Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Canopus ADVC55

  1. #1
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Na Syntexu mi sdělili, že "Audio Lock" je patentovaný název od Sony, který tedy Canopus nemůže používat na tentýž svůj vlastní produkt, že interní ADVC50 a externí ADVC55 fungují z hlediska audio-video synchronizace na úplně stejném principu, ale že je to prý pouze otázka patentů. Tolik citace.

    Z interního ADVC50 mám strach proto, že už jsem musel vyřadit IoMega ZIP, protože se mně praly IRQ a další karta se sice fyzicky vejde, ale nemusel bych to uchodit, kdežto externí ADVC55 se jen napojí na stávající IEEE 1394 kartu. Pokud ovšem nelze pomocí ADVC50 nahradit IEEE-1394 kartu - ale na obrázkách syntexu mají jen ten malý FV vstup???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    Zrovna jsem v sousedním threadu dával totéž
    ADVC-50 není PCI karta, po zastrčení do PCI si bere ze sběrnice jen napájení, jinak se vždy připojuje přes FireWire. Dodává se k ní panel na montáž do 5,25" pozice, proto má i napájecí konektor jako disky.
    Mrkni na syntex.cz na fotky, je to tam jasně vidět
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Jó dík, to už jsem zjistil, že PC funguje jen jako takový obal na ten převodník. A z PCI slotu si bere nic nebo šťávu? Na tom obrázku jsou nějaké kontakty pro PCI zapojené, není to jen aby to tam drželo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    HVT HVT je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    62

    ADVC50 si z PCI naozaj berie iba napajanie, da sa pouzit aj externe ak mu privedies napajanie. Ja sam ho mam namontovany v externom boxe na CDROM kde sa mi vosiel aj HDD.Obe tak mam pripojene na jedno FireWire, takze ked toto externe zariadenie pripojim k PC , prihlasi sa mi aj ADVC aj HDD...chodi to bezvadne. ADVC55 je to iste ako 50 len je to externe a napajanie si berie z FIREWIRE
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Tak jsem si to ADVC 50 včera koupil, teď mám problém s tím, odkud do něj dostat TV signál v S-video formě, protože zvlᚍ Y a C přeci jen asi má viditelně lepší kvalitu, než kompozitní forma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na normální TV stejně žádný rozdíl mezi S-Video a CVBS nepoznáš...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    A prosím ještě o radu: dá se sehnat nějaký interní/externí TV tuner, jehož kvalita video a audio VÝSTUPU by nebyla horší, než těch v TV?
    Zatím jsem při hledání mezi TV kartami nenašel nic, co by mluvilo o video výstupu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele ViKinG
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    807

    Pitomec: čo je to také "normální TV"??? Taková co nemá S-Video vstup???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    874

    TomášX.:
    Pokud máš televizi po ruce, asi bude nejlepší vytáhnout signál AV z ní. Nejdostupnější externí tuner by asi byl nějaký VHS rekordér, dají se dnes koupit celkem levně a kdybys sehnal nějaký ojetý (na mechanice v tomto případě nezáleží), pak by to mohlo být za babku.

    Hlavně ne interní tunery, taky jsem prošel odbdobím, kdy jsem si kazil duševní zdraví TV kartami.....
    rušení od disků, od zdroje a bůhví od čeho... to opravdu nestojí za to, radši jít na

    P.S.: Nevím jak jsi to přesně myslel, ale z TV tuneru dostaneš jen kompozitní signál, ne S-video
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Citace Původně odesláno od ViKinG
    Pitomec: čo je to také "normální TV"??? Taková co nemá S-Video vstup???

    Normální TV je běžná spotřebka - a tady žádný rozdíl CVBS vs. S-Video vidět není. Pouze na studiových monitorech (BARCO) je to znatelné, ovšem to má doma málokdo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Citace Původně odesláno od Miuvek
    TomášX.:
    Pokud máš televizi po ruce, asi bude nejlepší vytáhnout signál AV z ní. Nejdostupnější externí tuner by asi byl nějaký VHS rekordér, dají se dnes koupit celkem levně a kdybys sehnal nějaký ojetý (na mechanice v tomto případě nezáleží), pak by to mohlo být za babku.

    Hlavně ne interní tunery, taky jsem prošel odbdobím, kdy jsem si kazil duševní zdraví TV kartami.....
    rušení od disků, od zdroje a bůhví od čeho... to opravdu nestojí za to, radši jít na

    P.S.: Nevím jak jsi to přesně myslel, ale z TV tuneru dostaneš jen kompozitní signál, ne S-video
    Ten největší problém jsem už diskutoval s Pitomcem: softwarové přepínání kanálů - bohužel nejde, takže to jde ošidit jen tak, že se VHS video, které mám a mohu k tomuto účelu použít, musím nastavit taky na zbytečné nahrávání téhož, aby se mi kanály přepínaly stejně.

    Mám ještě jeden problém - z AV2 výstupu videa mi kupodivu neleze kanál nastavený na videu, ale kanál nastavený na televizi, což ale bude záležitost priorit, protože ty plně osazené scarty jsou průchozí všemi směry a zřejmě do AV2 z videa se nedostane výstup toho, co je naladěné na videu, ale na TV. Musím si pohrát se zapojením - už dnes mám propojené všechno se vším (TV, VHS video, DVD přehrávač, HiFi věž, počítač), takže docela drátařina.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    AV2 na VCR slouží hlavně pro VSTUP signálu a nikoliv pro výstup (dokonce u některých VCR ani AV2 ten výstup neobsahuje).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    12

    zdravim, mam otazocku na canopus advc55 - niekde som cital o tom, ze to funguje len na velky firewire - 6pinovy ze ked chcem stahovat cez laptop tak potrebujem neaky externy szdroj, neviete o tom nieco ? dakujem. btw: ma to synchronizaciu audio a video ? dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od rolko Zobrazit příspěvek
    zdravim, mam otazocku na canopus advc55 - niekde som cital o tom, ze to funguje len na velky firewire - 6pinovy ze ked chcem stahovat cez laptop tak potrebujem neaky externy szdroj, neviete o tom nieco ? dakujem. btw: ma to synchronizaciu audio a video ? dik
    ADVC100 ma napriklad aj 6 a aj 4-pinovy konektor, takze si to pozri, navyse taku blbost pisal kto? Ak ma len 4-pin, staci si kupit taky kabel (4-4pin)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    12

    no tak som dnes volal do Syntexu a tam mi potvrdili ze 4pinovy konektor vedie len data ze 6 pinovy ma v sebe aj napajanie cize ak mas v firewire len s tym malym konektorom treba k tomu ten externy zdroj a ako je to s tym zvukom ? neviete niekto ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Canopus RaptorRT2
    Od jiba v sekci Střižny s HW akcelerací
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 06-08-2006, 20:25
  2. Karta Canopus
    Od Šány v sekci MPEG-1/2
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 27-09-2005, 06:19
  3. Canopus ProCoder
    Od Ulrico v sekci Mastering
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-09-2005, 06:21