Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Ako synchronizovat pri dropped frames

  1. #1
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    105

    Potrebujem aby mi niekto poradil v jednej veci s ktorou si sám akosi neviem rady. Už som tu o tú tému zakopol v jednej diskusii, ale potrebujem rýchlu pomoc ...

    Takže ja sa to pokúsim vysvetliť. Zachytávam video so starých VHS kaziet (archivujem rodinné nahrávky). Mám kartu s VIVO (MSI FX5200) používam VirtualVCR, video MJPEG audio PCM, ... , ale to vlastne ani nieje podstatné. Ide mi o synchronizáciu zvuku a obrazu. V normálnom prípade synch. napravujem spôsobom, ktorý som sa dozvedel z tejto stránky, t.j. po nagrabovaní videa si vyexportujem zvuk do *.wav s GoldWave upravím dĺžku a „prilepím“ ho späť k videu a hotovo.
    ... v normálnom prípade. Problémy nastanú vtedy ak mi to začne vynechávať snímky na miestach kde je poškodená páska a karta stráca synchronizáciu. Je zrejmé, že toto asi neobídem. Ide mi o to že kým snímky vypadávajú zvuk ide ďalej tým pádom video je kratšie ako zvuk. A už asi tušíte, že upravenie dĺžky zvuku mi nepomôže ... Pre tých menej bystrých Napr. keď je páska poškodená niekde uprostred nahrávky vznikne tam diera povedzme dve sekundy (50 vynechaných snímkou), čo software vyrieši tak že video proste spojí. A audia je tam o tie dve sekundy „viac“. Tým pádom nieje možné (aspoň o tom neviem) korektne synchronizovať audio s videom.
    A teraz moja otázka: Ako dosiahnuť to aby pri vypadnutom snímku „vypadol aj zvuk“. Alebo ešte lepšie by bolo keby sa miesto vyp. snímkou tam pichol hoc aj čierny snímok len aby bol „plný počet“ snímkou.

    Dúfam, že s týchto mojich krkolomných vysvetliviek sa vysomárite a poradíte ...


    Zatiaľ thank
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Dělám občas totéž pomocí MMC, zachytávám do MPEG-2, 720x576 a 8Mb/s. Někdo se pousměje, ovšem na zachytávání z TV a VHS toto bohatě stačí a hlavně nejsou problémy se zvukem i při vypadlých snímcích!
    Včera jsem dělal pár testů s ATV2000 a MMC, použil jsem Huffyuv a Xvid (při br=2000k/s k ) a výpadky simuloval vytažením antény z karty. Ve všech případech softy vytuhly. Totéž jsem zkusil se zmiňovaným Mpegem a OK (i zvuk). Nezkoušel jsem MJPGE kodeky (nemám nainstalované).
    Mpeg se sice hůř stříhá, ale taky se to dá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    105

    Z niekoľkých dôvodov potrebujem zachytavať do MJPEG (ak to má viac než 3h) alebo do huffyuv. So zachytávaním sa hrajkám už asi 2 roky, takže už som ako tak vyzistil čo mi vyhovuje najviac. Medzi pre mňa vyhovujúce som nezaradit MPEG-2, nielen kvoli strihu. Takže potrebujem skôr poradiť akym softwarom resp. akým spôsobom dosiahnut to aby my miesto dropped frames hodil aspon čierny "frejm" alebo aby sa aspon vyhodil aj zvuk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Existuje "krabička" - obnovovač sync. směsi, kterou zapojíš mezi video a PC, možná pomůže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    Když bude chyba na pásce, tak by se to mělo nagrabovat i s tou chybou - tzn. že třeba místo vide tam budou kostičky, šmouhy, modrá obrazovka, černá obrazovka, cokoliv. To znamená, že i s těmito hnusy by se to mělo objevit ve výsledném AVI souboru. Nemám s takto poškozenými páskami osobní zkušenosti, ale párkrát mi třeba při grabování chcípla baterka v kameře a TV karta nahrávala vesele dál - sice jen modrý šum, ale nahrávala.
    V tvém případě bych spíš viděl nějakou chybu v systému - konflikt IRQ s TV kartou, konflikt ovladačů s daným kodekem, těch příčin může být mnoho. Nebo třeba jen tvůj komp "nestíhá" nagrabovat vše v tomto rozlišení (u MJPEG-u, při nižší kvalitě dost zatěžuješ procesor).
    Zkus v systému povypínat vše, co nemusí běžet (antivir, firewall, spřič obrazovky, úsporný režim a podobné blbinky). Zkus se podívat v nastavení pevného disku, jestli máš DMA mód.
    Zkus nějaký program, který tolik nezatěžuje procesor - např DScaler, nebo zmenšit rozlišení při grabování, nebo použít jiný kodek (např. Huffyuv - ale ne tu nejnovější verzi[asi 2.2.2]]
    Někdy může pomoci i přehození karet ve slotech...
    Těch příčin prostě může být mnoho.
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    105

    to mirekv

    Tú "krabičku som si" vyrobil (od svojich desiatich "rádioamatérčím"), ale nopomôže to, ... , síce ani neviem či to vôbec funguje. Kde by sa dal kúpiť orinál?

    to Whitejoker

    Všetky opísaná problémy som už preskákal ešte na svojej starej Celoron 950 - tke, teraz mám Athlon XP 3200+/400 zaťaženie CPU pri max Q je okolo 30-40%. Doska (abit KV7) podporuje APIC takže žiadny konflikt dokonca ani zdielanie ... 160GB SATA HDD len pre video atď. atď. Keď som ťa nepresvedčil tak ku príkladu pri dobrom originálu dokážem zachytiť 4h videa bez jediného vyp. snímku.
    Ešte niečo. Keď odpojím kábel aj mne to nahrá to "veľké nič" bez vyp. snímku. Problémy to začne robyť vtedy (mimo už spomínanej pošk. páske) ak sa s káblom "hrajkám". V tedy pri odp. a pri pripojení káblu niečo "ujde". Urobil som aj skúšku nahral som asi 5 minútovú poškedenú
    pasáž vypadlo mi 56 snímkou a video bolo kratšie o 2 sekundi aj daaké drobné ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Whitejoker
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    639

    no - mě si v podstatě přesvědčil. Je to divné, že z poškozené pásky se zvuk nahraje a video (byť poškozené) ne. jako by při přehrání poškozené pásky docházelo k nějaké podivné indukci, která shodí grabování videa.
    Já v podstatě nevidím možnost, jak to opravit, když už je to takhle rozhozené. Jedině při nahrávání dávat pozor, kdy začnou vypadávat snímky a v té pasáži to potom stopnout . Až přijde lepší pasáž, znovu spustit nahrávání....
    Samozřejmě že by asi šlo už takto postiženou nahrávku nějak opravit - natáhnout do nějakého video editoru (cokoliv, co ti vyhovuje), na timeline sledovat nahrávku až k místu poruchy a tam vložit nějaké statické snímky nebo kus jiného videa (třeba z dovolené ) v délce těch vypadlých snímků.
    Nevím, jestli je to správná cesta, s podobným problémem jsem se nikdy nesetkal. Znalci příslušných videoeditorů mmne asi ztrhají na kusy, že to jde jinak, lépe a radostněji, nebo to vůbec nejde, atd.
    Wj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Tipi: Poškozená místa stejně musíš vystříhat, předtím je však musíš najít. Pak už je lepší video rozstříhat a u jednotlivých částí zvuk opravit.
    Při zachytávání zkus měřit výkon procesoru, uvidíš, jak ti ve vadných místech vyletí klidně i na 100%.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    105

    "Prerušované nahrávanie" už napadlo aj mňa ale presedieť 3-4h pri stroji a sledovať kedy to začne blbnúť to neni nič moc ...
    Ale našiel som vo VirtualVCR jednu možnosť ktorá by mi mohla pomôcť. Na karte AV sync je zaškr. políčko "Log AV offset to "AVdiff.txt"file", z ktorého (ak som dobre vydedukoval)by som vedel zistiť kedy došlo k vypadávaniu. Pomocou neho chcem inkriminované miesta opraviť buď pridaním snímkov, alebo "vyrezaním" zvuku. Zatiaľ neviem čo je lahšie - nikdy som to ešte totiž nerobil . Cez noc som nechal nahrať asi trojhodinové video až budem doma (teraz tvrdo makám v robode ) sa stým pohrám potom vám napíšem ako som pochodil - možno to niekomu pomôže.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    105

    Takž esom tu zas...

    Problém som "vyriešil" tak ako som už minule naznačil. Čiže pomovou súboru ktorý mi vytvoril VirtualVCR som na inkriminované miesta vložil daaké tie snímky. Potom som k vytvorenému videu pripojil zvuk ktorý som exportoval ešte z neupraveného videa. A vida - výsledok je takmer stopercentný (Takmer, lebo podľa mňa len smrť je stopercentná) Malou iróniou je že tieto miesta som potom aj tak vystrihal . Ešte k tomu toľko, že snímky som sa snažil vložiť k najbližším strihom takže vo výslednom videu to neruší keď ich vystrihnem.

    ALE - TOTO JE PRÁCA PRE VRAHA, alebo pre ináč psychicky narušeného človeka ... čo ja rozhodne nie som

    Takže vás prosím ak sa vám dostane do ruky (alebo do vedomia) neičo (software, hardware, finta, podraz, ...), čo by tento problém vedel riešiť aj automaticky tak sa mi prosím vás ozvite. Poprípade či by sa niekto nenašiel, kto by napísal nejaký plugin napr. do VirtualDub-u ktorý by pomocou už spomínaného súboru hodil tie snímky automaticky, alebo dačo také.

    Dobredu vám ďakujem. Majte sa!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak synchronizovat audio u dvd ?
    Od Kuldinek v sekci Editace audia
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 21-05-2005, 23:57
  2. B-frames
    Od Tilk v sekci Kodeky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-03-2005, 13:49
  3. dropped frames s Genius Video wonder III
    Od bflm v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 17-02-2005, 16:05
  4. Dropped frames
    Od Hero v sekci DV/HDV
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-01-2005, 17:08
  5. Dropped frames pri segmentovom zachytavani
    Od mironto v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-06-2004, 19:56