Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Sekání DVB-T - existuje řešení?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    4

    Koupil jsem si AverTV Hybrid Cardbus ale doteď jsem nijak rozumně nerozchodil digitální TV a rádio. Analog jede (zde to omezuje kvalita antény, ale neseká se).

    Digi TV se i po aplikování patche na Windows a nainstalování nejnovějších ovladačů kouše. Jak obraz tak zvuk.

    Jsem na Jižním městě v Praze, tak by signál měl být OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Petr_Weida
    Tohle je právě hrozně těžký posoudit, když napíšeš, že "signál by měl být OK"... Nemá ta karta nějakou diagnostiku?
    Totiž pokud ten signál není OK, můžou v něm nastat výpadky a ty se pak projeví například škubáním, případně rozkostkatěním nějakého místa, chroustnutím ve zvuku apod.
    TS AS2 má ve svým softu (Setup4PC) možnost zkontrolovat nejen sílu signálu, ale i SNR (který by měl být co nejvyšší, mám tak 25,8 u ČRa a do 25 u CDG), BER (který by měl být roven nule) a Uncorrected Blocks (který by taky samozřejmě měly být rovný nule). Teprve z toho se dá usuzovat, za co ten příjem stojí a teprve pokud to škube, ale dle ukazatelů je příjem bezchybný, má cenu instalovat záplaty a případně přeinstalovávat systém...
    Dá se něco z toho v tom softu k tý Tvý kartě najít?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    4

    Právě že to je problém, nic kloudného nevím jak dostat. Ukazuje to dvě čárky na jakési prťavé stupnici. Jinak nevím, jak bych sílu signálu změřil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    463

    Z 80% je to AVerem samotnym - signal resp. jeho kvalitu overis zapujcenim SetTopBoxu, vetsina slusnych prodejcu sat techniky te jej rada zapujci. Ty "dve carky" buhuzes u AVer SW vubec nic nerikaji, nemaji zadnou vypovidajici hodnotu. Dokonce jsem u AVera zazil, ze pouhou zmenou aplikace na "novejsi" verzi, byly najednou ze "dvou carek" carky ctyri - upozornuji, ze ve stejnych podminkach [jak prijmovych tak HW] a s puvodnimi ovladaci. Jsou to pouze me zkusenosti - existuje nekolik [asi dva] spokojenych uzivatelu karet AVer. Preji mnoho zdaru a trpelivosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Petr_Weida
    njn, to je pak těžká pomoc... Ještě jedna otázka: jak píšeš, že "Analog jede (zde to omezuje kvalita antény, ale neseká se)" - to je na stejnou anténu? Pokud máš nekvalitní příjem v analogu, dalo by se soudit, že v digitálu nebude o nic lepší - chytneš všechny tři muxy (kanály 25, 46 a 64)? Nebo jenom některý?
    Já třeba nejlíp chytnu ze Žižkovský věže, kde mám 100 %ní signál, BER a UB 0 a to údajně vysílaj jenom s výkonem 5 kW, zatímco vůbec nechytnu ČTc z UTB to ke mně není o nic dál, než Žižkovská věž a údajně maj výkon toho vysílače nastavenej na 25 kW...
    Takže můžeš bejt v nějakým "stínu". Nemáš možnost si půjčit od někoho AirStar2 USB? Na tý by se to dalo dobře otestovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    4

    Dostal jsem k AVeru takovou mini anténku. Když jsem připojil svoji stolní anténu, tak se to moc (skoro vůbec) nezlepšilo. Ještě dnes zajdu ke kamašovi na pokoj. On si sem dotáhl velkou anténu a chytá na analogovou kartu v pohodě. Tak pokud mi ani u něj nepojede ani analog bude problém v kartě.

    Dám dnes nebo zítra vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    4

    Tak jsem vyzkoušel kartu s pořádnou anténou a výsledky jsou následující:

    Analog: jede nádherně
    Digi: Seká se stejně jako na tu mini anténu

    Myslíte, že to je na reklamaci Avera?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,840

    Citace Původně odesláno od Petr_Weida
    Tak jsem vyzkoušel kartu s pořádnou anténou a výsledky jsou následující:

    Analog: jede nádherně
    Digi: Seká se stejně jako na tu mini anténu

    Myslíte, že to je na reklamaci Avera?
    Nikoli. Nepomohl by sis. Na světovém diskusním fóru "tv-cards" se řeší jedna duo karta za druhou. Neúspěšně. Ovladače ještě nejsou na takové úrovni, aby pochopily analog a digitál v jednom. Je to ve fázi zkoušení.
    Alespoň tak jsem to pochopil z serveru tv-cards. (...a to bys koukal, jak tam prskaj)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Ivo Mašek
    Jak se to veme - já bych ten duál vrátil a vyměnil za jednu kartu na analog a druhou na digitál (resp. USB verzi, protože žádná PCMCIA DVB-T karta není dost dobrá...). Což by se taky dalo chápat, jako reklamace...
    Škoda, že spousta uživatelů sem zavítá až poté, co si koupěj nějakej "hybrid" a pak teprve zjistěj, že to nešlape.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    navic netusim k cemu je hybrid dobrej, kdyz uz jednou dotycnej chyta digital, nevidim duvod se vracet k analogu i kdyz v nekterejch pripadech je to kvalitnejsi, ale zdaleka ne tak pohodlny
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele wojta
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    17

    Nevím, jestli se to už vyřešilo nějak jinak. Trošku se mi to taky sekalo, ale jen při současné práci v jiné aplikaci.
    Problém nebyl v ovladačích, jako spíš v aplikaci. Chce mít totiž nastavenou vyšší prioritu. Ta aplikace obsahuje spoustu chyb a doufám, že je brzy vyřeší. Jinak jede karta v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    20

    Petr_Weida napsal:

    Jsem na Jižním městě v Praze, tak by signál měl být OK.

    Ja bych proveril jeste antenu. Taky bydlim na Jižním městě v Praze a signal nic moc. Kdyz mi klesne na 70% tak mi to na Airstar2 skube taky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu občas
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    109

    Citace Původně odesláno od clee
    navic netusim k cemu je hybrid dobrej, kdyz uz jednou dotycnej chyta digital, nevidim duvod se vracet k analogu i kdyz v nekterejch pripadech je to kvalitnejsi, ale zdaleka ne tak pohodlny


    jedinej duvod, ktery bych jakztak akceptoval je, ze jedou na digital muxy a na analog kabelovku vic me nenapada
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele wojta
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od krahulik
    jedinej duvod, ktery bych jakztak akceptoval je, ze jedou na digital muxy a na analog kabelovku vic me nenapada
    Tak přesně proto to mám. Možná by se to dalo ještě použít na chalupě, kde není signál DVB-T.
    Nemyslím si, že by to byl HW problém, karta je po HW stránce nejspíš OK. Bohužel ovladače a aplikace ještě docela dost much obsahují. Např. u signálu vůbec nevím, jak je silný, protože to ukazuje pořád 2 čárky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Technické řešení
    Od mujnik v sekci DVB-S
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-07-2010, 22:00
  2. Dva tv tunery na 1 PC / řešení
    Od Danny005 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 12-09-2009, 22:29
  3. DTV2000h Plus & řešení zvuku
    Od Rat v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-07-2009, 12:06
  4. konečné řešení
    Od montess v sekci DVB-T
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-09-2005, 09:43
  5. Řešení problému s rušením Much TV
    Od Brouk v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-08-2004, 21:57