Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: PC-DVB s ovladanim cez OSD

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    Neviete mi niekto odporucit nejaky soft pre SS1, ktory sa da plnohodnotne ovladat cez OSD?
    Momentalne pouzivam ProgDVB ale to OSD je celkom bieda.. len zakladne funkcie a nastavenie ziadne... Eventualne nejaky soft co podporuje TXT cez OSD (pocul som, ze altDVB to vie ale mne sa nepodarilo pustit txt ani na monitore...).

    Ide o to, ze PC mam v jednej miestnosti a TV v inej - cez dieru v stene mam pretiahnute kable k TV a k senzoru na IR Klavesnicu. kable mam aj z TV-out SS1 aj TV-out z GeForce, take mozem eventualne prepnut na TVout z GeForce kde mam nastavene klonovanie a potom na TV slepcit pri nastavovani...
    V ProgDVB dokazem prepinat programy, dokonca aj jednotlive channel listy (mam motor takze vyuzivam viac druzic), ale nejde mi txt a epg. Tiez by bolo zaujimave ovladat napr. monitor k yanksee alebo inym pluginom (dixie, Cwcamemu, atd.)... V niektorych pripadoch by ani nebolo treba vstavat od telky ale takto je na TV jednoducho tma... pripadne pristup do channel properties, a tak.. Tiez ma dost stve, ze pri radiach v ProgDVB jednoducho OSD nefuguje vobec... (bolo by dobre aspon vidiet nazov radia na akom som ... ale takto sa musim systemom channel up/down doklepat na nejaky TV kanal a tam uz OSD funguje).

    Tiez by sa to dalo vyuzit, ked rodinny prislusnik potrebuje nieco robit na PC a iny chce divat satelit...

    Dream alebo iny stolny prijimac mi ani nemusite odporucat.. o tejto moznosti viem a mozno aj na nu dojde .. podla toho kam sa dopracujem.

    Neviete o niecom takom?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele blueant
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    836

    No mozes skusit DVBdream ten nejake OSD ma.

    Alt-dvb nema OSD ani teletext. Tlacitko je tam len do buducna da sa dat plugin MDteletext.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    No takze pre pohodlnych ako som ja..

    Skusal som vselico ale pre ovladanie cez OSD na TV mi pripada najlepsi Multidec.. OSD ma velmi pekne spraveny aj DVB Control ale mne ide o ovladanie cez klavesnicu a tam som moc nepochodil... Je to robene na Dialkove ovladanie .. a ja mam IR klavesnicu.. Este sa s tym pohram a mozno zmenim nazor...

    Obidva tieto softy maju dost problemy s ovladanim motora Diseqc 1.2 - osvedcene pluginy zlyhavaju a tie nastavenia co su v softoch zabudovane su dost nezrozumitelne.. Preto by som uvital ak niekto rozbehal motor (najlepsie SG2100) v Multidec alebo DVB Control, dajte mi vediet ako na to..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    20

    Ja mam SG2100 a SS1, DO cez Girder nastaveny na preddefinovane klavesy /t.j. DO sa tvari ako klavesnica/. Rozbehane to mam pod multidecom aj ProgDVB. AltDVB je fasa, len bude treba pockat na dalsie verzie aj s OSD a sirsou podporou hotkeys.
    V Multidecu som som prisiel vsak len na to ako nastavit prikaz diseqC uz pre vopred nastavenu poziciu motora /t.j. konkretne cislo/. Kazdu poziciu satelitov som si ulozil v motore a v ProgDVB pod mnou zvolenymi cislami.
    Otacanie motora po 1 kroku alebo ukladanie pozicie do jeho pamate v Multidecu mi je jednou velkou zahadou a zatial som si nevsimol ze by sa to niekomu podarilo. Ak ano nech napise..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    To je dobry postreh, takze v ProgDVB si ulozim do motora pozicie a v multidecu len pridelim, ze tento kanal je na pozicii 1, 2, atd...
    No este sa s multidecom pohram..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    20

    Dobrý OSD ovládání ( s pluginy ) měl kdysi WatchTVPro ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    takze som sa s tym cez vikend hral a v podstate neuspesne..
    zistil som, ze multidec si uklada pozicie podla tabluky v manuale na motor.. tzn. pozicia 1 = hotbird 13°E, pozicia 2 = Astra 19,2°E, atd.

    Takze som si v ProgDVB natocil parabolu na hotbird. Vypol Prog a spustil Multidec, preskenoval cele pasmo a vybral nejake programy a pridelil im rotor position 1 - po prepnuti na tieto kanaly mi napise, ze sucanse nastavenie rotora nepozna poziciu 1 (alebo nieco take).
    Tak som skusil v nastaveni LNB (moznost rotor bola zahadne vypnuta aj ked som ju pred skenovanim zapnul) ulozit sucasny stav rotora na posiciu 1. To prebehlo v poriadku ale po kliknuti na zvoleny kanal mi zase vyhodilo tu hlasku, ze nepozna poziciu 1.
    Mozno robim niekde chybu - mam nemecku verziu multidecu a pravdepodobne som nieco zle pochopil... stahujem ENG verziu a uvidim.. mozno z toho budem mudrejsi.. ale aj tak by som uvital postup ako si to robil ty..
    Vopred diky.
    Inak to OSD je v multidecu ovela lepsie - hlavne rychlejsie a stabilnejsie oproti ProgDVB.. nevies ci v multidecu funguje aj TXT cez OSD - nasiel som tam,ze sa da zmenit TXT PID ale samotny TXT tam nie je...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu občas Avatar uživatele lachyn
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    153

    ProgDVB ovladam jedine pres OSD s DO od ATI a nemuzu si stezovat na nejakou "nestabilnost", funguje to vcetne EPG a TTX naprosto na jednicku, i ovladani motoru automaticky kdyz prepnu program na jine druzici sam se otoci, mam ale SS2 ne SS1
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    ProgDVB mi beha tiez v pohode ale to OSD je oproti Multidec dost biedne. EPG ide tak ako sa mu zachce a TTX cez OSD nejde vobec (otvori sa v druhom okne na monitore ale na TV-out ide stale normalny obraz, navyse to okno sa neda maximalizovat takze aj ked si na tv prepnem tv-out z grafickej karty, nedovidim na to..).
    Ked si v ProgDVB v nastaveni OSD roztiahnes napr. Channel list tak aby si aj pri dlhsich nazvoch stanic videl cely nazov tak mu samotne zobrazenie zoznamu kanalov trva dost dlho a obcas sa sekne.. Listovanie medzi kanalmi je dost pomale ale ked napr. drzim sipku dole, kanaly sa posuvaju este dlho potom co ju pustim. V multidec-u jednoducho drzim sipku dolu (num key "2") pokial nepridem na pozadovany program, tam ju pustim a kurzor zostane na tom programe, na ktorom chcem. Navyse niektore verzie ProgDVB mi vobec nezobrazuju titulky na BBC prime (z teletextu) - niektore ich zobrazuju tak, ze namiesto ceskych znakov su tam klikyhaky.. toto kedysi riesil subor root ale v novsich verziach nefunguje. V soft mode sa titulky z TTX zobrazuju korektne ale vdaka bufferovaniu idu popredu..

    Otacanie motora je v Progdvb v pohode ale s to OSD nema moc spolocne. Multidec ma OSD ovela lepsie, len sa snazim rozbehat to otacanie..

    Co chcem dosiahnut je sledovanie cez TV-out na SS1 so vsetkymi (pripadne co najviac) funkciami a to dosiahnem len cez OSD. Ovladanie mam spravene IR klavesnicou, ktorej senzor je pri TV (pretiahnuty kabel od PC cez dieru v stene)
    Na tento ciel sa mi zdaju asi najlepsie Multidec (OSD sa ovlada numerickou klavesnicou) a DVBControl (ten ma ale ovladanie OSD robene vyhradne pre dialkove ovladanie - nie klavesnicu).
    Viem ze su to vsetko detaily ale snazim sa to vybrusit k co najvacsej spokojnosti. To je vsetko.
    Inak normalne tiez pouzivam zatial ProgDVB, lebo je z hladiska bezneho vyuzivania asi najlepsi a najjednoduhsi. Co sa tyka funkcii je ale kopec inych dobrych programov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele lachyn
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    153

    No a tohle vsechno co popisujes mi to nedela a chodi bez problemu protoze mam SS2 a pouzivam TV-OUT na GA ale ty mas zase na SS1 hezci obraz pokud pouzivas RGB vystup
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele RadekV
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    4

    Mě teda OSD z ProgDVB fungovalo skvěle. V Gilderu jsem si nastavil tlačítko na zobrazování kanálů a tlačítky vlevo, vpravo se zobrazují družice nahoru, dolu kanály.

    Taky jsem přemýšlel, že by stálo za zkoušku udělat si ten LCD. Někde k němu jsou drivery. Už by se to tvářilo jako klasickej stolní receiver.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    No tusim doma spravim screenshot s OSD v ProgDVB, Multidec a DVB Control - ked nic ine tak uvidite ten rozdiel aspon v dizajne.
    ProgDVB je fajn a aj ja ho pouzivam ale OSD maju tieto programiky spravene jednoducho lepsie..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele feedjo
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    87

    Ako som slúbil.. trocha som sa s tým vyhral a tu je výsledok...

    www.feedjo.tk
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele RadekV
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    4

    Skvělé, koukám, že jsi si dal práci
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    20

    Podla toho co citam vynechal si druhu cast kroku 1:
    1. v progDVB natoc v dixie parabolu na niektoru poziciu.Potom ju hned
    uloz pod nejakym cislom,pod ktorym este nemas nic ulozene
    2. vypni progDVB,zapni Multidec. Nic nemusis ladit,jednoducho uloz
    tuto poziciu v Multidecu pod tuto istu poziciu.
    3.Nastav Rotor-Steuerung na odoslanie prikazu na motor k danej
    pozicii.Napr.mam Eutelsat W3 pod c.5 takze
    Burst=65535,typ=224,Addr=49,Befehl=107,P1=5 All ostatne mam prazdne/v karte DiseqC - Einstellungen/Pri ostatnych satoch vsjo rovnake, len P1 sa meni podla cisla ulozeneho v ProgDVB.

    No tak ak Ti to ani teraz nefacha,tak robis nieco zle a v takom pripade radim len jedno - najst si dost casu sa s tym pohrat...
    PS:Presne parametre pre ulozenie Ti teraz nepoviem,multidec uz nepouzivam.Pouzi intuiciu (mne pomohla ).

    Vela uspechov!
    Discovery
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TV 32"-37" s DVB/S s "user friendly" ovládáním ??
    Od ford.explorer v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 13:45
  2. Problém s dálkovým ovládáním Vantage
    Od radek.kovacik v sekci DVB-S
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 05-06-2010, 10:01
  3. pomoc s ovládánim
    Od MatousekKarel v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 08:48
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-07-2005, 11:03
  5. ATV2k-zaseknuti ovladanim
    Od Mirrat v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-06-2005, 23:50