Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Kvalita TV karet... Jak je to ve skutečnosti???

  1. #1
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    Na alzasoftu mi zaujal tento popis možností TV karty Aver TV 303:
    Multimediální karta, která promění Váš počítač v televizní přijímač s videorekordérem a střihačským pultem. Karta obsahuje televizní tuner, který umožňuje [color=red]vysoce kvalitní [/color]sledování televizních programů s výbornou kvalitou obrazu a čistým zvukem, jejich nahrávání na disk (včetně plného PAL rozlišení s 25 obrázky za sekundu).
    V popisu hlavních vlastností je pak uvedeno:
    Vysoce přesný 10-bitový A/D převodník pro [color=red]excelentní[/color] digitalizaci.
    Chápu že po zakoupení tohoto výrobku se mnozí snaží vymáčknout z A/D převodu nemožné. Slovo excelentní není zrovna adekvátní k výsledkům jichž lze skutečně dosáhnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Faktem je, že se svým AIW jsem spokojen, ale určitě se shodneme v tom, že nazývat výsledky TV karet "EXCELENTNÍMI" je víc než odvážné. Nicméně na druhou stranu mnohé vlastnosti se za excelentní dají považovat. Např.:
    a) málokterý výrobek Tě tolikrát dokáže dovést k šílenství a stejně s ním nešlahneš do kouta
    b) dosáhneš exceletní znalosti angličtiny, protože s češtinou se výrobci moc nezatěžují
    c) dosáhneš excelentní znalosti internetu při hledání funkčních ovladačů, SW a rad, co s tím.
    d) dosáhneš excelentní znalosti instalací operačních systémů, když Ti po několika dobře míněných zásazích do registrů klekne komp.
    d) dosáhneš po několika bezesných nocích excelentní trpělivoti, proti které je zkušený jogín nesoustředěný nervák.
    e) při hledání rad, co s tím, máš excelentní možnost se po internetu seznámit se zajímavými lidmi.
    A další. No, není to za ty prachy těžká bomba?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    to VIKING:
    Kvalitní sledování tv pořadů možné je (zkušenost s TV2000XP-Expert), mnohdy je lepší, než na klasické tv (přisuzuji to jinému řádkování) - hodně záleží na zdroji, odkud je vysíláno. České televize, nemohou bohužel, konkurovat zahraničním - výjimku tvoří HBO, HBO2.
    S nahráváním to zdaleka tak excelentní není (nelze brát vážně reklamu). Já sám na to doporučuji programy k tomu účelu stvořené.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    BROWN: s ATI se člověk nenudí!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    All: já nehodlám proboha žádnou AIW nebo TV kartu kupovat!!! Nervy mám jen jedny a dosažitelné výsledky znám. Jen jsem stále pátral po tom kde se bere to skálopevné přesvědčení že s TV kartou lze dosáhnout nějakých kvalitních výsledků při digitalizaci videa a tady je možná jedna z odpovědí.
    BROWN: to si vystihl naprosto EXCELENTNĚ!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    je fakt, ze kdyz uz se nekdo zacne morit s TV kartama, zkusenosti z tyhle valky sou neocenitelny
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Tvrzení reklam je vždycky odvážné. Správně bys měl být, nesmrtelný, štíhlý, plně vlasatý a s pocitem bezpečí a dokonce s nějakými křidélky.
    Zase na druhou stranu já osobně jsem velkým propagátorem TV karet a vůbec veškerého multimediálního rozšíření PC. Pokud si člověk vytipuje pár karet a přestojí tu počáteční drbačku, většinou je pak rozchození karty rutina. Já osobně svým zákazníkům říkám jdětě do toho, když už tu bednu na stole doma máte, ať to slouží. Ať to není jenom jednoúčelovka. V podstatě to dokáže nahradit celý domácí MM řetězec a je jedno, jestli manželka při žehlení poslouchá CD z kompu nebo po očku kouká na monitor. S tím grabováním je to pofidérnější, ale pokud chci něco prohlédnout někdy jindy, než to vysílají, stačí to až až. Jak chci něco, co dosahuje špičkových kvalit, musím si koupit něco lepšího. To ovšem TV karta není a myslím si, že ani jejich výrobci si tyto mety nekladou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Je sice hezké, mít doma nejednoúčelovku (já to tak mám), ale hodně (myslím, že dokonce jednoznačně) záleží na výrobci základních desek (podporovaný procesor a čipová sada). Jestli je to komplet Intel, nebo neIntel. Nejvíce dotazů - stížností je od majitelů VIA, AMD, Duron, Athlon, apod., že jim na těchto sestavách nejde to, to, a to, apod. A nikdy nepochopí, že jsou nad rámcem možností a někdy mi i vynadají.
    Matně vzpomínám, zda byla nějaká stížnost od "inteláka" - nemohu si vzpomenout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Přesně tak. Nikdy nestavím non INTEL + cokoliv s videem. Jinak nic proti ostatním výrobcům, ale na video, jedině INTEL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas Avatar uživatele Chainslaw
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    149

    ... a zase sa to zvháva... Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! ....

    Na druhej strane ale musim uznat ze som kupil kabel k nokii 3510i a ten blby interface komunikuje iba s VIA chipsetom. Takze doma som bezradny. Ale inak iba a iba len a len Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! Intel! ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    ...=BORDEL! BORDEL! BORDEL!
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Tak jsem si "vedle" přečetl tvé dva příspěvky, a teprve teď mě došlo, proč tam píšeš ten "BORDEL"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632


    ...mimochodem, teď koresponduji s jednou dámou z Pardubic, která nemůže na 100 % rozchodit PCTV Pro právě na platformě Intel... (P4) pod XP
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    Osobně si myslím, že reklamy o EXCELENTNÍCH TV kartách jsou přehnané, ale TV karta je podle mě dostatečná náhražka televize. Já jsem s kvalitou obrazu z Experta spokojený. Na filmy mám DVD mechaniku, takže pokud chci vidět něco v lepší kvalitě, než dává telka, tak DVD to jistí a na zbytek se v bedně klidně kouknu

    TV karta je skutečně nejlepší způsob, jak se naučit pracovat s počítačem (na úrovni vyšší konfigurace ) nebo se z toho zbláznit. I já jsem se nedávno postaral o dobře míněný zásah do registru, kvůli kterému musím reinstalovat wokna (event log mých Win2000 server se plní chybovými hláškami o chybějící větvi registru )

    A s tou trpělivostí taky souhlasím (chudák Ivo Mašek, kterého tady my lameři bombardujeme hovadinama ; to jsem, Ivoši, nemyslel ve zlém, právě naopak, tvé rady moc oceňuji).

    I já jsem fanouškem rozumné integrace skoro všeho do computeru (TV, DVD, rádio, MP3 atd...) ale všeho s mírou, ať to neodnese chudák zdroj.

    Ale nesouhlasím s tvrzením o nadvlády Intelu. Jak jsem podotknul na jiném místě v téhle konfě, záleží na konkrétních komponentách. V práci máme 3 mašiny postavené na Intelu a je to bída a utrpení (zlatej můj Athlon + K7S5A )
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Já mám AMD K6-II na nějakém Alíkovi (Ali Alladin, nebo tak něco, nevrtám do toho, když to funguje) a W98SE, Leadtek WinFast2000 Deluxe a pohoda.

    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Vice TV karet v PC
    Od Tremor v sekci DVB-T
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2010, 13:45
  2. sdílení karet
    Od bobo13 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-05-2007, 08:36
  3. Servis TV karet
    Od nikos v sekci Bastlení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2007, 13:56
  4. SS2+Čtečka karet (UPC)
    Od jindrab v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-02-2006, 17:56
  5. Kvalita záznamu z TV karet
    Od Karell v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 54
    Poslední příspěvek: 18-07-2004, 12:28