Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Zvuk ve Vegas 5

Petr Braun (16)|18.6.2004 21:59
Dalším vylepšením je Bus-to-bus routing, tedy směrování jedné audio sběrnice (resp. mixeru) na druhou.

Toto jsem si přečetl v recenzi, ale poradí mi někdo jak to prakticky udělat?
Potřebuji doladit hlasitost dvou zvukových stop na stejnou úroveň.
stayman (12393)|20.6.2004 21:13
Ten BUS nastav ked chces ovladat niektore stopy spolocne, s jednym, tym BUSom. Nieco mas v manualy a nieco je aj tu v recenziach opisane.

"Dalším vylepšením je Bus-to-bus routing, tedy směrování jedné audio sběrnice (resp. mixeru) na druhou. Předtavte si, že v projektu máte několik zvukových stop s hudbou a dále stopu s komentářem. Určitě nechcete, aby hudba přehlušila komentář, takže je nutné všechny stopy s hudbou stišit pomocí volume envelope (obálky hlasitosti). Ovšem dělat to pro všechny stopy zvlášť je časově náročné, takže si vytvoříte novou sběrnici, které přiřadíte příslušné stopy a volume envolope vložíte pouze do této sběrnice. Pokud ale chcete kontrolovat celkovou hlasitost např. bicích zvlášť, tak stopy s bicími přiřadíte další sběrnici, na které můžete měnit hlasitost, a tuto pak přiřadíte sběrnici s volume envelope. Celé to zabere jen pár kliků myší, místo abyste zdlouhavě vytvářeli obálku hlasitosti pro všechny stopy nebo sběrnice zvlášť. Využití této vlastnosti je jistě daleko širší, záleží jen na Vaší představivosti."
Petr Braun (16)|28.6.2004 20:39
Takže jsem se zase přesvědčil, že tato diskuze ztrácí smysl. Za víc jak týden mi nikdo nebyl ochoten poradit s celkem jednoduchou věcí.
StayManovi bych doporučil, aby se podíval co jsem napsal a nikoliv mi ocitoval totéž.
Já věřím, že "na to stačí pár kliknutí myši", ale to jsem nezvládl, takže si myslím, že by některého místního vlčáka neubylo, aby mne na ty kliky navedl. Dík.
stayman (12393)|28.6.2004 20:47
:-k :-k :-k
starej_vul (250)|29.6.2004 14:20
... myslím, že ta diskuse je dobrovolná ... nenuť mě a nenuď
Fantas! (3016)|26.7.2004 12:35
Pravym kliknutim mysi klikni vedle master busu. Dej vytvorit novy bus! Potom staci kliknout na jakou koliv stopu, a prepnout tam takovy dvouctverecek (IKONA vypada jako jeden ctverecek vetsi a druhy v nem mensi) a tam vybrat misto ni bud bus "A" nebo "B". Hlasitost potom pridelujes vsem stopam prave na tom busu A nebo B. Toz tak...