Potrebujem aby mi niekto poradil v jednej veci s ktorou si sám akosi neviem rady. Už som tu o tú tému zakopol v jednej diskusii, ale potrebujem rýchlu pomoc ...
Takže ja sa to pokúsim vysvetliť. Zachytávam video so starých VHS kaziet (archivujem rodinné nahrávky). Mám kartu s VIVO (MSI FX5200) používam VirtualVCR, video MJPEG audio PCM, ... , ale to vlastne ani nieje podstatné. Ide mi o synchronizáciu zvuku a obrazu. V normálnom prípade synch. napravujem spôsobom, ktorý som sa dozvedel z tejto stránky, t.j. po nagrabovaní videa si vyexportujem zvuk do *.wav s GoldWave upravím dĺžku a „prilepím“ ho späť k videu a hotovo.![]()
... v normálnom prípade. Problémy nastanú vtedy ak mi to začne vynechávať snímky na miestach kde je poškodená páska a karta stráca synchronizáciu. Je zrejmé, že toto asi neobídem. Ide mi o to že kým snímky vypadávajú zvuk ide ďalej tým pádom video je kratšie ako zvuk. A už asi tušíte, že upravenie dĺžky zvuku mi nepomôže ...Pre tých menej bystrých Napr. keď je páska poškodená niekde uprostred nahrávky vznikne tam diera povedzme dve sekundy (50 vynechaných snímkou), čo software vyrieši tak že video proste spojí. A audia je tam o tie dve sekundy „viac“. Tým pádom nieje možné (aspoň o tom neviem) korektne synchronizovať audio s videom.
A teraz moja otázka: Ako dosiahnuť to aby pri vypadnutom snímku „vypadol aj zvuk“. Alebo ešte lepšie by bolo keby sa miesto vyp. snímkou tam pichol hoc aj čierny snímok len aby bol „plný počet“ snímkou.
Dúfam, že s týchto mojich krkolomných vysvetliviek sa vysomárite a poradíte ...
Zatiaľ thank