Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: TMPGenc vs.Plus

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Stano_tvf
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    523

    Aky je rozdiel medzi TMPGEnc. a TMPGEnc.Plus?
    Kvalita, možnosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    A máš některej z nich? Já mám 2.5 Plus, tak pokud máš "bez plus", tak můžem srovnávat.

    Rád bych se zeptal, pokud někdo víte, proč mi "leze" z TMPGEnc. video soubor m2p s větším brightnesem, než má původní avi. Jinak bych byl s tímhle programem spokojenej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    pee.tr
    Nemáš zaplé nejaké filtry? Nebo někde dochází ke konverzi barev.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    nikde nic nezatrhávám a co jsem koukal, tak tam snad ani žádná redukce barev a podobně ve volbách není. Nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    neskušal si pod kvantizačnou tabuľkov ccir601 ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Citace Původně odesláno od pee.tr
    nikde nic nezatrhávám a co jsem koukal, tak tam snad ani žádná redukce barev a podobně ve volbách není. Nevím
    To může být levelsem, známá a jasná věc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Jano
    Bullback
    Můžete mi k tomu říct víc? A jako pro blbce pokud možno. Díky
    Nerozumím tomu, a např. Procoder to zesvětlení nedělá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    pee.tr
    Teď to teprve čtu pořádně, TMPGEnc mi to dělal taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    mirekv
    a našels řešení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    pee.tr
    No, dělal jsem předkorekci, ale když máš Procoder, tak se na TM... vykašli. Škoda, že nemáš ICQ, když tak ti s Procoderem poradím v sz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    pee.tr

    Jsou prakticky dvě nastavení, tj. úrovweň 16-235 a 0-255. Tady vzniká ten problém protože každé decodování si provádí encoder sám a proto je třeba nastavit tuto úroveň.

    16-235 je menší rozsah dynamiky, proto se zdá video být světlejší (i barvy), tohle nastavení je dobrý z VCR. Z DVD je dobrý zachovat 0-255.

    Problém nastane když výstup decoderu je 0-255 a výstup koderu je 0-235, a případně další nevhodné kombinace.

    To platí u všech možných filtrů apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Bullback
    Rád bych souhlasil, dík za vysvětlení, ale nebudu tu dělat chytrýho, že tomu rozumím, když nerozumím. Princip jsi vysvětlil, ale jak to prakticky provést, aby to fungovalo jak má? Nahrávku mám z TV (ani video, ani DVD) a Procoder srávnou světlost zachovává, TMPEG nikoli. Můžeš mi sdělit nějaký praktický postupy? Díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    pee.tr

    To mužu, jak už sem tady někde zmínil jedu přes Virtualdub, tady je levels auto ..., no a když je výsledek světlý tak posunu šoupátko o těch 16 či 255-235 a je to.

    TMpegnc nepoužívám, ale není tam ten filtr taky ? CCE ho má už v sobě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. AVS script do TMPGenc
    Od taborsky2004 v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-01-2010, 21:26
  2. TMPGEnc + AVS
    Od moski v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 17-07-2008, 09:31
  3. Tmpgenc problém
    Od imported_caesar v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 25-03-2005, 16:06
  4. Problem s TMPGenc
    Od okno v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-01-2005, 09:38
  5. TMPGEnc bez zvuku???
    Od skromny v sekci Editace videa
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-03-2004, 13:01