Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Kupenie TV Karty

LuMa (2)|16.6.2004 09:44
B-) Zdravim, mam Athlon 1900, 128 MB ram. Chcem kupit TV Kartu. Neviem na aku znacku stavit. Maximalne do 2500,- Sk , ceskych povedzme okolo 1900,-. Tiez sa chcem opytat, ci sa na takomto pc bude dat zachytavat a ukladat signal. Pre informaciu, co sa tyka pozerania, mam 15 '' LCD monitor , filmy nemam probem pozerat. Dik, LuMa
Miuvek (858)|16.6.2004 13:19
Kdysi jsem zachytával na Duron900, 256MB RAM, takže by jsi neměl mít problém, akorát té paměti by jsi měl přidat (nejenom pro zachytávání).

Jestli chceš znát můj názor na TV karty, tak dnes už bych žádnou nechtěl ani zadarmo..... je to k :-k :-k :-k nebo na zadělání na žaludeční vředy

čti návody, recenze, diskuse...
Vojto (55)|16.6.2004 14:28
Ja som v pohode zachytaval an Athlon XP1600+ (1,4 GHz), ale tej RAMky som mal uz vtedy viac - chce to aspon 256, podla moznosti rychlej (333/400) a jeden kvalityn a dost velky harddisk.
Ivo Mašek (10205)|16.6.2004 14:36
...a kvalitní PC zdroj (pokud nemáš), aby ses nedočkal překvapení, že "vysolíš" dalších min. 2000 Kč.
Stano_tvf (504)|17.6.2004 09:07
Asi najlepsie idu karty AverMedia, novsie (203,303) maju priamo ukladanie do mpeg-1/2. Su aj jednoduchsie, napr. LifeView.
Pozri na http://www.opalmultimedia.sk :-)
jakub89 (58)|25.6.2004 22:30
Tv karty sú super vec. Len si to predstavte že to čo ste si nahrali na kamkordér môžete mať v PC a upravovať si to tam......
... sorry odbočil som od téma. Ale k veci ma nič nenapadá.

Caute priaznivci TV kariet !!! :BB:
Hawkey_tvf (434)|25.6.2004 23:40
kubo: dnes v dobe DV kamier zbytocne, navyse som este nevidel kvalitativne unosny "grab" z kamery urobeny TV kartou... potrebujes "ozajstny" prevodnik, nieco ako ADVCcko alebo to prehnat cez DV kameru s analogovym vstupom.
Pre mna je na TV karte vyhodne to, ze ako na intraku zijuci tvor mi PC s 19" monitorom supluje aj TV. Keby som mal normalne byvanie tak by som ju najskor nekupoval.
Mam Pinnacle PCTV Pro. HW dobry, SW + ovladace diskutabilne, v zasade funkcne, ale vzdy sa najde nieco co ma nasere.
jakub89 (58)|25.6.2004 23:52
Ak si sa ešte len teraz zobudil, tak si prečítaj toto:
Neviem ako dosiahneš jednu vec a to to že z DV kameri získaš obraz (napr) TV HBO... Aj v tom spočíva ozajstné čaro TVkariet. Je to vymoženosť s ktorou ti DV kamera nepomôže. Síce som to neuviedol v predošlej odpovedi ale myslel som si že to všetci pochopia. Ale nie! Prišiel si ty a teraz trepeš... ...? Ha, na tvojom mieste od hanby vyskočím z okna!!! \/
jakub89 (58)|26.6.2004 00:12
Ak si sa ešte len teraz zobudil, tak si prečítaj toto:
Neviem ako dosiahneš jednu vec a to to že z DV kameri získaš obraz (napr) TV HBO... Aj v tom spočíva ozajstné čaro TVkariet. Je to vymoženosť s ktorou ti DV kamera nepomôže. Síce som to neuviedol v predošlej odpovedi ale myslel som si že to všetci pochopia. Ale nie! Prišiel si ty a teraz trepeš... ...? Ha, na tvojom mieste od hanby vyskočím z okna!!! \/
Hawkey_tvf (434)|26.6.2004 00:13
Aby sme sa najprv vratili k jadru pudla, povodne si napisal:

"čo ste si nahrali na kamkordér"

kamkorder = kombinacia KAMery a videoreKORDERu, historicky dany nazov, lebo povodne bola kamera zvlast a video zvlast (cez plece), ked to skombinovali do jedneho stroja, nazvali to potom kamkorder... dnes je vlastne kazda kamera v amaterskom segmente kamkorder -> v tu ranu bol moj comment presne cieleny.
Inak s DV kamerou s analog-inom naozaj mozem priamo nahrat (a to dost kvalitne) TV priamo do PC: z DOBREHO tunera napr. mojho S-VHS videa vediem A/V signal na analog. vstup DV kamery zapojenej ako prevodnik a z nej po firewire do PC. Ak nemas DV kameru s analog-inom da sa to zrovna tym ADVCckom. Tento postup ma vyhodu v znacnej kvalite oproti grabovaniu z TV karty, ale je dost diskomfortny (3 zariadenia a ta kopa kablov). V tu ranu davam prednost podstatne blbuvzdornejsiemu a kvalitativne unosnemu S-VHS (S-VHS ET) zaznamu :-) ta analogova paska ma predsa len dost tuhy korienok. Oproti originalnemu TV vysielaniu je degradacia takmer nebadatelna, hlavne pri atmosferickom sireni. A cez striznu si to mozem prehnat takisto... ak to budem po zhliadnuti este stale chciet silou-mocou grabnut a upravit. A divil by si sa, ze ak na dobrom analogovom framegrabberi sundas S-VHS zaznam z dobreho tunera (vo videu), bude to stale kvalitnejsie ako to co by si nagraboval z TV karty.
Ina vec je ked chytas digitalny signal, to mas priamo MPEG-2 TS, staci ho demultiplexnut na elementary streams a remastrovat na DVD... aj ked ta kvalita... o tej potom (a inde).
Ivo Mašek (10205)|26.6.2004 07:19
Souhlasím s Hawkeyem.
Mám TV kartu a jsem jejich příznivec - ale není to modla !!! TV karta je vynikající na sledování programů (zvlášť, když drahá polovička kouká na telenovelu a já chci vidět nějaký dokument, např, na Discovery).
Zachytávací programy, které nabízí TV karty nejsou nic moc. Já sám doporučuji alternativní software, vyvynutý pouze pro tyto účely.

A divil by si sa, ze ak na dobrom analogovom framegrabberi sundas S-VHS zaznam z dobreho tunera (vo videu), bude to stale kvalitnejsie ako to co by si nagraboval z TV karty.
-lze s tím jenom souhlasit.
Doom (2331)|28.6.2004 11:57
Souhlasím s Ivošem. TV karta je dobrá náhražka televize, ale není to modla :BB:
tovog (18)|30.6.2004 17:44
Když se dozvídám, jak TV karty špatně grabují, týká se to i obyčejného VHS záznamu ze starší kamery (že S-VHS chápu, je to náročnější)
StD (8612)|30.6.2004 18:11
Ivo, to jsi se nám tedy pěkně vyvynul! Tebe nevili do plenek, ale vlci přitom vyli, že... Ách jo! :-(( Po několika :BB: bych to i chápal...
Ivo Mašek (10205)|1.7.2004 08:02
Až teď jsem si toho všiml. To jsem se tedy opravdu vyvynul. Ale nejhorší na tom je, že jsem byl úplně střízlivý.
Strašně se kaju - asi půjdu na :BB:

...vzpomínám na školu, když jsme psali diktát, kde se to hemžilo vílami a vlky, tak jsem se u toho slušně potil.
StD (8612)|1.7.2004 08:16
:BB: :-D
Tomáš X. (166)|1.7.2004 18:07
ADVC-50 a Vegas capture používám jako druhou televizi (když se manželka nechce dívat na fotbal - obvykle nechce) s možností okamžitého kvalitního grabování na harddisk. Začal jsem už optimisticky dělat DVD "Cesta našich fotbalistů k titulu", tak doufám, že mi to nezkazí a prosil bych spoustu gólů a pěkných šancí, protože na to DVD se toho vejde ještě hodně. Ty Hollywood FX prolínačky jsou na sport perfektní.
Samozřejmě zbývá dodat, že zdrojem signálu pro ADVC-50 je už video, takže na TV může běžet jiný pořad.
Tomáš X. (166)|2.7.2004 12:25
Materiál na DVD Euro 2004 jsem smazal a připravené DVD rozlámal. :-(((