Z fotáku HP735 mám stažený video soubor *.avi (dle abcAVI Tag editoru s rozlišením 320x240, 24bit, MS H.26 FCC=MJPG (motion JPEG), 713 frames, 19.620 sn/s; zvuk PCM mono 8bit, 22.05 kHz), který bych potřeboval upravit - zkrátit. Prostě z něho vystřihnout (umazat) část, která se nepovedla. Předpokládal jsem, že se mi tím ten soubor zmenší. Zkoušel jsem různé Avi-editory a Avi-splittery z např. www.bobyte.com, nebo www.winmpg.com, www.video-converter.net, www.boilsoft.com/videosplitter či www.aviexpert.com, ale byl jsem překvapen, že výsledný soubor byl stejně veliký jako ten původní, někdy dokonce ještě větší, přestože obsahoval po úpravě např. jen poloviční počet snímků. Možná je to dané jinou kompresí než měl ten původní soubor? Jenže jsem nikde nenašel nějaké údaje o kompresi, které bych mohl změnit. Nebo tím, jak jsem se tady dočetl, že se změnila jen hlavička se začátkem a koncem sekvence ale vlastní soubor zůstal nezměněný. Můžete mi někdo poradit nějaký jednoduchý a free program pro podobné jednoduché úpravy video sekvencí z foťáků nebo nějaký správný postup úprav (třeba dělám někde chybu - nikdy jsem to ještě nedělal). Stačí i odkaz na stránky, kde je postup popsaný. Virtual Dub mi připadá příliš komplikovaný, vůbec tomu nehovím.
Četl jsem tu i obdobné téma (mobil), ale to pracuje s jinými typy souborů. Taky jsem prohledal celý fórum, ale jak říkám jsem v této oblasti úplný lama a ledacos sice přiučil, ale přesto řešení nenašel.
Díky za pomoc.