Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 29

Téma: Vegas - video ze statických snímků

  1. #1

    MiP MiP je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    27

    Tak jsem opet zde a uz me z toho fakt asi odvezou.
    Nevim, co je spatne. Dam do video stopy jeden JPG. Vlastnosti ma progressive scan. V projektu nastavim top first, dam renderovat do MPG2, nastavim top first. Vysledny MPG v PC (pokud vypnu deinterlace v prehravaci, PowerDVD nebo Nero ShowTime) jede ok, pokud jej zapnu, tak se obraz chveje. Kdyz tento MPG autorizuji v Tsunami MPEG DVD Authoru, tak se uplne stejne chveje na stolnim prehravaci a TV. Kde je problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pears
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    1,070

    A zdrojove video? DV AVI?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    MiP
    musis fotku rozmaznout, v pripade ze jsi ji nepridpravil na 720x576...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Fantasi!, když jsem si upravoval rozměry fotky ve Fotoshopu, tak abych dodržel rozměr 576, tak jsem musel zadat 768.
    Mip: klikni si na tu fotku pravým => svitches =>reduce interlaced flicker. Při renderování nastavuji "Best"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    BOBA
    nemusis, pak jen ve Vegasu nastavis jiny pixel aspect ratio!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    MiP MiP je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    27

    Fantas!
    Tak jsem zkusil tu fotku zmensit na 720*576 a vysledek je naprosto stejny jako pred tim. Ale uz jsem prisel na to, kdy to zacne delat.
    Vezmu jednu fotku JPG a vlozim ji do video stopy. A pokud na ni udelam na zacatku a na konci fade-in a fade-out, tak se pak vysledny obraz trese jako puding na taliri. Rozliseni fotky na to nema zadny vliv (zkousel jsem 720*576 a 2288*1712)
    Pokud nastavim render jako progressive, tak je vse ok. Mam takovy pocit, ze to nepujde nijak odstranit, pokud ma byt vysledek prokladany.
    Pears
    Tam zadne video neni, je tam jen jedna jedina fotka JPG.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    MiP
    Tak to delam ja, na stopu si aplikuju tento filtr a vkladam fotky primo v puvodnim rozliseni.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    MiP MiP je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    27

    BOBA
    To jsem zkousel, vysledek je o mnoho lepsi, nez bez toho filtru, ale stejne je v nekterych mistech videt, ze se ten obraz chveje. Ale TV by to asi videt nebylo.
    Fantas!
    Trefa do cerneho, obraz je jako pribity! Fakt je to lepsi, nez 'reduce flicker'. Ted jeste jak to bude vypadat na TV...
    Vidim, ze tu hodnotu 0,002 mas pekne vychytanou, protoze pri 0,001 to jeste neni ono.

    Tak praxe je vyresena, ted by mne zajimala teorie, proc to vlastne tak blika (jak v TV, tak na PC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od MiP
    Pokud nastavim render jako progressive, tak je vse ok. Mam takovy pocit, ze to nepujde nijak odstranit, pokud ma byt vysledek prokladany.
    Neházej flintu do žita. Samozřejmě, že to jde udělat tak, aby to neblikalo, ale je třeba zbavit fotku ostrých hran a přechodů. Fantas! ti radí dobře, nejjednodušší je to fotku trochu máznout. Jo a rozměry fotky by také měly odpovídat projektu -buďto 720x576 s šišatým pixelem nebo 786x576 s aspect ratio=1.

    edit: sory, přišel jsem s křížkem po funuse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    MiP
    Vypadat to bude dobre! Bud klidny, provereno praxi!
    Jedine, kde malinko uviodis rozdil je monitor, kde je vertikalne mirne namazly obraz. Nicmene na TV bez sance!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    MiP MiP je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    27

    Saxel
    Je to jak pises, problem jsou ostre prechody na fotkach. Ale muze mi nekdo vysvetlit, proc to blika (jak na TV, tak v PC)? Proste si nedovedu nejak odvodit, proc kdyz se jedna o staticky obraz to tak poskakuje a notabene jen v mistech, ktere maji ostre prechody. TV prece zobrazuje po pulsnimcich (lichy, sudy), monitor po celych snimcich (lichy+sudy dohromady). Kdyz jsou prece vsechny liche snimky stejne, stejne tak jako vsechny sude, tak proc to tak blne? Je nekdo schopen mi to nejak logicky vysvetlit? Nema na tom nahodou podil komprese do MPEG, diky ktere se stane, ze (pul)snimky jsou pres jen trochu rozdilne? Nic jineho mne totiz uz nenapada.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    245

    MiP
    ešte ..tebe to bliká (okrem "prílišnej" ostrosti) aj preto, lebo máš blbo nasavené poradie polsnímkov.
    Ak ti môžem poradiť, tak si pri komponovaní videa z fotiek nastav projekt defaultne ako PAL DV... Vlož fotky (ak ti bude orezavať boky, tak zmeň pixel aspect ratio na KONKRÉTNEJ fotke na PAL DV), nahádž fotky na timeline, urob pohyby, efekty, prelínačky a t.d.
    Fotky, ktoré ti budú "cvrlikat" ošetri Fantas!-ovým postupom a potom tak, ako to je vyrenderuj ten MPEG z toho..
    Neexistuje, aby to sebou "škubalo"!
    ...ešte tip: nepožívaj fotky s dpi viac ako 2048...
    Ak zvládas Photoshop, tak ten BLUR je lepšie urobiť tam, pretože má jemnejšie nastavenia. Mala by stačiť hodnota "0,4".
    Naviac, Photoshop 9 (CS2), vie poslať náhlad na TV cez Firewire.Takže okamžite vidíš, či "cvrliká", alebo nie.
    Veľa zdaru!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    605

    Fantas!: dělám to, jak jsi mi už nejednou dobře poradil, tzn. rozmáznout celou stopu. Teď jsem dělal projekt ze stř. Ameriky, kde bylo přes 1000 fotek a na Tv to sedí jak přibité. Kdybych měl Reduce aplikovat po jedné fotce, tak mě porazí. Fotky dávám v původním rozlišení. S tím blikáním jsem se nikdy nesetkal, protože v dobách nedávno minulých, když jsem dělal v Pinnaclu, je vychytávka " omezit blikání fotky".
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    MiP MiP je offline
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    27

    TWINGAC
    Poradi pulsnimku je IMHO ok (fotky maji progressive, ratio DV 1,09, projekt deinterlace none, poradi top first, render do MPEG2 top first), a taky netusim, jaky by melo vliv, i kdyz by bylo prehozene u statickyh fotek.
    Jelikoz je tam 270 fotek, tak je osetrim Fantas!(tickym) postupem vsechny
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu občas
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    245

    MiP
    poradi top first - ZLE
    Ak tie statické fotky rozpohubuješ nejakým Track Motion, alebo dáš prelínačku, alebo Pan/Crop.. tak TO UŽ POTOM NIE SÚ STATICKÉ FOTKY, ale VIDEO.. ... a tam sa zlé poradie polsnímkov spozná.
    Kompiluj to ako DV projekt. Ak máš dostatok miwesta na HDD a dostatok času, tak to vyrenderuj CELÉ najprv do PAL DV avi.. A potom z toho rob ten zkur... MPEG...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Na jaaký počet snímků přepočítávat video pro plazmu?
    Od RiMr v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-03-2009, 14:20
  2. DVB: Ukládání statických obrázků u AirStar 2
    Od Jeffersson v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-02-2006, 22:58
  3. Získání statických snímků z videa
    Od ahc v sekci Editace videa
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 19-01-2006, 07:05
  4. Vytvoření snímku z filmu ve Vegas 4.0
    Od imported_Lubos v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-01-2005, 10:15
  5. "Blikání" statických snímků
    Od yaso v sekci Editace videa
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 25-10-2004, 12:34