Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Vypadávání snímků při nízkém vytížení systému

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Lipe
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    15

    Po výměně CPU, MB RAM jsem kompletně přeinstaloval systém a ačkoliv bych měl mít vyšší výkon, mám při zachytávání do full PAL víc vypadlých snímků, než na starém kompu. Na Asus TV/FM 7134 používám Fly2000TV a při zachytávání s kompresí do Pegasus PIC MJPEG, quality 19 mám vytížení systému 15-20%. I přes nízké vytížení mi vypadává cca 15 snímků za 20 minut. Na starém kompu bylo vytížení větší, ale vypadávalo mi tak 4-6 snímků /hod.
    Zajímavé je, že pokud ho nechám zachytávat do DivX v rozlišení 640x480, 1pass quality 90%, zapnu deinterlace a šumový filtr, tak zátež systému je 85-95% a za stejnou dobu nevypadne ani jeden snímek.
    Netušíte, čím to může být? Dělají snad něco wokna samy od sebe, když si myslí, že se počítač fláká? Jen pro upřesnění - interní defragmentaci disku mám samozřejmně vypnutou už při instalaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    111

    Ja bych to hadal na fragmentovanej disk - pred nahravanim ho zdefragmentuj. Pokud mas dva HDD, zachytavej na ten, kde nemas nainstalovanej OS. Pokud mas jen jeden disk, zachytavej na oddil kde neni OS kterej mas nabootovanej. Pokud mas jeden disk a mas na nem jen jeden oddil, snimky ti budou vypadavat skoro vzdycky.

    Taky ti muze pomoct, kdyz si nastavis prioritu nahravaciho programu na nejvyssi (CTRL+SHIFT+ESC, Procesy, pravej klik, nastavit prioritu->Realny cas)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Lipe
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    15

    Disky mám tři. Už na starém kompu jsem zachytával na 60GB partition umístěnou na HD0 a tam to problémy nedělalo. Nastavení priorit mám stejné jako na starším "pomalejším" počítači, navíc jsem měl řadič SATA1, na nové desce je SATA2. Partition je před zachytáváním prakticky prázdná, myslím že defragmentace není nutná. Ten stroj to musí stíhat levou zadní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Tak skus preinstalovat ten kodek
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Defragmentace je důležitá, ne-li nutná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Citace Původně odesláno od Lipe
    Dělají snad něco wokna samy od sebe, když si myslí, že se počítač fláká?
    Tak ho zkus během nahrávání něčím zatížit, třeba mu dej komprimovat nějaký video dvouprůchodově do XviDu v GordianKnotu - to má defaultně nastavenou nízkou prioritu, ale bere si prakticky všechny volný systémový prostředky - takže systém vytíží, ale nahrávání ubírat nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Lipe
    Netušíte, čím to může být?
    Okamitě bych zahodil základní desku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Citace Původně odesláno od Bullback
    Lipe
    Netušíte, čím to může být?
    Okamitě bych zahodil základní desku.
    Jo to jo, já se nevšim, že se měnila i deska - jak tam bylo MB RAM, tak jsem to vnímal jako megabajty a nedoklaplo mi...
    To bude tutově deska s čipsetem VIA...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    exTNT

    Jo, tohleto dělaly čipy VIA A pravděpodobně byla výměna VIA za horší VIA, když padaly snímky už i předtím
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    152

    jeste bych se pokusil vyladit BIOS...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vypadávání snímků
    Od zmasabujon v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 04-06-2005, 23:17
  2. vypadávání snímků s GVW III
    Od Rewind v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-09-2004, 12:31
  3. Osobní zkušenost s řešením "vypadávání" snímků
    Od Tomáš Semecký v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 30-08-2004, 14:53
  4. Vypadávání snímků při zachytávání videa
    Od Tomáš Novák v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-05-2004, 12:49
  5. Dscaler a vytížení CPU ?
    Od cobra007 v sekci SW pro TV karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-05-2004, 07:31