Viem, ze je tu jedno podobne vlakno https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3400, ale je dost stare, tak azda nebude od veci aj toto. Moja skusenost s Kerio firewallom - pri instalacii som zvolil potvrdzovanie spustanych aplikacii rucne (chcel som vediet, co vsetko sa vlastne spusta). Vysledkom 18-dnoveho pouzivania bolo, ze na niektore stranky som sa nakoniec vobec nedostal, resp. v ramci nich som uviazol a dalsie interne odkazy uz nesli a Nod32 sa prestal automaticky aktualizovat, pri rucnej aktualizacii vypisoval, ze aktualizacia nie je potrebna (5 dni v jednom kuse). Vratil som sa k Windows Firewall a vsetko funguje ako predtym, vratane Nod32 aktualizacii (3 za poslednu hodinu a pol). Viem, ze sa asi dozviem, ze chyba bola v tom natvrdlom hardwari medzi klavesnicou a stolickou, ale aj tak by ma zaujimalo, ci este niekto pochodil ako ja - prakticky vsetky firewallom dopytovane aplikacie som povoloval, takze je minimalne pravdepodobnost, ze by som nieco natvrdo zakazal a nevedel o tom... Potesi ma kazda zmysluplna reakcia.