Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe - Jak na to?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele solich
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    10

    Zdravím!
    S přáním mít alternativní televizi (ne vždy se všichni doma shodneme ;-)) jsem si pořídil WinFast TV 2000 XP Deluxe a jako začátečník se zasekl bohužel na začátku. Prosím o radu!!! Prokousal jsem se nepříliš přehledným manuálem, nainstaloval kartu, ovladače z přibaleného CD, taktéž aplikace. (Počítač: Athlon 2600, RAM 512MB, Soltek VIA-KT880, ATI Radeon 9100 128MB, Serial ATA 160GB, Windows XP pro). Vyndal jsem kabel z telvize (kabelovka UPC - bezproblémová) a zasunul do patřičného vstupu na TV kartě. Spustil jsem aplikaci PVR a zkusil přepínat programy. K mému nadšení se na některých začaly objevovat pohyblivé obrázky v překvapující kvalitě, která by mi pro můj účel bohatě postačovala. OVŠEM! Poslušen manuálu jsem se pokusil pomocí Channel list naladit programy a od té doby nic. Občas se nějaké programy jako by naladí (Channel list zobrazí frekvence), ale na obrazovce je pouze zrnění (pravda, někdy s duchy). Začal jsem se pídit po nějaké radě. Objevil jsem alternativní soft Dscaler (verze 3.x po mě chce značku tuneru, kterou jsem ovšem nedokázal nikde oficiálně zjistit - prý je to LG (ale nějaká další specifikace?)) a ATV2000 (ten nedetekuje žádný naladitelný program), přeinstaloval podle návodu ovladače i aplikaci na nejnovější verzi ze stránek výrobce, vyzkoušel snad všechny kombinace nastavení (normy ap.) a stále nic! Můžete mi někdo prosím poradit???
    Díky moc!
    Honza
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Vrať se na začátek (odstraň software, kterým jsi "přebil" originál ovladače).
    -1) zaškrtni stát/normu a zaškrtni "cable".
    -2) odfajfkni "Auto Fine Tune"
    -3) odfajfkni "Adaptive Channel Scanning"
    Bude to trvat několik minut (nepanikař) - a budeš možná překvapen, jak to hezky funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele solich
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    10

    Zdravím! Moc díky za radu. Vše jsem provedl jak píšeš. Ladění trvalo asi tři minuty a postupně se naladilo 41 stanic (což nejspíše odpovídá). ALE, na obrazovce je stále zrnění (i při ladění v tom malém kontrolním okénku) ať přehazuji kanály jak chci. :-& Nenapadne někoho něco??? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Co máš za zdroj ? Na klasické televizi je skutečně příjem výborný, tedy odpovídající zhruba 60 - 70 dB ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele solich
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    10

    Zdroj je 300W. Někde jsem četl, že se doporučuje 350W, ale může to být takto fatální? Jinak, signál televize je úplně v pohodě. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Ne, zdrojem toto není. Zrnění obvykle značí, že není signál. Zkus na konec toho koaxu, který zasouváš do karty, připojit klasickou televizi.
    Nemáš, náhodou, povytažený vstupní konektor v kartě ? Konektory nejsou letovány, ale pouze nasunuty.
    Tohle vypadá na nedokonalý styk koaxu - ztráta signálu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Pro přepnutí na jiný kanál musíš na něj v seznamu kanálů 2x klepnout myšou...
    Jinak aby se ti kanály uložily do paměti, měla by být u něj zaštrtlá volba "Favorite channel" (pravou krysou) a zatržítko v rámečku.
    Jinak: máš správně nastaven systém PAL a při vyhledávání druh zdroje (cable, antena)....?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele solich
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    10

    Zdravím! Díky, ale zatím je můj souboj 5:0 pro Leadteka. O problematickém konektoru jsem četl a zkontroloval. Používám stejný kabel na televizi i do karty (TV jede). Normy jsem vyzkoušel všechny tři Chzech - PAL (a spousty dalších;-)). Divné je, že při ladění to nějaké programy nalézá (41-hodně rychle a pokaždé stejné), ale i na tom malém (kotrolním?) displeji to během ladění jen zrní. Až v druhé půlce ladění se tam převalují duchové - rozzrněné pohybující se obrázky. Nejvíce mě mate, jak už jsem psal, že při prvním spuštění se na obrazovce programy v pěkné kvalitě začly objevovat a pak šlus ;-(( Začínám uvažovat o reklamaci. Ale, takhle se vzdát...;-)) To se mi nechce. Mějte se hezky a díky za účast!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Ta reklamace - to není špatný nápad. Opravdu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s WinFast TV 2000 XP deluxe
    Od oVerKilleR v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 147
    Poslední příspěvek: 26-12-2006, 18:43
  2. Leadtek Winfast TV 2000 XP Deluxe - nenajde tuner
    Od zedik v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 21-11-2005, 12:53
  3. Problem s LEADTEK Winfast 2000 deluxe
    Od Suchman v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-06-2005, 12:59
  4. Leadtek TV 2000 Deluxe+Dscaler 4.1.8=nejde zvuk
    Od Triskac v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-09-2004, 14:46
  5. Leadtek WinFast TV 2000 DeLuxe
    Od Barry v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-04-2004, 14:01