Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Rušenie zo zdroja

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele walldemar
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4

    Mám zdroj ATX 250W, ktorý vypovedal službu. Sú niekde na nete schémy k týmto zdrojom, prípadne aj merania harmonických zložiek.

    Tieto impulzné zdroje nedodávajú "úplné" jednosmerné napätie, preto by som sa chcel spýtať, či sa niekto nezaoberal vyfiltrovaním tohoto napätia.
    Aby sa nemuseli odrušovať všetky karty v pc (viď. Bastlení - Odrušenie TV kariet).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    A jak jsi na to přišel? Používám spínaný zdroj k předzesilovači pro mg přenosku s vynikajícím výsledkem. Bez jakékoli dodatečné filtrace! Používám též čtyři spínané zdroje 24V/5A jako zdroj symetrického napětí pro zesilovač PIONEER A400 už několik let s těmi nejlepšími výsledky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Walldemare, být tebou, nejprve bych si před zakoupením nového (kvalitního) zdroje prostudoval tento test zdrojů na Tom's Hardware:

    http://www.tomshardware.com/howto/20021021/index.html
    Servus!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    Není nad Enermax! 460W za 4000,- (dovezeno) a mám vystaráno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Enermax, pouze drahý, ale pořád jen lepší průměr. Fortron "utáhne" v případě nouze až o 100W více, ale "umí" toho opravdu více a potichu... =Můj názor...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    A co ještě "umí". Tleskat ručičkama? Potichu?

    Nepřesvědčil jsi mne. Tvůj názor bez důkazů je bezcenný. Nepřesvědčil mne o tvé pravdě ani test 21 zdrojů na http://www.tomshardware.com/howto/20...pplies-08.html

    protože zatímco Enermax je na sedmém místě, Fortron tam není vůbec, nejspíš je tak dobrý, že to ani nestálo za to nějak ho testovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Nechci tě "nijak zvedat ze židle", ale pokud umíš číst a nedíváš se jen na obrázky, tak je tam uveden hned dvakrát. Zvlášťě v doporučeních. A to je to srovnání už trochu staré... Nechci se nijak hádat: Máš Enermax, měj Enermax.

    P.S A mimo to tleskání ručičkama potichu nemám absolutně žádné problémy s rušením při provozování TVkarty a celého toho "vánočního stromečku" periferií, co ve stroji mám.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    A čím bys mě měl zvednout ze židle? Těmito dvěma větami? :

    Fortron FSP model switch off when they reach 30% overload, which is a definite plus.

    Also recommended is the Fortron FSP. This model achieved a maximum output of 450 watts - and it was quiet.

    Prosím, jestli chce někdo provozovat jakékoli elektronické zařízení za hranicí jeho nominálního výkonu, pak tento Fortron je správná volba. Moje praktické zkušenosti však jsou takové, že ideální je provozovat jakékoli elektronické zařízení - napájecí zdroj, zesilovač, reprobedny a někdy také pojistky na poloviční, mnohdy jen třetinový výkon, abych měl požitek z jejich činnosti. Proto si raději připlatím a koupím předimenzované zařízení, protože takové nevytváří zbytečné teplo a mnohem déle vydrží. Proto tyto Fortrony neumím ocenit. Zato jsem o nich četl několik nelichotivých názorů na některých fórech (overclocking, pctunning apod.) abych se přiklonil k Enermaxu. Zatím nemám důvod litovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Mlžíš, když vytrháváš věty ze souvislosti (450 W proti 350 W na štítku atd.). Píšeš, že neumíš F. ocenit. Budiž, já ti ho nenutím, ani mne to neživí. Pokud E. používáš na 30%, tak není co řešit, ovšem shora Walldemarův to případ rozhodně je (s 250 W, to mám dnes "jen" pro 5 disků v externí skříni...).
    Končím tuto plodnou diskusi slovy "Ať žije Enermax", ale já si ho nekoupím. Buď zdráv a
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od jago
    Prosím, jestli chce někdo provozovat jakékoli elektronické zařízení za hranicí jeho nominálního výkonu, pak tento Fortron je správná volba.
    Jaké mlžení?? Já uznávám, že je schopen dodat víc, než je NOMINÁLNÍ HODNOTA UVEDENÁ NA ŠTÍTKU!
    Spíš to bude tak, že potřebuješ mít poslední slovo. Tak do toho, mně to nevadí. Pořád ještě nevím, co umí Fortron navíc. Možná by to zajímalo víc lidí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    353

    to jago:
    StD napsal, že Enermax je předražený, protože lze koupit při stejné kvalitě levnější zdroj. Jestli s tím souhlasíš, tak můžeme tuto diskusi uzavřít. V tvém případě jsi platil navíc za značku (nikoli za nejvyšší kvalitu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    V zásadě souhlasím, ale Fortrona nepovažuji za srovnatelnou kvalitu, takže v době, kdy jsem potřeboval nový zdroj, zvolil jsem z dostupných možností Enermax. Nebudu tady rozvádět, jestli je lepší a proč, protože nejsem schopen provést objektivní měření, možná že někde nějaké relevantní existuje, ale abych řekkl pravdu, dnes už je mi to v podstatně jedno. Každý se musí rozhodnout podle sebe - svých potřeb, možností a znalostí. Klidně to uzavřeme...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,838

    Měl jsem zdroj 300 W od EuroCase, měl podstatnou vadu, která se projevila po zakoupení televizní karty TV2000XP/Expert. V celém spektru jsem měl rušení nepříjemnými pruhy. Nový zdroj jsem vybíral z třech druhů: Q-Tec, Fortron, Nexus. Všiml jsem si samozřejmě i jiných výrobků, ale cenu od 4 000 Kč nahoru jsem odmítl respektovat - mám rodinu a dvě děti, a nejsem poslanec ani senátor. Projel jsem různé servery typu "PC-extreme", "Owerlocing-com", a pod. První jsem zavrhl Q-Tec, a nastala bitva mezi Fortron a Nexus. Nakonec jsem si vybral Nexus NX4000/400W, a to i přesto, že v republice jsou pouze dva prodejci těchto holandských zdrojů, a musel jsem delší čas čekat na dodávku. Cenově jsou přibližně na stejné úrovni s Fortronem. Jsem ale plně spokojen. Tím chci říci, že značkové výrobky jsou na tom s kvalitou přibližně stejně a je věcí názoru a vkusu kupujícího, čemu dá přednost - nemá smysl se do krve hádat, co je lepší (pokud dotyčný není reklamním agentem výrobce, a je za to dobře placen).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    41

    Když už je řeč o těch placených reklamách , moje situace byla o to jednodušší, že jsem od samého počátku striktně odmítl platit nehorázné ceny tuzemským prodejcům a sháněl jsem možnost dovozu z Německa. Přitom jsem na www.overclocking.cz narazil na člověka, který měl možnost online objednávek z některých e-shopů v Německu s dodávkou na tamější adresu, odkud to jednou za čtrnáct dní dopravili sem. Sice si bere za dodávku 10% z ceny, ale i tak to bylo pro mne velmi výhodné řešení. Tahle služba na zmíněném fóru existuje stále a je velmi oblíbená (chladiče, větráky, case, zdroje atd.).

    Tolik k reklamě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Pánové, myslím že bychom se mohli SHODNOUT alespoň na tom, že DOBRÝ zdroj bez ohledu na NÁPIS na štítku je základ čehokoli v našich PC, a tím odkazem jsem také chtěl postrčit Walldemara jinam, než jen "bastlit" něco starého. To P.S. nebyla žádná reklama a také jsem to pro jistotu smázl. Je to pouze má osobní volba, která u mne a ve všech mnou ošetřovaných/upgradovaných/sestavovaných PC funguje k naprosté spokojenosti. "Jiné" zdroje rozhodně nevyhazuji, nezatracuji a nespaluji, jako to udělali v onom testu, ale používám jinde, kde se hodí.
    Servus a

    P.S. Jago, nakupuji podobným způsobem přes několik adres a potvrzuji, že se to vyplatí i při dopravě přes oceán. Problém bývá jen s celníky s clem i DPH a jejím odečtem (=stát Maryland vrátí 3 % a Špidla si vezme 22...). Vím co s tím, ale to zde psát nebudu.
    Nazdar!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Rušenie zvuku u LifeView FlyDVB-T Duo Cardbus
    Od Laioner v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 15-01-2008, 18:58
  2. Poradte s vyberom zdroja na PC
    Od Machro v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 21-02-2005, 14:20