Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: rozdilna kvalita uvodniho videa a menu

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Monti
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    52

    Zdravim a obracim se s dotazem.
    Vytvarim v Architectu DVD-cko, ktere ma uvodni video sekvenci, na kterou plynule navazuje prechod do menu, ktere je tovoreno s videem na pozadi. Vse je OK az na fakt, ze je kvalita uvodniho videa bezproblemova, zatim co kvalita videa v menu je vyrazne horsi (tedy v porovnani s uvodnim videem). Pro upresneni podotykam, ze vstupni videa jsou vyrendrovany totozne ProCoderem.
    Je mi jasne, ze pri kompilaci menu dochazi k novemu rendrovani a tudiz k moznemu rozdilu v kvalite, ale o tu az tak nejde, jde mi o to, aby uvodni sekvence byla navazujici a to jak dejove, tak kvalitou obrazu.
    Zkousel jsem ruzne nastaveni, ale vysledek s drobnymi obmenami tentyz. Asi nejlepsi vysledek byl ten, kdyz jsem pouzil mpeg s nizkym datovym tokem. Takze pokud mne nekdo nakopnete jak a co, budu rad. Dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Monti
    Pozadí menu je normální MPEG-2 video, stejně jako zbytek DVD. Podle mě by ho DVD Architect neměl nijak překomprimovávat, jestli je O.K.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Monti
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    52

    tak proc je to rozdilne? pokud to udelam jako dve videa za sebou bez menu tak je vse ok. Jakmile pridam text z mepu, navigaci, atd.. tak se to zmeni. Vlaste ani nevim, jak se to pridava - je to do samostatne vrstvy? Podle mne se vse dosadi do pozadi, encoduje do vysledneho mpegu a vsechny odkazy jsou pak jen klikaci mapy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    To máš pravdu, to bude ono. Pokud tam dáváš nějaký knoflíky, texty a tak, tak ty se zakomponujou do pozadí. Čili se to musí překomprimovat. Je potom logický, že takovej obraz bude mít nízkou kvalitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    jj proto je lepsi udelat si menu jako jeden obrazek (statickej treba v psp nebo ps, dynamickej v libovolny strizne nebo komp. programu), k tomu masku na tlacitka (opet psp nebo ps) a pak se neprepocitava nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Monti
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    52

    Nejak mi to v DA nejde, asi postupuju blbe: mam video, do ktereho jsem ve forme titulku udelal menu-zadna grafika jen text, vyrendroval jsem z toho mpeg, ktery jsem pak nacpal do architectu jako video v background media, pak jsem tomu pridal tlacitka a nastavil text only - zadny text jsem nenapsal nechal jsem to prazdne (no text) nastavil akce a vytvoril DVD a ejhle zase je to horsi nez predtim ...
    no nic, nasel jsem reseni, kdy do uvodniho videa nacpu skryty butonek ono se prerendruje a ma to stejnou kvalitu jako menu, sice horsi nez nasledna videa, ale da se na to koukat a hlavne tam neni znatelny prechod z intra do menu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Monti
    Zřejmě to je nějaký BUG v Architectu. Nebo to nastavit jde, ale nevim jak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Monti
    Udelej to tak: Ve vegasu si vytvor video, ktere bude mit v sobe predmenu a menu. Vyrenderuj ho a pak vloz do Architectu.. Potom na nem umisti loop point a presne na mista, kde chces mit butony, tak nahaz prazdne buttony a dej jim linky. Potom kdyz nepridas do menu zadne graficke prvny a podobne, tak se ti to nebude preencodovavat a kvalita bude STEJNA!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Monti
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    52

    FANTAS!
    tak jsem to ted zkusil - funguje, ale podle mne encoduje. Taky jsem vyzkousel udelat druhe video (menu) s vnorenou smyckou, ktera nezacina od zacatky klipu a prechod na menu neni patrny. S tou smyckou je to dobre reseni. Takze dik za tip.
    ps. ted to zkousim na slabem stroji nejaky celeron 466 s 256MB RAM a delka vytvareni DVD je primo umerna delce menu nebo smycky, kdyby to neenkodoval tak by podle mne byl cas konstantni, protoze se vklada vzdy jeden objekt
    ps.2. jen mne to zaujalo jako problem, jak jsem psal vyse jde to obejit s uspokojivym (bezchybnym) vysledkem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Monti
    to nemusis zkouset, podivej se do informaci o jednotlivych videich (at se tyka menu, nebo hlavnich filmu) tak tam musis videt zelene odfajfkovani, pokud neni zelena fajka, tak to bude reencodovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od Fantas!
    Monti
    Udelej to tak: Ve vegasu si vytvor video, ktere bude mit v sobe predmenu a menu. Vyrenderuj ho a pak vloz do Architectu.. Potom na nem umisti loop point a presne na mista, kde chces mit butony, tak nahaz prazdne buttony a dej jim linky. Potom kdyz nepridas do menu zadne graficke prvny a podobne, tak se ti to nebude preencodovavat a kvalita bude STEJNA!
    Přesně tak, to je správná odpověď, dělám to taky tak Ještě doplním, že pokud přidáš grafické prvky od loop pointu, přerendruje se celé video včetně úvodu, takže kvalita sice utrpí, ale bude stejná od začátku. Akorát co se mi nepovedlo je, když video menu zacyklím zpět na loop point, neobejde se to ve stolním přehrávači bez výpadku obrazu a zvuku, než se přestaví hlavička snímače. Ale tohle asi řešit nejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Fantas!
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,053

    Saxel
    potahnio trochu konec videa toho menu a zustane to na obrazu!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Saxel
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    2,304

    Citace Původně odesláno od Fantas!
    potahnio trochu konec videa toho menu a zustane to na obrazu!
    Aha, to mě nenapadlo, to musím zkusit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Monti
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    52

    Dik za rady.
    Jen pripominku k audiu - v pripade pouziti smycky na nekterych prehravacich (prisel jsem na DVD prehravac Orava a Mustek) dojde k malemu "lupnuti" pri skoku na zacatek smycky a to i v pripade, kdy je v audio stope hlasitost stazena na 0. Pokud je ve smyce jen samostatne menu, tak to nedela. Spis to vidim na chyby firmware prehravacu nez na DA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Lubi
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    411

    No zaruceny zpusob jak se zbavit reencodingu v DVDA, je vlozit na background video opravdu pouze buttony v rezimu IMAGE ONLY a nasledne v nastaveni buttonu u polozky THUMBNAIL zvolit REMOVE. Pak staci jen nastavit masky v HIGHLIGHTu a je to.

    Ta smycku mam osetrenou tak, ze podkladove video nekonci (na konci neni cerna obrazovka) a pouze audio jde na konci a i v loopintu z/do fade. Vysledne napojeni pak takrka neni znat.

    P.S. Fantas!...ta medajle mi stala skoro 200Kc!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Kvalita vyrenderovaného videa na LCD televizoru
    Od Traveler v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-07-2010, 22:50
  2. Kvalita vytvořeného menu v Sony Architectu
    Od garbarek v sekci Mastering
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-03-2006, 23:03
  3. rozdílná hlasitost výstupu zvukových karet
    Od pee.tr v sekci Editace audia
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-01-2006, 06:38
  4. Rozdilna kvalita vysledneho DVD
    Od Monti v sekci Mastering
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-07-2005, 10:21