Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 89

Téma: Rozbocovace

  1. #46
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    Tak že kabel by byl , ale jaké konektory k tomu, nymyslím samec a samyčka anténí, ale od koho. Ještě jedna otázka jak je přidělat aby to bylo OK. Pár klasických šňur jsem už udělal, ale přece jen jsem právník a tak mé zkušennosti jsou v této oblasti trochu omerzené. Ale rád se něco naučím.
    Předem díky.
    Jarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Nejlíp aby ti je přidělali přímo v prodejně, kde to budeš kupovat (http://www.omko.cz/index.php?m=katal...ubidm=KNR&vw=0)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Je tu pořád
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,425

    To pitomec

    díky za radu a odkaz po dovolené tam zaběhnu a nechám si to tam udělat.
    Jarda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Kabel jednoznačně Belden (H125) a nikoliv nějakou předraženou šaškárnu s názvem ProfiGold, která je hezká možná na pohled, ale jinak k ničemu
    Jakej názor máš na kabely Nordix?

    http://www.prag-info.cz/_shop/index_...etail&id=76244
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Každý kabel samozřejmě neznám - osobně dávám přednost výrobcům Belden, Cavel a CommScope, protože to je osvědčená věc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Je tu občas Avatar uživatele LuSil
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    162

    Stačí pro rozvod kabelovky po bytě, koaxiál s vnějším průměrem 5mm, nebo je lepší 7mm?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    7mm, k tomu pasují i dostupné konektory (na průměr 5mm se už někdy špatně shánějí, hlavně IEC provedení).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,659

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Velmi laicky (a pro tvoje použití) je rozdíl v tom, že v případě odbočovače vyloučíš možnost vzájemného rušení televizory navzájem. Navíc docílíš zhruba stejné úrovně signálu u všech připojených zařízení.
    A co hybridní rozbočovače(např. od Terozu)? Ty přeci také plní to(eliminování) vzájemné rušení, nebo ne?

    Navíc se mě zdá, že odbočovače jsou poněkud nepraktické(nutnost zakončovat odporem 75Ohm) a také mají vyšší útlum, než-li rozbočovače.

    Co ty na to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jedině odbočovač (s min. oddělovacím útlumem 12dB) ti spolehlivě oddělí připojené větve od sebe, přičemž hlavní rozvod je impedančně v pořádku (proto ten zakončovací odpor) - žádný rozbočovač toto neumí a mohou vzniknout problémy. Sice to není tak častá věc (hlavně u nových zařízení), ale stačí např. jedna dřevěná Tesla v domě s naladěným kanálem ve VHF a u dalších připojených zařízení můžeš prakticky vždy pozorovat rušení v obraze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,659

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    Sice to není tak častá věc (hlavně u nových zařízení), ale stačí např. jedna dřevěná Tesla v domě s naladěným kanálem ve VHF a u dalších připojených zařízení můžeš prakticky vždy pozorovat rušení v obraze.
    Právě na to se ptám(o tom píšu) - co hybridní rozbočovače(např. Teroz), ty jsou právě kvůli tomu aby něco takového eliminovaly, nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Je tu pořád Avatar uživatele stani
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    1,659

    Citace Původně odesláno od jarda50 Zobrazit příspěvek
    Tak že kabel by byl , ale jaké konektory k tomu, nymyslím samec a samyčka anténí, ale od koho. Ještě jedna otázka jak je přidělat aby to bylo OK. Pár klasických šňur jsem už udělal, ale přece jen jsem právník a tak mé zkušennosti jsou v této oblasti trochu omerzené. Ale rád se něco naučím.
    Předem díky.
    Jarda
    Také jsem při této příležitosti zjistil, že mám doma od kabelovky udělané kabely od nich. Sice je to ten slabší kabel, ale tenkrát technik tvrdil, že se jedná o velmi kvalitní koax. kabel. Co mě docela překvapilo jak na něm F konektory pevně drží - to se mě docela líbilo. Teď jsem při čtení tohoto vlákna se na ně ještě jednou podíval a zjistil, že se jedná o tzv. krimpovací. Zajímalo by mě jak se tam nasazují a zda jsou také na "normální"(větší) průměr koaxu. A při pátrání jsem zjistil, že vedle těchto krimpovacích jsou ještě kompresní a lisovací a že jsou k tomu dokonce nějaké pomůcky. Má s tím někdo zkušenosti, jak se to provádí?...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od stani Zobrazit příspěvek
    Právě na to se ptám(o tom píšu) - co hybridní rozbočovače(např. Teroz), ty jsou právě kvůli tomu aby něco takového eliminovaly, nebo se pletu?
    Hybridní rozbočovač je sice poněkud lepší než rozbočovač např. odporový, ale odbočovači se nevyrovná (pokud jde o oddělení jednotlivých větví od sebe).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    139

    Ahoj vidim že se v tomhle oboru hodně dobře vyznaš ja sem uplnej lajk a proto se te zeptam na to co se tu určitě už probiralo,tak se prosimtě nezlob... tak tedy muj problem!!!
    ze zdi vede antena ze strechy zni vede 0,5m učastnicka koaxialni šnura viz." http://tipa.eu/cz/produkt/03530009-s...stnicka-2.50m/ do ni je zapojena rozdvojka viz.:http://www.hama-shop.cz/detail/rozbo...ialni-vidlice/ zni vede dalsi koaxial do 1TV taky 0,5m zdruhe strany v te rozdvojce vede prodluzovaci kablik 2x15m=30m.. vsobe zapojeny az do meho pokoje do LCD-TV vysledny obraz je strasny jak a cim ho zlepsim kam mam zapojit a jake zesilovace ci rozbocovace POUZIT kdyz i napises znacky tech zarizeni a kaj je umistit byl bych ti moc vdecny a neni problem za rady i zaplatit moc to promne hori dekuji jeste jednou jedna se o klasickou anteni tv : ct1,ct2,nova,prima...!!!!!!


    p.s me kontkty jsou pabu.kupka@seznam.cz nebo icq 249353110 byl bych radsi klidne i dnes

    S pozdravem a velkym PROSÍÍÍÍÍÍM paja
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    V první řadě vyhaž ty účastnický hrůzy (= šňůry), nahraď je kvalitním koaxiálním kabelem (např. Belden H125), samozřejmě žádné zbytečné napojování kabelů (všechno udělat v kuse) a pokud bude signál u LCD TV i potom slabý, tak má smysl uvažovat o zesílení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Je tu občas
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    139

    Citace Původně odesláno od Pitomec Zobrazit příspěvek
    V první řadě vyhaž ty účastnický hrůzy (= šňůry), nahraď je kvalitním koaxiálním kabelem (např. Belden H125), samozřejmě žádné zbytečné napojování kabelů (všechno udělat v kuse) a pokud bude signál u LCD TV i potom slabý, tak má smysl uvažovat o zesílení.
    ok dik hned jedu kupit ty kable dik moc jeste se ozvu jak sem dopadl
    Naposledy upraveno uživatelem paja truhlik: 03-09-2008 v 18:37
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 6 PrvníPrvní ... 23456 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nevyhovujici fce SCART rozbocovace BANDRIDGE
    Od Vslayer v sekci Bastlení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-04-2006, 16:00