Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Prolínání zvukových stop

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    Ahoj lidi - chtel bych se zeptat, jestli byste mi mohli poradit. Mam zvukovou stopu (mp3) a potřeboval bych to této stopy přidat kousíček zvuku (mp3) tak, aby se navzájem prolínaly. Dokážu to tam dostat tak. že je kus ůvodní stopy pak ta má a zase ta původní. prostě se to vsune mezi ni, ale já bych potřeboval to, aby šli přes sebe.


    Jako kdybych chtěl dabovat, a přitom nepromlčovat pozadní zvuky.

    díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jakýkoliv normální videoeditační soft (UMS, Vegas, AP) si s tím poradí bezproblémů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    Mám Vegas jak si psal, ale ten asi neumí otevřít mp3-ku nebo nevim jak.
    Nemohl bys mi to vysvětlit jak pro blbce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    No nejsem si jistej, ale myslím, že když jsem tohle jednou dělal pomocí Vegasu, tak mi to mp3 načetlo. Ale netvrdím to. Kdyžtak tu mp3 převeď na wav, třeba winampem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu občas
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    202

    Myslým, že musí být zaregistrován plug-in pro mp3 a taky jdou jen CBR. Aspoň mi to tak funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Já si nejsem jist, a teď to nemůžu zjistit, ale když jsem editoval video a vkládal tam zvukové stopy, tak jsem si rozbalil MP3 do Wav, jenže omylem jsem si dal ten Wav jinam a pak jsem nevědomky pracoval ve Vegas s MP3 souborem. Fakt si nejsem jist, ale mám za to že to šlo. A možná nebyla ani VBR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Co tak SoundForge, mp3 načte určitě a je to soft, jak hrom, není možná, že by neuměl mixovat dva zvuky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    mirekv
    SoundForge neznám, ale dle názvu předpokládám, že jde o editor zvuku. A on chce nejspíš mixovat zvuky v závislosti na scénách videa, jestli to dobře chápu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    No, nějak to z toho dotazu nevyplynulo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    mirekv
    Jo, to je fakt, to jsem si já zase něco domyslel
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    dobre - vybalim to na rovinu.

    Já a kámoš zkoušíme předabovávat jeden díl hvězdný brány a máme nahraný komentář (prostě mluvený slovo) a pak mam zvlášť vytažený z dílu tu zvukovou stopu.

    Teť bych potřeboval ty naše mluvený slova (ve kterých je pouze slovo - žádná hudba, zvuky prostě nic) dostat do toho zvuku vytaženýho z dílu.
    tak aby bylo slyšet vytažený zvuk a když herec mluví tak aby tam bylo to naše slovo - nahrávali jsme to tak že jsme si pustily obraz bez zvuku a pouze do mikrofonu mluvily - takže slovo na řeč herce sedí
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    Si vyhrajete
    Ty teda potřebuješ, aby ve chvíli tvýho mluvení se automaticky utlumil originál hlas, co? Tak to bych teda dělat nechtěl. To si dáš.
    To asi budeš muset utlumovat ručně.
    To by chtělo ten film pustit v originále, zapnout si nahrávání a dabovat, přičemž při tvým mluvení si zároveň budeš ručně stahovat orig. zvuk. A takto nahrávat novou zvukovou stopu. Já vím, vždycky se to hned nepovede všechno najendou přesně trefit. Ale jinak nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Farao
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    53

    to by taky šlo, ale takhle to přece nějak jít musí - s tim potlačenim ve chvíly kdy herci mluví je to v pohodě - to už mam vyzkoušený, ale potřeboval bych to pak překrejt tim našim slovem - doslova spojit dva zvuky v jeden

    musí existovat něco kde zadáš zvuk 1 a zvuk 2 a on to splácne dohromady.

    U originálního zvuku bych to dopředu potlačil, u nově dabovanýho to sedí přesně k obrazu - takže to doslava stačí splácnout k sobě, ale nevim jak
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Farao
    Aha, takže potřebuješ jen spojit dva zvuky bez obrazu a už upravené, jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele pee.tr
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,216

    no tak když to už máš potlačený ten originál, tak bez problémů ty dva zvuky spojíš v téměř jakýmkoliv softu pro editaci zvuku. Já takhle dělal "mixy" třeba ve WaveEditoru co jsem kdysi koupil se Soudblasterem. A ještě sis tam moh navolit jestli chceš obě zvukový stopy v originál hlasitosti nebo některou z nich nebo obě částečně před spojením částečně utlumit.
    Umíto myslím např. i CoolEdit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sony Vegas vice zvukovych stop
    Od Fruling v sekci Editace videa
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-05-2011, 17:14
  2. MKV - vice zvukovych stop, tv samsung
    Od wnt v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-01-2011, 17:11
  3. Převod 2 zvukových stop v 1 videosouboru
    Od Bloody.Rabbit v sekci Editace audia
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-12-2007, 14:48
  4. Nastavení nebo přehozeni zvukovych stop
    Od Sandy007 v sekci Mastering
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-10-2006, 17:04
  5. Více zvukových stop
    Od Raymond v sekci Mastering
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-02-2006, 14:59