Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 23 z 23

Téma: Osobní zkušenost s řešením "vypadávání" snímků

  1. #16
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od Tomáš Semecký
    pro Pitomce, ale případně i pro Ty, kteří v příspěvku zmiňovanou TV kartu Genius Video Wonder III ve svém PC NEMAJÍ (a tudíž asi neví, o jakém HW a SW je příspěvek)

    Z Vašeho příspěvku je zřejmé, že Vámi zachycený film je nejprve ve formátu DV a ten, po editaci či jiném zpracování (např. efekty) je nutné pro použití např. v DVD přehrávačích převést do Mpeg2. Já nic takového dělat nemusím, protože zachycený film mám v Mpeg2 - opět netvrdím, že tím získávám objektině stejnou či snad dokonce lepší kvalitu filmu než Vy - ale kromě základní editace zachyceného filmu (ořez začátek-konec, vystříhání reklam ) nemusím dělat nic = výrazná úspora času => PC mouhu využívat na jinou práci.

    Já nejsem kazatel, ideolog, demagog a ani dealer PC,HW,SW ani jinej "závislák" abych musel či chtěl někomu a něčemu být hlásnou troubou či dělat reklamu.

    Opravdu nechápu, proč reagují ti, kteří uvedený HW (TV kartu Genius Video Wonder III, nebo TV kartu se stejným čipem) ve svém PC nikdy neměli a nemají a tudíž jen těžko mohou napsat k tomuto příspěvku cokoliv k věci (= např. své postřehy, zkušenosti, vylepšení, jiný kodek atd).


    První a poslední odstavec: Nechápu jak můžeš vědět, co kdo v PC má nebo nemá - všechno co píšeš, jsou pouze tvoje ničím nepodložený dohady...

    Druhý odstavec: Výraznou úsporou času je záznam na S-VHS ET videorekordéru a ten PC k tomu nepotřebuješ vůbec. Kvalita je pochopitelně lepší, než nějaký fialový mazanice alá MPEG-2 (z home encodéru).

    Třetí odstavec: Ani já nejsem dealer a pokud něco (ne)doporučuju, tak je to vždy na základě vlastních zkušeností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    845

    Vážený "Pane Bullback",
    zrovinka Vaše reakce mě opravdu nepřekvapila.
    Néééé ???

    Já samozřejmě vím, že Vaše metody jsou jedině ty pravé a správné
    No jistě , a mýho psa taky

    vím, že máte jiný HW a na celou "věc" jdete jinak a tak Vás prosím, aby jste pokud možno reagoval k věci a nebo "to" prostě nechal být
    Buď rád že si to přečet celý alespoň můj pes
    V noci z toho měl "snový křeče" tak mě všechno ráno pověděl.

    Má sestava je: Win XP, Athlon 2000+(přetakt na cca 1,75G),
    To se divím že něco vůbec funguje na Athlonu, a to přetaktování to má hluboký smysl že ???

    Po zachycení jsem zpracovával nahrávku do Mpeg4 (DivX, Xvid) tak, aby se cca 60-90min videa v co nejlepším rozlišení "vešlo" na 1CD.
    To je vidět že Ty čokla nemáš, jink by tě už asi sežral

    - z TV téměř nikdy nedochází k vypadnutí snímků (max. jen zcela vyjimečně a když, tak cca 5-20fr/180min - cca jeden z deseti filmů)
    Zajímavé je, že k vypadávání snímků dochází i při podstatně menším zatížení comp.; na příčinu jsem nepřišel, a také je zvláštní, že když už k vypadnutí snímků dojde, tak při zachytávání z TV v počtu min 2-8 fr/1-2sec najednou , u videa bohužel i 5-15fr /1-2sec)
    Mám P-III 450MHz a co jsou vypadlé snímky to nevím co to je. Máš to asi hodně rozbitý.

    Ale co je důležité - když už k vypadnutí snímků dojde, tak BEZ DESYNCHRONIZACE VIDEA a AUDIA !!!!
    , kdyš ti vypadne snímek audia i videa tak jó ale jinak né, to bys musel mít i ukazatel výpadku zvukových snímků, to by jich asi bylo v tvém případě

    nebavíme se zde o profi kvalitě, ale hoby kvalitě
    Co je hoby a profi kvalita ??? a ještě z polotelevize či VHS

    Teprve od dat. toku Mpeg 4 nad 2000 je výsledek poměrně slušný, ale tímto datovým tokem již mohu zachytávat v Mpeg2 i v rozlišení 720*576 (náchylné ke "kostkatění"), ale lépe je použít 352*576 ("kostkatí jen při velmi rychlém a "dlouhém" pohybu kamerou do strany) a nemusím ztrácet čas převodem do Mpeg4
    To je mystifikace jak hrom 352x576 \/ \/ \/ . Když chci nějakou vyháněčku od televize tak je lepší 512x288 a na 2000 na MC to nekoskatí a ani pozadí není jak horkej vzduch

    Dokonce i při snížení datového toku k hranici 3000 je pořád film prakticky téměř bez "kostkatění" (max. pouze v rychlých scénách), které je patrno na monitoru, ale na TV nic takového nepostřehnete.
    Co máš proboha za televizi ??? To je krávovina na kvadrát že na monitoru to koskatí a TV né

    --------------------------------------------------

    No, ja som dal deckam do kompu kartu čipom Philips SAA 7134 a zachytavaju do avi bez problemov 720*576, do PICMJPEG kodeku q=19, zvuk PCM 48kHz, bez dropped frames, s minimalnym posunom zvuku... Pozru, vymazu z disku... Bez akychkolvek elaboratov a skusani rozlisenia a kodekov... o nejakom mpg2 som ani nerozmyslal a ani nebudem. Takto ziskany material im dovolim pozerat z dialky 3 metre a to je vsetko...
    na menší Tv i 2 metry stím PICkem na 19, tak skoro souhlas.

    --------------------------------------------------

    Můj postup:

    ATV 2000 > Huff 704x576 > avisynth_resize_720x5760 > VirtualDub_levels > TMPEGnc_frameserver_pro Vfapi > Vfapi_konverze > VegasVideo_narovnání zvuku_střih_rendering_frameserver > MainConcept 720x576 ML 9800 Mbps nebo MainConcept 720x576 HL 20 000 Mbps..

    Vidiš a jednou větou je vše napsané a to to mám dlouhé (ale dokonalejší to být nemůže)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Trent
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    324

    Tomáš Semecký: No, myslim ze grabovanie z TV karty nie je prave vhodny postup na vyrobu DVD... a rozbiehanie zvuku a obrazu nie je problem, riesilo sa to tu milionkrat. Hravo sa to da zvladnut....

    Je to strata casu a casom zistis, za TV karta je naozaj len na pozeranie, (a nie na tvorbu DVD alebo CD!!!) prip. record/delete...

    A ked uz, tak s materialom, ktory je nagrabovany v bezstratovom kodeku sa urcite lepsie pracuje ako s materialom v mpg2, ktory je uz vysoko skomprimovany, a naslednym spracovanim pojde kvalita este viac do prdele...

    O kvalite obrazu pri nahravani z FLY2000 do mpg2 a bitrate cca 3000, ako pises, sa radsej nebavme, oci mi este sluzia... rovnako je odvaha narvat na DVD 200 minut videa... ale inac, pekny vikend prajem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    to HONZA:
    zkus program Aida32.
    ----
    info o Dazzle DVC80:
    www.usb-ware.com/dazzle-dvc-80.htm
    http://www.pinnaclesys.com/ProductPa...27&Langue_ID=7
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    to HONZA:
    zkus program Aida32.
    ----
    info o Dazzle DVC80:
    www.usb-ware.com/dazzle-dvc-80.htm
    http://www.pinnaclesys.com/ProductPa...27&Langue_ID=7
    Díky, tu Aidu zkusím. To ostatní a spousta jiných sajtů jsou o všem, jenom ne o jeho čipu. (aspoň, co jsem "vygoogloval").
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    to Honza:
    Kdyby nepomohla Aida32, tak ještě Sandra. Pak už nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    40

    Taky bych si přidal, leč z jiního soudku, ale k tématu:
    a) jsem velkým propagátorem aktivního chlazení disku(ů). Mám naprosto dokonale vyzkoušeno, že u zahřátého disku značně klesá přenosová rychlost a ten nestačí odbavovat data takovou rychlostí, jak by si karta představovala. Diskový TITAN ve spolupráci se skříňovými ventilátory má pozoruhodné účinky.
    b) tímto si vyrobíte s kompu vysavač. Řeším to jednoduchým panelem s vypínači a kontrolními ledkami.
    c)Používám ATI AIW RADEON 7500 pod WIN XP Pro a z nějakého záhadného důvodu po nějaké době dojde k nějakému poškození buď softu nebo ovladačů (obojího), takže řádově každého půl roku mi to začne vypouštět snímky. Reinstalace ovladačů a to i těch stejných, pokud mi všechno jede k mé spokojenosti neupgraduji, vždy vše vyřeší, nevím proč, ale u mne je to tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček Avatar uživatele lkulir
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2

    takže muj postup:
    soft>AAAxBBB (huff, mjpg, dv, ...) + PCM > 2-pass xvid + aac to celé do matrosky (viz http://home.pef.zcu.cz/DJEZEK/zpracovanividea.htm ).

    Framy dropuju stejně na všech kompech, které mi prošly rukama:
    - Cel 600@900, TNT2
    - Duron 750@818, int. Trident
    - Duron 1200@1333, MX440
    lib. zvukovka (int. ALC210, CMI8738, SBlive, ESS Maestro3)

    NIKDY jsem nepřišel o synchronizaci (ve Vdubu pod W98)

    HOWG
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Osobní zkušenost: LG LH5000 x Samsung C550
    Od Malvin v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-06-2010, 21:53
  2. Vypadávání snímků
    Od zmasabujon v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 04-06-2005, 23:17
  3. "Blikání" statických snímků
    Od yaso v sekci Editace videa
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 25-10-2004, 13:34
  4. vypadávání snímků s GVW III
    Od Rewind v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-09-2004, 12:31
  5. Vypadávání snímků při zachytávání videa
    Od Tomáš Novák v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-05-2004, 12:49