Zdravím,má někdo zkušenosti s tímto externím zařízením:
YAKUMO QuickStick DVB-T
Chtěl bych si ho koupit,ale zajímali by mne také poznatky ostatních.
Zdravím,má někdo zkušenosti s tímto externím zařízením:
YAKUMO QuickStick DVB-T
Chtěl bych si ho koupit,ale zajímali by mne také poznatky ostatních.
před týdnem jsem si ho pořídil a zatím neměl moc čas s ním laborovat. nicméně dobrá zpráva je, že pro něj na webu výrobce existují BDA ovladače (důrazně doporučuju instalovat rovnou je, pokud nejdřív nainstaluješ ovladače z cd, můžeš pak mít s instalací BDA dost problém), a funguje tak s poslední verzí DVBVieweru a spoustou dalších softů s podporou BDA.
je to stejný zařízení jako DVB stick od hamy a dalších výrobců, jak říkám, zatím jsem moc netestoval, ale na žádný zásadní problém jsem ještě nenarazil. konkrétní dotazy můžu zodpovědět..
Taky prispeju troskou do mlyna a sice ze s timhle zarizenim, Yakumo QuickStick DVB-T, neni zadny problem v OS GNU/Linux (jadro rady 2.6). Podpora (cti. ovladace) je primo ve standardnim jadre. Proste "Plug and Play"
Ted to "Play":
Pro prehravani jsem zatim pouzival mplayer a kaffeine. Mplayer jsem zkusil pro prvni pokus (cca 2 minuty po prvnim pripojeni zarizeni do notebooku), ale pak jsem zacal hledat neco co je pro DVB preci jen komfortnejsi
A tak jsem nasel kaffeine (melo by byt standardni soucasti KDE desktopu).
Par screenshotu je mozne videt na homepage tohohle univerzalniho prehravace:
DVB
OSD
EPG
Nahravani(TS,PS,PES) a to jak podle EPG, tak pro "spozdene prehrani" pripadne pro archivaci a to vcetne moznosti nahravat nekolik programu najednou ze stejneho multiplexu je samozrejmosti.
S cim ale zatim zapasim jsou ceske znaky v EPG. Pry je to ale problem na strane vysilacu (zda se ze v CR existuje vic interpretaci jak ma vypadat ta "defaultni" kodova stranka)
No, snad to nekomu nejak pomuze.
Já mám Yakumo DVB-T mobile USB a zajímalo by mě, jestli existují BDA ovladače i pro toto zařízení, nejsou stejné jako pro YAKUMO QuickStick DVB-T ? Na stránkách http://www.yakumo.com jsem našel jen jedny ovladače a o BDA ani zmínka. Jde mi samozřejmě o použití DVBVieweru s tímto modulem. Jestli je šance na rozchození této kombinace, tak mě prosím nakopněte správným směrem. díky J.Původně odesláno od ego42
to se obavam, ze ovladace pro quickstick nebudou s mobile usb pouzitelne, protoze jde o jine zelezo, naopak vzajemne pouzitelne by mely byt ovladace pro quickstick a dalsi podobne "dvb-t klicenky" (hama, gecube, prolink..), ktere asi maji prakticky stejny vnitrek (bez zaruky!). zkusil bych se podivat po dalsich vyrobcich, kteri vyrabeji neco jako usb mobile, je tam slusna sance, ze hw bude shodny a ev. bda ovladace od jednoho budou fungovat i s druhym. chce to zkouset..Původně odesláno od jaudak
Tyhle prijimace by mely byt shodne, podobne ci plne kompatibilni:
Yakumo DVB-T mobile USB
Yuan DVB2GO UB300
Hama DVB-T Box
TYPHOON USB2.0 DVB-T BOX
TYPHOON DVB-T USB DRIVE (old rev.)
WideView USB2.0 DVB-T Receiver
WideView Pentype DVB-T-Receiver (WT-220U)
Freecom DVB-T USB Stick
V-Gear PocketDTV USB2.0 DVB-T TVBox
dnt EuroStick USB-Stick DVB-T Receiver
V podstate vse co je zalozeno na WideView WT-200U nebo WT-220U majici frontend(demodulator) Zarlink MT352
@kmarty: hmm, respect, sikula, presne tohle jsem mel na myslinemel bys taky odkud vytahnout obdobnej seznam pro Yakumo Quickstick? docela rad bych se podival, jestli k tomu nekdo nedela jeste jine bda ovladace, i kdyz o tom dost pochybuju
No pockej, prave ten seznam jsem psal ohledne Yakumo QuickStick. O tehle potvurce
Nebo existuje jeste jiny QuickStick od Yakuma? DVB QuickStick? Aby nedoslo k mylce, protoze je jeste jiny produkt s nazvem Yakumo QuickStick![]()
tak to ale pozor, Yakumo QuickStick DVB-T a Yakumo DVB-T mobile USB jsou dva ruzny produkty, ke kterejm vyrobce dava jiny ovladace, viz http://www.yakumo.com/produkte/index.php?pid=1&ag=DVB-T
ale samozrejme je mozny, je to to samy jenom v jinejch krabicich a na webu maj trochu chaos v driverech, kompatibilitu jsem nezkousel a streva neznam
OK, tak to jeste upresnim:
Produkty zalozene na zakladu WT-200U:
Yakumo DVB-T mobile USB
Yuan DVB2GO UB300
Hama DVB-T Box
TYPHOON USB2.0 DVB-T BOX
WideView USB2.0 DVB-T Receiver
V-Gear PocketDTV USB2.0 DVB-T TVBox
a produkty zalozene na zakladu WT-220U:
Yakumo QuickStick DVB-T USB
TYPHOON DVB-T USB DRIVE (old rev.)
WideView Pentype DVB-T-Receiver (WT-220U)
Freecom DVB-T USB Stick
dnt EuroStick USB-Stick DVB-T Receiver
Ale jestli koukam dobre, tak jedina vyznamna odlisnost je v nahravanem firmwaru (ten je nutne nahrat pri kazdem zapojeni prijimace - resi to ovladac ktery ale je/muze byt shodny pro obe verze).
EDIT: Aha, uz vidim kde vznikla chyba. Nejak jsem prehledl ze jsme se prestehovali od "QuickStick DVB-T" k "DVB-T mobile USB"Toz to pardon, netusim kde mi to vypadlo. Celou dobu jsem bral ze to je topic jenom o QuickSticku.
super, ted uz mi to dava plne smysl, diky!
jaudak by tim padem mohl zkusit treba tyhle ovladace pro HAMA DVB-T USB 2.0 BOX http://www.hama.de/webresources/driv...2k_mce2005.exe
Tak jsem zatím moc nepochodil. Nainstaloval jsem tyhle ovladače http://www.hama.de/webresources/driv...2k_mce2005.exe a zařízení se tváří že je vše OK, ale v DVBVieweru vidím jen SATELITNÍ vysílače. V seznamu kánálů mám jen SAT a nemužu tedy přepnout na pozemku. Ňáké rady by nebyly ? Verze 3.2.1 (dvbviewer)Původně odesláno od ego42
Ahoj,
Chtěl bych se zeptat, jestli DVB Viewer TE běží s tímto zařízením, nebo až placená verze.
Dík za odpověď,
Aleš.
PS: Mám nainstalované BDA drivery.
ne, jenom placena (je to na webu: http://www.dvbviewer.com/en/index.php?page=features )Původně odesláno od AlBi
Díky za info.
Aleš