Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 38

Téma: Pomoc !!! odstranění brumu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Zakoupil jsem MovieBox DV a po připojení k PC a Videorecordéru mám ve zvuku síťový brum. Nevíte někdo, jak jej odstranit ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Odpoj anténu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    To Pitomec :
    Zkusil jsem odpojit anténu a brum zmizel.Ovšem to není pro mne řešení, protože tímto způsobem chci právě dělat záznam z TV. Z videa je obraz OK, ale zase se mi zpožďuje zvuk. Video mám propojeno s MovieBoxem S-VHS konektorem, ale přes něj zvuk neprochází, takže video s Boxem ještě L-R cinch pro zvuk. Zvuk se nezpozdí pokud L-R z videa propojím přímo se zv.kartou v PC. Takto by se to dalo použít, ale co s brumem při TV připojení ?
    Nevíš nějakou radu ? Neexistuje nějaký filtr ? Něco jsem kdysi četl o nějakém připojení kondíku mezi zem připojení antény. Zatím dík !
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Tak jsem se na adresu, co jsi mi napsal podíval, ale zase nevím, jak bych ten oddělovač zapojil u účastnické zásuvky v bytě. Jestli se dává nějak do cesty signálu, nebo zemění atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Rozstřihneš účastnickou šňůru a zapojíš to mezi ty dva konce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    Ja mam typ FM 1L, ktory ma normalne antenne konektory a nemusis nic strihat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Díky za rady ! Ten FM2 je v nabídce, ale ten FM 1L tam není. Takže ani nevím, kde jej sehnat. Není ten FM pro radiový výstup ?
    Joe-Joe zajímalo by mne k čemu jej používáš ? Není mi též jasné jestli tím je oddělen živý střed i stínění a jaké konektory to jsou na koncích ?Ptám se možná blbě, ale pro mne je dost podstatné jestli zbytečně nevyhodím 3-500,-Kč ! /Zaslání dobírkou též něco stojí/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,839

    Kup ten Toner, k tomu příslušný počet F-konektorů, dáš za to necelých 400.-, a nic si nekomplikuj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Díky za rady všem - vyzkouším a dám vědět !
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    616

    muzikant

    na prepojenie TV karty a kabelovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    Tak jsem vyzkoušel již vše dle Vašich rad, zakoupil galvanický oddělovač signálu a brum se mi snížil na polovičku, ale stále tam nějaký je. Dál již nevím, co s tím ! Někdo mi radil pospojovat všechny zůčastněné přístroje silnějším zemnícím drátem a řádně uzemnit třeba na ústřední topení ?
    Všechny přístroje jsou připojeny do jedné síťové zásuvky, včetně PC.
    Přístrojů je více : Video S - VHS Panasonic -> TV anténa
    Video - scart 1 -> TV Panasonic
    Video - scart 2 -> DVD Philips
    Video - S-Video -> MovieBox -> PC
    Video - zvuk L/R -> buď MovieBox or PC zvuk karta
    Video - zvuk L/R -> JVC zesilovač
    Máte ještě někdo nějakou další radu ? Předem díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele Modena
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    1,726

    muzikant
    ...všechny přístroje jsou připojeny do jedné síťové zásuvky, včetně PC...
    A čemu se potom divíš ?
    Schopnej bindel-generátor náhodných magnetických polí ! ! !
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Atkins
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    463

    Neposilas ten RF [antenni] signal jeste nekam dal ?, treba do dalsiho PC s TV kartou ?, to bys musel samozrejme oddelit i ten vystup. Dalsi varianta je pripojit PC na "jinou" zem - slusne funguje i pripojeni PC za UPS
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    ad 1 : Nejsem elektrikář, abych něco věděl o nějakých magnetických polích, ale bylo mě i raděno vše z jedné zásuvky kvůli zemnícím smyčkám !
    ad 2 : Mám připojen další PC v jiné místnosti přes síťovou kartu !
    ad 3 : Od PC 2 další propojení koax ze satelitu do Videa u PC 1 !
    Vyzkoušel jsem i odpojení koax a síť. kartu, ale nic, vše při starém !!!
    Jinak Díky !
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Odstránenie "brumu" z LCD TV - prosím poradte.
    Od jackspk v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-07-2012, 22:35
  2. MKV odstranění titulků
    Od koren3 v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-05-2009, 14:48
  3. Rada ohľadom brumu na SCART + kábel
    Od georgo v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 17:07
  4. odstranění DRM z WMV
    Od Feeder v sekci Kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-12-2005, 11:40
  5. pulsnimky odstranění
    Od Andeer v sekci DV/HDV
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-12-2004, 21:52