Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Macrovision

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Ahojte,

    vie niekto, ako a cim zariadit, aby z VHS pasky nebolo mozne robit kopie? Co k tomu potrebujem? Robim v Adobe Premiere 6.5, 7, Ulead 7 a Vegas 4 a 5

    Vopred vdaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nejlepší bude, když tu pásku hodíš do kamen - pak si z ní kopii určitě nikdo neudělá
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Presne takú odpoved som cakal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    V domácích podmínkách nemáš šanci - jednak proto, že neseženeš Macrovision kodér a druhak: i kdybys ho někde sehnal, tak by záznam na běžném videorekordéru nebyl možný, jelikož výstupní signál z kodéru by nahrávku znemožnil. V profi praxi se pro záznam používají rekordéry, které mají manuální řízení úrovní a tudíž na zakódovaný signál nereagují a bezproblémů ho zapíší na pásku (ovšem tato ochrana je stejně naprosto primitivní, takže celá řada originálních VHS kazet už ani kódovaná není).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    84

    Tak teraz uz viem, na com som. Presne o to mi slo, aby si zaujemcovia o nejaku nahravku nekopirovali dielo mezi sebou, preetoze biznis je biznis. Takze si ma nepotesil. Avsak v niektorom authoringovom softe pre DVD som videl moznosti:1/ zakodovat, 2/ povolit jednu nahravku, 2/ povolit dve nahravky. Preto som sa pytal ci aj tu je nejaka moznost.

    Tentokrat vdaka za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Moment - nepleť si VHS a DVD. U DVD je totiž Macrovision součástí (takřka) každého stolního přehrávače, takže na samotném DVD disku je pak pouze informace, jestli se má obvod Macrovision aktivovat nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samsung DVD HR-757 a Macrovision na JOJ
    Od ace960 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 19:20
  2. A/D převodník a Macrovision
    Od okno v sekci DV/HDV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-11-2006, 16:07
  3. AD prevodnik co umi macrovision?
    Od okno v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-03-2006, 11:44
  4. Adobe Encore a macrovision
    Od videoman v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-06-2005, 19:20