Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 132

Téma: nečekaný restart pc

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele jorge
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    20

    Můžu se zeptat jestli někdo nevíte, proč se mi počítač při práci nečekaně resetuje? Dělá mi to také téměř u hraní různých her až na vyjímky , ale většinou se restartuje po chvíli co hru zapnu. Prosím poraďte co mám dělat přeinstalování operačního systému nepomáhá a všechny ovladače jsou nainstalované-v čem je chyba. Děkuju
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně Avatar uživatele jojto
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    890

    Mal by si dat aspon zostavu, je na to tazke odpovedat. Mohol by to byt zdroj ale i chybna RAM-ka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    Tuším, že se dá v systému nastavit, aby se PC nerestartoval, ale vyhodil chybovou hlášku. Z té by se dalo vyjít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele jorge
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    20

    já mám amd athlon barton 2600+ 256 ram na k7 desce od via. geforce 5200 128 ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Nejčastější příčiny: nekompatibilita RAM nebo špatné ovladače grafické karty. Počítám, že těch 256 MB RAM budeš mít v jednom modulu, takže se Tě nejspíš netýká nekompatibilita RAM. Pro nVidie řady FX je poslední stabilní verzí ovladačů verze 66.93, pokud máš nějakou jinou, zkus tuhle, každopádně bys tu stávající měl napřed odinstalovat a pak ještě v Safe modu vyčistit zbytky pomocí Driver Cleaner Pro.
    Napřed se ale podívej do Prohlížeče událostí (Tento počítač - Spravovat - Systémové nástroje - Prohlížeč událostí - Systém), jaký Ti systém vypisuje chyby, na každou se dá kliknout pravým tlačítkem a zobrazit Vlastnosti (Properties), kde je stručný popis, pokud nebude stačit, je v tom okně i hyperlink, kterým odešleš detaily chyby do mrkvosoftí znalostní databáze a pokud je ta chyba popsaná, dostaneš detailnější informaci s návodem k jejímu odstranění.
    (si asi tuhle pasáž někam uložím, abych jí každou chvíli nepsal znovu dokola... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně Avatar uživatele redburger
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    512

    a tiež by to mohli byť pobabrané zasuvky,resp,kolisanie napätia v sieti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    jorge
    podle mě je to jasný něco se ti přehřejvá procák, čipset nebo grafárna co tam máš za větráček passiv nebo aktiv mě to před asi 5 lety dělala grafika přestal se točit byli vánoce tak jsem nemohl opravit strčil jsem do case stolní ventilátor a bylo po problému
    ještě ti může odcházet zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    a nemas vysoku teplotu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    stayman: teplotu těla? nebo čeho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    839

    StayMan by €RikŁ€
    to s tou vysokou teplotou to bylo asi na mě co je na tom nejasného to klidně může být ta závada jak se ti špatně chladí grafika tak při spuštění hry grafika začne topit protože je namáhaná a jak se přehřeje - restart ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele jorge
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    20

    mam to kolem 48 stupnu na procaku
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele Doom
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    2,421

    48°C na procáku je pohoda... přehříváním to není. můj AMD T-Bred (2000 MHz) topí stejně a nic mi nepadá.

    co ovladače k VIA čipsetu? tam by nemohl být problém? VIA byla svého času docela hodně poruchová
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele jorge
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    20

    to nevím mám nainstalovaný všechnoa myslím, že jsem stahoval i aktualizované ovladače-možná je to fakt tím zdrojem, protože to se restaruje, jak kdyby tomu došla štáva, protože je slyšet klapnutí, jak se odstavují hlavy disku do nečinné polohy. Myslíte, že na tom něco bude??
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Diablo
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    719

    Kdysi se mě jedno AMD restartovalo kvůli slabému zdroji, po výměně 250W za 350W už žádný problém.




    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Přehříváním by to pořád teoreticky být mohlo - a sice např. přehříváním grafiky.
    Ale fakt se mi tohle "věštění z lógru" zdá na palici: nechť se "jorge" podívá do toho Prohlížeče událostí, jak jsem psal výše, velmi dobrou radu dával i "mirekv" (upřesním, jak se tohle nastavení provádí: pravý klik na Tento počítač - Vlastnosti (Properties) - záložka Pokročilá nastavení nebo Upřesnit nebo jak se to jmenuje (Advanced) - v dolním rámečku Start a obnovení systému kliknout na Nastavení nebo Upřesnit nebo jak se to jmenuje (Settings) - uprostřed v rámečku Selhání systému nebo jak se to jmenuje (System failure) odzaškrtnout zaškrtátko Automaticky restartovat (Automatically restart)). Tím by při pádu systému měla naskočit klasická BSOD s detaily o havárii, což by dost pomohlo identifikovat problém...
    A až bude "jorge" vědět trochu víc, nechť ze znovu ozve, pokud se mu nepodaří problém odstranit svépomocí.
    ("doomhammer" - souhlas, VIA je krám, měl jsem jejich čipsety donedávna - celkem na sedmi různejch deskách - a furt se něco vysíralo, co jsem přešel na nVidii, mám svatej klid...)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 9 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DVD rec.Panasonic-mnohonásobný restart
    Od snehulak2006 v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 28-04-2008, 10:57
  2. Přidání CZ dabingu - Nečekaný problém
    Od Krtek v sekci Úpravy, ripping a ochrany
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 24-08-2006, 20:27
  3. HDD box a restart PC
    Od mirekv v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 10:51
  4. Pinnacle Studio plus 10 (ver. 10.0)-restart PC
    Od fricoolinek v sekci Problémy s PC (HW/SW)
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-01-2006, 10:49