirStar2 + jak vyrobit antenu z dratu
    Od haf_tvf v sekci DVB-T
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 06-10-2006, 20:21
  4. Jakou anténu.
    Od lafata v sekci DVB-T
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 28-06-2006, 06:54
  5. jakou nej anténu na DVB-T?
    Od sofokless v sekci DVB-T
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 17-12-2005, 17:11