Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: Přímé zachytávání do AVI - jak rychlý procesor?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    9

    Ahoj, budu rád, když mi někdo poradí s následující záležitostí:

    Mám TV kartu Leadtek Winfast TV 2000 XP, na mém starém počítači s Duronem 800 MHz zachytávám (program Winfast PVR) do MPEG-2 v rozlišení 640x480 a bitrate 3000 kbps. Vychází to tak tak. Poté video konvertuji do AVI. Nyní modernizuji počítač a uvítal bych, kdybych mohl bez problémů zachytávat s touto kartou již přímo do AVI v rozlišení 640x480 a bitrate cca 1000 kbps. Nejsem si ale jistý, jak rychlý procesor pro to budu potřebovat, takže uvítám vaše rady. Ostatní prvky počítače by neměly procesor brzdit (paměť 1 GB, nová výkonná základní deska ...). Moje laická úvaha je taková (moc mě za ni nekamenujte):

    Při dvouprůchodové konverzi do AVI na mém Duronu 800 je rychlost prvního průchodu cca 13 fps, čili na rychlost 25 fps by byl potřeba procesor cca 1,5 GHz. Předpokládám, že jednoprůchodé přímé zachytávání bude o něco náročnější na výkon, takže bych odhadl potřebnou frekvenci procesoru na cca 2 GHz. Vezmu-li v úvahu nějakou rezervu, vychází mi, že procesor s frekvencí 2,5 GHz by měl být naprosto dostačující. Co vy na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    lungaj Ano! Pod P4 2,4GH ani neuvažuj o něčem podobném!
    -Mě již roky nahrazuje PC videorecorder a valím (digitalizuji analog deinterluji i komprimuji v reálném čase!) to rovnou do AVI 720x576 kodek XviD nastaven na kvalitu 4-High, Iframe 25, dat. tok pro nerozeznání live od nahrávky ale ani od MPEG-2: cca 2500kb/s! Editace-střih záznamu v přímé kopii, což pro TV vysílání stačí!, jde s přesností na 1s, když použijai I-frame 25 (i méně je možné, ale rostou prudce nároky na dat. tok i CPU! To již tak běží na víc jak 90% a nelze na PC ještě pracovat ani mít foolscreen právě nahrávaného obrazu-to až tak od CPU 3GHz/800MHz, spíše mítdokonce nastavenu vysokou prioritu procesu TV karty, aby nevypadávali snímky, případně nenechat běžet na pozadí MSN či ICQ a pod. aplikace!)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...foolscreen... Opravdu PERLA. Už s tím raději přestaň. To je na pomyslnou "nástěnku" s vyvěšenými bláboly...

    a ty snímky ti opravdu ...vypadávali?? Už se nedivím, co to máte za dobytek pr*sidenta profesora.

    K věci: Lungaj - chytej do Mjpegu plný PAL a vykašli se na podobné DivX/XviD ptákoviny. Stačil mi na to kdysi i Athlon Thunderbird 900... a 512MB RAM a rychlý HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    lungaj
    No pod 2,5 GHz CPU určite nie. Minimálne 2,5 GHz procesor by to chcelo, ale nie Sempron 2,5 GHz.
    Ja mám Athlon 2000+ XP a priamo do AVI, kodek Xvid môžem zachytávať bez výpadku snímkov max. do rozlíšenia 480x360.
    Keď mám niečo dôležité, tak to si radšej zachytím do nekomprimovaného AVI, ako nejakého ptákoMJPEG-u.
    No a to nekomprimované AVI stíha v pohode aj ten môj Athlon 2000 v plnom rozlíšení 768x576, akurát problém má HDD zo spracovaním takého vysokého datového toku, cca 30MB/s pri RGB24 alebo cca 22MB/s pri YUV2. No a ešte treba mať veľký (nesystémový) HDD, aspoň 160 GB.

    ------------------------------------
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Tilk
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    308

    Myslím že zachytávať nekomprimované video je celkom zbytočné. To už by som skôr použil nejaký bezstratový kodek, napr.HuffYUV ktorý má cca 4x kompressiu oproti nekomprimovanému videu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Tilk
    Každý má iné skúsenosti, takže ak to má byť obrovský súbor, tak nech je to aspoň v top kvalite. Ale nikomu nebránim v používaní bezstratových kodekov.

    ----------------
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Jano
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    601

    lungaj
    Na encoding videa trebars z avi do mp2 je každý procesor slabý \/
    čím silnejší kúpiš tým lepšie , ale samozrejme ho treba obložiť aj dostatočnou ramkou
    Zachytávať do avi bez kodeku možeš aj P2 500 - tam procesor veľmi nezaťažuješ.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    lungaj
    Ja zachytavam do XVIDu jakekoliv kraviny(serialy a podobne) z TV do rozliseni 768x576 na kvalitu 4-High a datovy tok 2000 a to i rovnou v realu s odstranenim sumu, deinterlace a komprimovany zvuk. Tedy mi to vyhodi hotovy film a uz ho neupravuju. Zatizeni mam cca 90 procent a to se klidne pri tom divam a mam to zvetsene na celou obrazovku!
    Pokud chci DVD, chytnu si to do DV kodeku(cca 45% zateze procesoru) a pak dodatecne renderuju do MPEG2.
    Co mam za PC si precti v mem popisu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Fantas! -jsi můj člověk!
    Oni na to ostatní dojdou (apropo proč asi vysílá cca 5 z 8 satelitů HDTV v MPEG-4?! )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    Fantas! -jsi můj člověk!
    Oni na to ostatní dojdou (apropo proč asi vysílá cca 5 z 8 satelitů HDTV v MPEG-4?! )
    Ja taky v pohode. Barton 2500+. S novym dshow vdubem zachytavam 720x576 YUY2, pak to rovnou on-fly posilam do ffdshow-VFW, kterej to profiltruje a resizne bicubicem na 384x288px a koduje do XviD profile s b-framama 1000kbps a vsema ficurinama (trellis, VHQ, chroma me, apd - qpel uz mi to ale vykonove nestiha, coz me se*e). A jeste pomoci LAME ACM zvuk on-fly sazim primo do MP3. Na disk mi tak leze uz primo stream AVI, kterej staci pouze napalit na CD/DVD. Zatizeni procesoru kolisa od 50-80%. Da se pritom i v pohode surfovat po netu, ci susnit neco mensiho v Excelu, a tak. Samo, ze kdyz nahodim neco na vykon CPU choulostivejsiho (napr. soubezne prehravani nejakyho divx ripu), tak uz to dela dropouty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od lungaj
    Ahoj, budu rád, když mi někdo poradí s následující záležitostí:

    Mám TV kartu Leadtek Winfast TV 2000 XP, na mém starém počítači s Duronem 800 MHz zachytávám (program Winfast PVR) do MPEG-2 v rozlišení 640x480 a bitrate 3000 kbps. Vychází to tak tak. Poté video konvertuji do AVI. Nyní modernizuji počítač a uvítal bych, kdybych mohl bez problémů zachytávat s touto kartou již přímo do AVI v rozlišení 640x480 a bitrate cca 1000 kbps. Nejsem si ale jistý, jak rychlý procesor pro to budu potřebovat, takže uvítám vaše rady. Ostatní prvky počítače by neměly procesor brzdit (paměť 1 GB, nová výkonná základní deska ...). Moje laická úvaha je taková (moc mě za ni nekamenujte):

    Při dvouprůchodové konverzi do AVI na mém Duronu 800 je rychlost prvního průchodu cca 13 fps, čili na rychlost 25 fps by byl potřeba procesor cca 1,5 GHz. Předpokládám, že jednoprůchodé přímé zachytávání bude o něco náročnější na výkon, takže bych odhadl potřebnou frekvenci procesoru na cca 2 GHz. Vezmu-li v úvahu nějakou rezervu, vychází mi, že procesor s frekvencí 2,5 GHz by měl být naprosto dostačující. Co vy na to?
    PIII-450 a Canopus ADVC-1394 - bezproblémů v realtime do DV-AVI (720x576)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Pitomec -DV je komprimace jen 5:1! Takže néni divu, to by šlo i bez dalšího HW Ale MPEG-4/XviD je komprimace ještě z DV cca dalších 10:1 a tedy celkem 50:1 z nekomprimovaného videa!!! A to fakt néni prdél! Ale dnes to již jde
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    Fantas! -jsi můj člověk!
    Oni na to ostatní dojdou (apropo proč asi vysílá cca 5 z 8 satelitů HDTV v MPEG-4?! )
    Tak v tomto není můj člověk. Už jen proto, že se v popisu vyskytuje slovo deinterlace!
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od ODSakEda
    Pitomec -DV je komprimace jen 5:1! Takže néni divu, to by šlo i bez dalšího HW Ale MPEG-4/XviD je komprimace ještě z DV cca dalších 10:1 a tedy celkem 50:1 z nekomprimovaného videa!!! A to fakt néni prdél! Ale dnes to již jde
    Totéž i s kartou DVD Master, tj. PIII-450 a v RT zachytávání do MPEG-1 (VCD) a MPEG-2 (SVCD, DVD)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    mirekv no ale již relativně brzo ani nepude koupit TV ani PC monitor jiný než LCD! Takžééé!!! Bude deinterlace spíše nutná! Např. mnou testovaný, spíše jen zatím omrknutý, 37" LCDTV BENQ 1920x1080 umí i při příjmu pozemního vysílání velmi slušnou deinterlaci (a tedy v realtime!) i bez ztráty ostrosti!!!!!
    Výsledek: http://www.svetmotoru.cz/foto/fotogalerie/id1226_1.jpg
    Rozlišovací schopnost i u "blbýho" PAL vysílání i díky velmi jemnému rastru a dobré interpolaci krom deinterlace: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=6240
    Obraz i při dynamických scénách byl ostrý, nezdvojený a působil na PAL vysílání až nezvykle přirozreneně realisticky a z nezvykle mnoha detaily-hůlavně v obličeji i když nebyl přes celou obrazovku, jak v případě mojí fotky(berte foto s rezrvou-je to ovlivněno expozicí a předvánočními přípitky... )! Na oči pak působil obraz i zobrazování velmi příjemně! Statický obraz pak "nemrká", neb u LCD je jakoby obnovovací frekvence v tomto případě skoro 0 fps!, což je velmi příjemné a více zdravé pro oči!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 02-01-2012, 09:45
  2. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-08-2010, 23:48
  3. Rychlý a kvalitní kodek
    Od Ladislaw v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 25-01-2005, 19:40
  4. Girder a Fly Prime 34 FM
    Od aillag v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-10-2004, 00:17