Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Problemy pri grabovani? Vypnete si FastWrite

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele aleycon
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    153

    Zdravim,
    Postavil jsem si novy comp. Je to P4 2.8GHz Northwood, MB Asus Intel 875P, 1GB RAM v dualu CL 2.5, GK Saphire - ATI Radeon 9600, pro video HDD 300GB SATA, zdroj 350W, TV karta Genius Video Wonder III a WinXP Home SP2. Pri grabovani pres FLY 2000 TV (v2.38RC2) se mi stalo, ze FLY po nejake dobe prestalo reagovat na klavesnici a mys. Grabovani ale bezelo dal. FLY se nedalo ukoncit ani z task manageru. Po resetu PC bylo grable AVI k prdu - neslo prehrat. Kdyz jsem mel jeste starou PIII/1.2GHz se stejnou GK, TV kartou a OS, tak se mi nic podobneho nikdy nestalo. Zkousel jsem uz vsechno mozne i nemozne - reinstalaci WinXP, ovladacu a jejich ruzne verze. Myslel jsem, ze to uz poleti z okna. Az teprve StD me privedl na spravnou myslenku, kdyz nekolikrat a v jine souvislosti psal o FastWrite a jeho skodlivosti. Poslechl jsem jeho rady a povedlo se! Timto mu dekuji za jeho radu! Nevim tedy k cemu je to FastWrite dobre, snad jedine jako kurvitko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Tak to vies o procakoch a PC ako takych velmi malo, no ale co uz, uz mas "po tom"

    Inak stale neviem co je to "FastWrite"
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    fastwrite je funkce ktera zrychluje komunikaci na agp, ovsem nektery zarizeni nebo programy se s tim nekamaradej
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...je to tak, jak píše Clee (ale nejen pro AGP, ale i starší PCI-grafiky), a důvodem byly nějaké "přiblblé" hry, které nehraji, tudíž nemohu soudit výsledky. V normálním provozu to naopak brzdí!
    Onen "nápad" jsem měl z AtiFanu, tak aby mne tady někdo nechválil za cizí peří...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele embe
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    100

    Hm...kua ze som si toto neprecital skor, neviem ci to tu bolo vtedy ked som mal podobny problem...kazdopadne mam velmi podobnu PC konfiguraciu ako aleycon a mal som ten samy problem. Tiez som to riesil podobne. Reinstal XP a podobne. Tiez som myslel ze moju Lifeview kartu vyhodim a kupim nieco ine. Nakoniec som patral po odbremeneni systemu aby mal viac resources na grabovanie, narazil som na soft nLite a okresal som XP tak, ze instalacka XP Pro s SP2 mala nejakych 156 MB. Fastwrite som vobec neriesil...
    Vsetko fici ako ma. Teraz som uz vdaka nLite ale ovela dalej, samoinstalacia mnohych aplikacii hned po nainstalovani XP, napr NOD32, Sony software, Photoshop a to nehovorim ani o tom ze instalacne DVD XPcok mozem priebezne updatovat o hotfixy a virusove databazy NOD-u. Proste bomba. Odporucam tym, ktori sa radi "seru" v XP a ktorych XP "seru"

    Stranka na nLite: http://www.nliteos.com/ a forum tzv "Unattended Windows: http://www.msfn.org/board/index.php?...2819b4&act=idx, anglictina nutna. Je tam toho mrte a je to fakt super...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,657

    Kde se FastWrite nastavuje(zapíná/vypíná)?.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    [COLOR="DarkRed"]BIOS[/COLOR], ovšem v závislosti na typu/výrobci HW je to umístěno různě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,657

    Aha, no jasně, u mé desky se to jmenuje Robust Graphics Booster(pro ostatní) - ale je to defaultně u mé desky(GA-M55plus-S3G) vypnuté...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Administrátor Avatar uživatele Karel Polívka
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    468

    Citace Původně odesláno od stani Zobrazit příspěvek
    Aha, no jasně, u mé desky se to jmenuje Robust Graphics Booster(pro ostatní) - ale je to defaultně u mé desky(GA-M55plus-S3G) vypnuté...
    Ne, nejmenuje. Robust Graphics Booster je technologie výrobce Gigabyte a týká se sběrnice PCIe (PCI Express). Metoda rychlého zápisu (Fast Write) se na sběrnici PCIe nevztahuje, vztahuje se na sběrnici AGP (potažmo je možné o ní mluvit ve spojitosti se sběrnicí PCI), proto se často používá označení "AGP Fast Write".


    A co je vlastně "AGP Fast Write"?

    Standardně (bez FW) probíhá přenos dat z procesoru určených pro grafickou kartu připojenou na AGP sběrnici následovně:

    Procesor -> čipová sada -> operační paměť -> čipová sada -> grafická karta na AGP sběrnici.

    Se zapnutou metodou zápisu FW probíhá tento přenos následovně:

    Procesor -> čipová sada -> grafická karta na AGP sběrnici.

    Dojde tedy ke zkrácení datové cesty (vynechá se přenos do operační paměti). To je umožněno tím, že se v takovém případě grafická karta připojená na AGP sběrnici chová v určitém směru tak, jako by se jednalo o zařízení připojené k PCI sběrnici.

    Problém je ovšem v tom, že v tomto případě komunikace grafické karty připojené na sběrnici AGP probíhá s pomocí pozměněných signálů určených pro komunikaci se zařízeními připojenými na sběrnici PCI - z tohoto důvodu to může způsobovat problémy s ostatními zařízeními připojenými na sběrnici PCI, protože nejsou dodrženy specifikace pro PCI přenosy.

    Reálný dopad na výkon je (respektive dnes v době PCIe se hodí říci spíše byl) obecně poměrně malý, zatímco případné problémy poměrně časté.


    Prosím Vás tedy už podruhé - přestaňte na tomto fóru pouhé domněnky prezentovat jako fakta. Navíc Vaše základní deska ani nemá AGP sběrnici. Přístě napište: "Myslím si, že..." a bude to v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,657

    Citace Původně odesláno od Karel Polívka Zobrazit příspěvek


    Prosím Vás tedy už podruhé - přestaňte na tomto fóru pouhé domněnky prezentovat jako fakta. Navíc Vaše základní deska ani nemá AGP sběrnici. Přístě napište: "Myslím si, že..." a bude to v pořádku.
    Děkuji za vysvětlení a omlouvám se za mou zmýlenou(pokud je to tak jak tvrdíte, a Robust Graphics Booster není u nových desek ekvivalentem Fast Write).
    "Jsem rád" že pečlivě sledujete mé příspěvky, škoda, že to nebylo i předtím, kdy jste moje připomínky zcela ignoroval.

    Jenom doufám, že do budoucna budete takto pečlivě sledovat bezchybnost i jiných přispěvatelů a taktéž je zároveň i usměrňovat...
    Naposledy upraveno uživatelem stani: 15-04-2007 v 18:52
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. grabování v Premiere Pro
    Od stanix v sekci DV/HDV
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 29-09-2009, 12:05
  2. Grabovani v EDIUSu
    Od majky111 v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2008, 11:57
  3. Vypněte si FastWrite aneb Std díííky!!! :)
    Od doxa v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-02-2006, 21:11
  4. Grabovani video
    Od Falcon v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-08-2005, 18:12
  5. Problémy pri grabovaní
    Od imported_Omega v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-05-2005, 12:44