Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: AVID vs CANOPUS na strih HD

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele Stratoss
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    139

    Bol som rozhodnuty pre nakup karty Canopus NX pre HDV,
    ale zaujalo ma riesenie od AVIDU - s Mojo DNA.
    Vie mi niekto zvas poradit,ktore riesenie je vykonnejsie
    pre RT strih a RT efekty ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele Stratoss
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    139

    Zrovna som skusal soft AVID XPRESS PRO HD.
    Som zyknuty na Premiere Pro a Vegas,takze mam problem s ovladanim
    Naberanie a strih HDV funguje perfektne.Ale narocnejsi projekt
    asi samostatne PC nezvladne !
    Tak by ma strasne zaujimalo co dokaze v RT to AVID MOJO
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301

    ...a nebylo lepší si nechat toho Matroxe ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu občas Avatar uživatele Stratoss
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    139

    V Matroxe su vzdy par rokov pozadu \/

    Na Avid som sa vysral kvoli tomu,ze to ma zmysel iba ako komplet
    riesenie aj s hardware od Digidesign a vobec to nepodporuje ine profi zvukove karty ani plug-iny.
    A za tie prachy su tu avela kvalitnejsie zvukove systemy tak nech si to strcia do prrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

    EDIUS je celkom v pohode.Ale tiez ma slabe moznosti v strihu zvuku.
    PREMIERE PRO je na tom lepsie a Vegas moze ist prikladom \/
    Keby ktomu bola poriadna RT karta tak nevaham
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele IvanS
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    96

    Obecne plati, ze AVID byl vzdy orientovany na ty nejvyssi profi-broadcast uzivatele, tomu take odpovida vyssi provazanost s profi vysilaci technikou, s linearnim strihem, pozdeji s nelinearnim off-line strihem (dnes vsichni strihame nelinearne on-line) a take lehky upgrade (za patricne tezke finance) na skutecne broadcast vybaveni. Pozdeji udelali i verze pro "normalni lidi", napr. AVID XpressDV a ted ten AVID XpressPro, ktery podporuje i HDV. Filozofie ovladani AVIDu je ale nestandardni, prave pro ty dlouhe historicke koreny, a nikdy mi neprirostla k srdci. Rika se, ze to ovladani je provereno dlouhymi lety v profi nasazeni, ale dnes na pocitaci uz jsou prece jen jine a modernejsi postupy - tehdy to ani nebyly pocitace, ale hardwarove masiny. Ale je pravda, ze pokud je nekdo na AVID zvykly a umi v nem delat, neda na nej dopustit, a jeste ma nos navrch, ze pracuje na "broadcast masine" ))

    To bylo ovladani, ted rychlost strihu a realtime. To se mi na Canopusu (kdysi na Editu, dnes na Ediusu) prave vzdy libilo, ten strih v realnem case, v nahledu i na vystupu, a to uz v dobach pred 10 lety, kdy se o tom ostatnim jeste ani nezdalo. Pohnu koleckem pri barevne korekci, pohnu PIPem, upravim filtr nebo efekt, a vidim okamzity vysledek na velkem externim TV monitoru (napr. pres FireWire radic a DV kameru, tedy v plnem rozliseni a super kvalite). To je neco, co AVID vubec nezvlada, XressPro ma v realnem case zase pouze nahledy na VGA monitoru (!), a pro nahledy na externim monitoru doporucuje pouzit VGA grafickou kartu s televiznim vystupem... co k tomu dodat? Tu rychlost, pohodu, a okamzite reakce v Ediusu (na plnohodnotnem vystupu, ne jen v nahledu) mi proste zadny AVID nevynahradi...

    No a posledni srovnani - AVID XpressPro je i jako holy software (bez hardware) vice nez 3x drazsi nez Edius.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    Trochu tohle vlákno pošoupnu.

    Pro IvanS: náhled přes FireWire funguje u střižen (Edius, PremierePro atd) pouze pro SD rozlišení a má vždy zpoždění. Umí ho i AVID, pro RT náhled má volbu nastavení kvality efektů (některé potřebují přepočet, většina ale funguje (na jednom půlsnímku) v RT.

    Pak je střih v SD rozlišení v RT (tedy bez prodlevy, který běžný převodník způsobuje).

    Tady samozřejmě existovala Premča na MAtroxu, Edius má svou kartu DVX (nebo jak se to jmenuje .-) ), Avid má Mojo za 50k s DPH (vše funguje RT v plné kvalitě, krom reversních spomalovaček), atd.

    ----


    Situace u HD je složitější. RT náhled v plné kvalitě plnohodnotného prokládaného signálu je podstatně složitější. Krom FCP na Macu (kde existuje možnost odkuku přes škatulku za 20k), nabízí nějaký odkuk Edius (ale jen do HD složek pro HD monitor, neumí RT DC do plně kvalitného signálu pro SD monitor), tohle řešení stojí pokud vím cca kolem 40k (dvě karty).
    MAtrox nabízí RT.X2 (či jak se to jmenuje .-) ), za 40k bez DPH (s Premčou CS3 a Encore DVD v ceně), toto řešení umí i RT plně kvalitní náhled v HD i SD (při střihu HDV).

    Avid má pro SD rozlišení to Mojo, na něm lze sledovat HDV v náhledu na SD monitoru, ale tady jde opravdu o náhled, který má k plné kvalitě daleko. Řešením je až Adrenalin k Media Composeru, což je střižna v ceně přes 250k (v plné výstavbě kolem 0,5mil).

    Kdyby Edius uměl RT náhled nejen na HD, ale i na SD monitoru (tedy jde i o akcelerovanou DC, převody různých formátů z HD do SD apod), tak by to bylo jiné. Ony totiž LCD monitory neukáží vše potřebné, jako CRT monitory (a CRT v HD stojí min 80k ).

    O to tu jde, proto je ten náhled na SD CRT monitoru potřebný, ukázže signál a jeho případné vady daleko precizněji, než jakékoliv řešení na bázi LCD TV.

    V ceně do 50k to umí pouze ten hw Matrox s Premčou CS3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Pre IvanS uz budes musiet pisat asi inde...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    aha, neuvědomil jsem si to.

    Přesto bych rád v tomhle tématu pokračoval, i když už se na nás Ivan dívá z obláčku, myslím, že by mu to nevadilo (spíš naopak, by ho to potěšilo). Přeji mu tímto klidné spočinutí a zdravím ho tam nahoru (jsme tu jen dočasnými hosty).

    ---------

    Uvažuju o tom Matroxu, tak bych se rád dozvěděl případné zkušenosti druhých lidí, kteří řeší HW akceleraci náhledu HD(V). Tímhle úvodem jsem chtěl "shrnout" výchozí pozici (současné možnosti).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Pave1 Zobrazit příspěvek
    Uvažuju o tom Matroxu, tak bych se rád dozvěděl případné zkušenosti druhých lidí, kteří řeší HW akceleraci náhledu HD(V). Tímhle úvodem jsem chtěl "shrnout" výchozí pozici (současné možnosti).
    A nebude ti fungovat nejake riesenie od AJA, alebo DECLINKu ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    4,288

    vemme to vedle do vlákna, dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Avid MC 5
    Od Pave1 v sekci Editace videa
    Reakcí: 145
    Poslední příspěvek: 16-04-2013, 14:59
  2. Avid prodal Pinnacle Studio HD a Avid Studio Corelu
    Od KamilZ v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-07-2012, 20:11
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 21:06
  4. Avid
    Od Rennno v sekci Editace videa
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 27-05-2009, 11:08