Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: úpravy MP3

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    měl bych 2 dotazy na úpravy MP3

    1) mám jednu dlouhou mp3 - celé CD a k němu mám cue-sheet se stopami (pravděpodobně udělaný v EAC, nevím to jistě). poraďte, jak tuhle MP3 rozdělit na jednotlivé tracky, pokud možno automaticky na základě toho cue

    2) mám hafo MP3 v (pro mě) strašně vysokém bitovém toku. poraďte nějaký rychlý soft, který by to uměl dávkově převést do nižšího bitrate
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    DoomHammer
    2) Asi zas Cdex, stejně mezistupeň je PCM. Nebo že by byl nějaký transkodér?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele yozefb
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    688

    Citace Původně odesláno od DoomHammer
    2) mám hafo MP3 v (pro mě) strašně vysokém bitovém toku. poraďte nějaký rychlý soft, který by to uměl dávkově převést do nižšího bitrate
    len bacha na stratu kvality sposobenu rekompresiou \/
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    Citace Původně odesláno od DoomHammer
    měl bych 2 dotazy na úpravy MP3

    1) mám jednu dlouhou mp3 - celé CD a k němu mám cue-sheet se stopami (pravděpodobně udělaný v EAC, nevím to jistě). poraďte, jak tuhle MP3 rozdělit na jednotlivé tracky, pokud možno automaticky na základě toho cue

    2) mám hafo MP3 v (pro mě) strašně vysokém bitovém toku. poraďte nějaký rychlý soft, který by to uměl dávkově převést do nižšího bitrate
    1) mp3directcut, naladujes mp3, naladujes cue, save split a hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    na rekompresi MP3 do nižší bitrate jsem používal musicmatch jukebox, ale ten mi vždycky pokazil id3 tak sháním jinou možnost...

    clee: dík za info, zkusim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele Bobophon
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    41

    DoomHammer:Měl jsem 1 soubor MP3 s .cue-sheetem BR 320kilo,bylo to normální cédéčko s klasickejma mezerama,tak jsem ho pomocí EasyCD-DA Extractoru vysmahnul jako klasický CD-DA na CD-RW.No a pokud bys to chtěl předělat na nižší BR, tak by nebyl problém to grágnout zpátky do mp3 po jednotlivejch skladbách.No a dávkově převést by to měl ten ECD-DA Extr. zmáknout taky - používám ho ve verzi 8.2.1.1 a jsem s tim spokojenej
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    bobophon: jenže ty moje MP3 jsou housové sety bez mezer - jeden track v jednom kuse...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    DoomHammer
    V tom příápadě je značně nevýhodný to stříhat. Místo toho bych tu MP3 uložil do kontejneru matroška (MKA) a z CUE udělal tracky (kapitoly). Tak se to bude přehrávat bez pauz mezi stopama (gapeless) a přitom můžeš skákat na jednotlivý skladby.
    Ad rekomprese - zkus LameDrop nebo WinLAME. Pozor ale na to, že při rekompresi MP3 do MP3 je ztráta kvality extrémně vysoká. Kdysi jsem tu dával odkaz na srovnávací test, zkus to najít. Snad Tě to od nápadu rekomprimovat MP3 odradí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Bobophon
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    41

    DoomHammer: No tak si ten soubor mp3 převeď na nižžší bitrate (výběr softu je na tobě) a když si pak dáš otevřít ten soubor .cue ve winampu, tak ti to bude hrát přesně podle toho indexu a můžeš si v té mp3 hopsat po indexech do bezvědomí.
    Ovšem osobně bych se nějakou rekompresi a vytváření jednotlivých tracků vykašlal,využil bych jen to .cue na skákání po indexech
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    to dělení MP3 je pro discman, ten cue-sheety neumí. stejně tak i rekompresi dělám kvůli discmanu, vysoké bitové toky mu dělají problémy

    @clee: vyzkoušel jsem ten directcut, skvělá záležitost; dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,199

    když se tu mluvilo o cue souborech, nějaký seznámky jsem našel na netu, kdyby se to někomu hodilo:

    **http://www.spandel.nl/index.php**
    **http://www.regeert.nl/cuesheet/**
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Hromádné úpravy v Premieře
    Od Blow v sekci Editace videa
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 13:29
  2. Stavební úpravy pro LCD TV na zeď
    Od michal_h v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 15:41
  3. Upravy audia ve videu
    Od DaveTuning v sekci Editace audia
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-12-2006, 08:15
  4. ATV2000, BT8x8 a úpravy
    Od ladarozan v sekci Programátoři
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2005, 21:05
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-07-2005, 15:30