Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: Lama dotaz - DVD film z filmu nahraneho z TV karty do MPEG2

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    73

    Dobry den,
    jsem v tomhle oboru opravdu strasny novacek a proto se predem omlouvam za uplne "out" dotaz:

    Mam TV kartu Winfast TV2000XP Expert a nahral jsem si film do VCD (muzu nahravat do MPEG1, MPEG2, VCD, SVCD, DVD a dalsi).

    A ted co bych potreboval:
    Z tohoto nahraneho filmu vystrihat reklamy a udelat z nej DVD film s jednoduchym menu a v pripade ze by to bylo technicky mozne bych chtel mit na 1DVD treba dva filmy (vim ze budou v nizsi kvalite).

    Poradte mi nekdo strucny navod jak dosahnout toho visledku co ja chci.
    Procital jsem tady forum, ale jde mi ze vsech tech zkrazek a nazvu hlava kolem, potrebuji neco pro uplneho "blbce".

    Dekuji za rady a doufam ze jsem vas timto dotazem moc neurazil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    73

    Tak jsem zkousel z nahraneho filmu (MPEG2) vystrihat reklamu a ve Mpeg Video Wizard se mi to povedlo, ikdyz jsem si musel ten soubor rozsekat do vice casti a potom zase pospojovat, ale pripadne mi jako by pri ukladani to znovu reenkodoval (ale mam dojem ze jsem tu nekde cetl ze to vystrihani reklam umi tenhle program bez reencodingu).

    Potom jsem zkusil MPEGCut, ale tam se mi nepodarilo vubec nic vystrihat (asi delam neco spatne).

    A nakonec jsem zkusil VirtualDubMod tam to jde vystrihat v pohode, ale neumi mi to ulozit jinak nez AVI a navic mi to pri pokusu o ulozeni do AVI napise nejakou chybovou hlasku.

    Teda uz mam toho zkouseni dneska dost a jdu spat.

    Help me !!
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Postupů je celá řada, osobně používám:
    1. Střih a demux v ProjectX (návod, doplnění k návodu a download, problémy kolem instalace a používání)
    2. Autoring v Sony DVD Architect - ten má mj. tu výhodu, že po vytvoření podoby DVD, po kliknutí na "Make DVD" Ti nabídne optimalizaci, kde si můžeš vybrat, jestli se mají videostreamy zmenšit tak, aby se vešly na DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    HFX9
    Patrne bude potreba na takto zachycenem prokladane filmu jeste obratit poradi pulsnimku, protoze pokud zachytavas pres TV kartu, tak ta obraci poradi pulsnimku. Potom by ti to ve vysledku pekne trhalo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @Fantas! Co to je za bl*bol? TVkarta to vyrábí vždy UFF, k prohození na LFF mohlo dojít jen díky nepozornosti nastavení v tom Womble-zázraku...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    StD
    mozna jsem to cetl blbe, ale nebavime se o MPG2 zachycenem pres TV kartu? Myslel jsem, ze to jeste nevidel na TV...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    No je fakt, že enkodéry pořadí půlsnímků otočí, a je nutné je nastavit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    Fantas! Ano bavíme a jak jsem řekl, z TVkarty leze UFF, jestli to má prohozené jak píšeš ty, tak by to musel udělat při zpracování - prohození na LFF, a pak mu to TV nesežere.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    StD
    no tak vidis, ze to nebyl zase takovy blabol!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...ne, jen "polopravda"... a ty nemám rád.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    73

    Tak ted jsem z toho docela v soku a nevim co si o tom myslet:

    1. Nahral jsem z TV vyvolene (jen pro potrebu testovani), ve formatu MPEG2, 576x480, 25fps, delka 2hod a velikosti cca 2.4GB

    2. V programu Mpeg Video Wizard jsem z toho zaznamu odsekal spatny zacatek, reklamy a konec. Vzniknul mi soubor ve formatu MPEG2, 576x480, 25fps, delka 1h26min a velikosti cca 1.7GB

    3. Spustil jsem si DVD Architect 3.0 a udelal opravdu hodne jednoduche menu, kde jsem k tlacitku priradil ten zaznam vyvilenych po uprave.
    Potom jsem tuknul na Create DVD a priprava a po vybrani vsech odkladacich adresaru mi to napsalo v prehledu zprav ze video je moc velke a ze bude prekomprimovano!!!!
    To prekomprimovani by az tak nevadilo, ale kdyz jsem to spustil tak mi to postupne pricitalo a pricitalo predbezny cas na dokonceni a ma trpelivost se zastavila u hodnoty neco kolem 3h30min.

    Vubec to nechapu, mam prece video v MPEG2 (format DVD) a jeho velikost je 1.7GB, tak proc mi nevleze na DVD disk?

    Jsem z toho uz vazne zmatenej a byl bych fakt moc rad kdyby me nekdo z tehle zamotane nevedomosti trosku pomohl. Vim ze je to pro vas ostatni asi smesny problem, ale ja fakt nevim co jak mam delat abych byl schopnej udelat z filmu co si nahraju z TV (pomoci TV karty) DVD disc s menu a samozrejme tim filmem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    576 x 480!!! --> 720 x 576!!!

    Tady máš třeba úplný postup v jednotlivých krocích (sice pro NTSC v 720x480, ale pro PAL je postup stejný, liší se jen v čísle)
    A úplné podrobnosti na DVDForum (DVD Specification)...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele SS2CZ
    Registrace
    Apr 2005
    Příspěvků
    900

    Tohle se mi přesně stalo s videoklipama z DVB-S. Předělal jsem nestandardní rozlišení do DVD a v přehrávači šel jen zvuk.
    Ale některý přehrávače to zobrazí.
    Na DVB-S co stanice to jiný rozlišení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    HFX9
    Taky je dulezite si v Architectu nastavit spravny profil v projekt preferencich! To pisu jen pro jistotu, aby ses pak nedivil, ze kdyz to dostanes na rozmer 720x576, ze ti to pri implicitnim nastaveni NTSC bude chtit Architect opet preencodovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    73

    to StD: Nevim presne co jsi chtel rici tim "576 x 480!!! --> 720 x 576!!!", nejsem odbornik jsem laik!!!

    Na te strance co jsi mi tady nechal odkaz jsem se toho teda vubec moc nedozvedel.

    Domnivam se, ze jsi tim "576 x 480!!! --> 720 x 576!!!" myslel ze bych mel mit to video ve fotmatu 720 x 576, tak jsem tak zkusil nahrat par klipu z TV a stejne to bude prekomprimovavat, ale zase nevim proc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. lama dotaz
    Od zag v sekci DVB-S
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-02-2011, 19:00
  2. WF TV 2000 Expert lama dotaz
    Od homzik v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-03-2006, 14:54
  3. Windows Media Player 10 - zřejmě lama dotaz :)
    Od mariachi v sekci SW přehrávače
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-08-2005, 17:36
  4. Převod DVD Filmu s DTS na Film s DD5.1
    Od PcBuh v sekci Editace audia
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 21-12-2004, 14:20