Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: prepojenie pc s tv

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele lizbo
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    2

    zdravim,
    Tak dufam,ze mi budete vediet pomoct.
    Mam grafiku NVidia GeForce FX 5200 s S-VHS vystupom.(nie 4-pinovy,ale 7) v telke mam Scart vstup. Kupil som si origos kabel S-VHS - Scart, v prirucke ku telke boli tieto kable odporucene,cize zo strany telky by mi to malo fungovat. problem je ten,ze obraz mam sice pekny ale cierno-biely.Uz som dostal kopec rad,ale stale si s tym neviem rady.Co sa tyka nastavenia na karte,vyskusal som asi vsetko.Vsetky mozne nastavenia,parametre,normy....
    Jedna rada bola ta,ze Tv nepodporuje S-video.To moze byt,ale preco sa potom odvolavaju na dane kable?Dalsia pripomienka bola,ze tieto grafiky maju slaby vystupny signal a ked telka nema citlivy prijimac,moze mi to brat len cierno-bielo. A ja neviem co uz s tym mam robit.Dal som do toho dost penazi(kupoval som novy komp aj kvoli tomu aby som mal na nom domace kino,zvuk mam super,obraz som chcel mat na telke)a neverim,ze by sa to nedalo nejak rozchodit.... Prosim poradte,ak viete,co s tym spravit.
    Pomohlo by zosilnenie signalu? existuju nejake predzosilovace? Mam korekciu z S-Video na cinch. Keby som zohnal kabel Scart- cinch pomohlo by to?
    dakujem za radu....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Na té grafice máš v tom hosiden konektoru 4 piny pro S-Video (žádný S-VHS!!!) a 2 piny pro CVBS - takže si sežeň redukci do těch 2 pinů (nejlíp na cinch) a to propoj s TV. Ty 4 piny pro S-Video tě zajímat nemusí (možná až si koupíš pořádnou TV, která podporuje S-Video vstup, tak se budou hodit ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    skusal si tento postup ?

    pravá myš na plochu/vlastnosti/nastavenie/upresnit/GeForce5200/nView/režimy nView-klonovanie a potom pravá myš na 2. zobrazenú obrazovku (TV)a vybrať formát TV (PAL B), pretože default-ne býva nastavené NTSC a vtedy to ide ČB. Ak si toto skusal a nejde to, tak problem bude v TV.

    Aj ked by som sa divil, keby bol problem v TV, pretoze ja mam stary 7 ročný OVP s uhl.55cm a už mám S-video(nie S-VHS) vstup + dva SCART vstupy a funguje to v pohode a farebne.A to mám oveľ a slabšiu a staršiu grafiku GF 4MX 440 SE 64MB.
    .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele Ras2
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    81

    Milosbb
    Citace Původně odesláno od lizbo
    zdravim,
    Tak dufam,ze mi budete vediet pomoct.
    Mam grafiku NVidia GeForce FX 5200 s S-VHS vystupom.(nie 4-pinovy,ale 7) v telke mam Scart vstup. Kupil som si origos[color=red] kabel S-VHS - Scart[/color], v prirucke ku telke boli tieto kable odporucene,cize zo strany telky by mi to malo fungovat. problem je ten,ze obraz mam sice pekny ale cierno-biely.Uz som dostal kopec rad,ale stale si s tym neviem rady.Co sa tyka nastavenia na karte,vyskusal som asi vsetko.Vsetky mozne nastavenia,parametre,normy....
    Jedna rada bola ta,ze Tv nepodporuje S-video.To moze byt,ale preco sa potom odvolavaju na dane kable?Dalsia pripomienka bola,ze tieto grafiky maju slaby vystupny signal a ked telka nema citlivy prijimac,moze mi to brat len cierno-bielo. A ja neviem co uz s tym mam robit.Dal som do toho dost penazi(kupoval som novy komp aj kvoli tomu aby som mal na nom domace kino,zvuk mam super,obraz som chcel mat na telke)a neverim,ze by sa to nedalo nejak rozchodit.... Prosim poradte,ak viete,co s tym spravit.
    Pomohlo by zosilnenie signalu? existuju nejake predzosilovace? Mam korekciu z S-Video na cinch. Keby som zohnal kabel Scart- cinch pomohlo by to?
    dakujem za radu....
    Neviem ale musel by to mat zapojene do S-video vstupu a nie do Scartu, takze len ta redukcia co pisal Pitomec
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele lizbo
    Registrace
    Aug 2005
    Příspěvků
    2

    no, na tom kably je koncovka (do grafiky) na ktorej je menej pinov a na krabici od kabla je pisane S-Video plug - SCART plug. Nie je to uz redukcia v tom? Fakt sa v tom nevyznam,tak sorry ak posobim blbo... ))) moje icq je 270677083, ak budete niekto ochotni so mnou o tom pokecat,please,ozvite sa.... vdaka
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele Pitomec
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,759

    Jestli nemáš tu redukci, tak ti nezbude nic jinýho, než nákup EXCHANGER model AVX105 (http://www.mk-electronic.cz/index.ph...=7&perpageis=5)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pravidelně Avatar uživatele redburger
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    512

    no...ja to mam tak, ze mam s video konektor na grafike..a ku grafike mam redukciu na kompozit.....taze tak....a to davam cez redukciu cinch - scart do tv
    pekne ide
    a netreba zabudnut ze zasunuta antena v tv tiez moze vadit,i ked s cb obrazom .co by prave to sposobovalo som sa nestretol este.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Milosbb
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    930

    Ras2

    Zaujimave, ze na tychto novsich grafikach nie je composit output, na tom mojom starom zazraku je aj cinch aj S-video a funguje to obidvoma vystupmi. Cinch mam na SCART v TV a S-video na S-video v TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Ras2
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    81

    Milosbb

    Jasne ze ti to funguje ked to mas dobre
    Ale ked to z S-videa zapojis na SCART, tak ti to nepojde, teda ja som sa nestretol s TV ktora by mala S-video na SCARTe, ale mozno nejaka taka je
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Citace Původně odesláno od Ras2
    Milosbb

    Jasne ze ti to funguje ked to mas dobre
    Ale ked to z S-videa zapojis na SCART, tak ti to nepojde, teda ja som sa nestretol s TV ktora by mala S-video na SCARTe, ale mozno nejaka taka je
    Ale pojde \/ Staci nastavit v ovladacoch vystup nie na S-video, ale na Compozit !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele Ras2
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    81

    StayMan by €RikŁ€
    O tom viem, ale neviem ci to funguje 100% na vsetkych. Pouzivam S-video, lebo cez ten compozit je o poznanie horsi obraz
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Sam som to skusal na viacerych, ide to, o nic nejde, proste je to logicke, pretoze ku kartam mas adapter S-video -> Cinch, co je presne to iste, pin c.19.



    https://www.tvfreak.cz/kabel-scart-s-video/1211
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Pozor - tohle schéma je špatně. Porovnejte si ho se zapojenim SCARTu a s-video konektoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    vlada
    S-video je ze strany pinů, SCART ze strany pájení, že? Podle tohoto jsem se taky potýkal se svou první šňůrou a to bylo seznámení s TV Freakem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    68

    Taky mam problem: Propojuju S-Video z grafarny do celniho S-Videa na novem Panasonicu. Po dlouhem hledani a porovnavani nekolika internetovych variant zapojeni konektoru jsem dospel k zaveru, ze samice karty i TV jsou stejne zapojene a tudiz propojovaci stinena dvojlinka je zapojena 1:1 (dolni jsou zeme, leva horni je barva a prava horni je jas: teda na samici). Ale pres to mi to jede porad cernobile. Normy jsem uz zkousel, ale jsemporad v koncich. Nesetkal jste se s tim nekdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. prepojenie PC - TV - zvuk
    Od mikailo v sekci Bastlení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 27-07-2012, 16:13
  2. Prepojenie TV,STB,DVR
    Od trebor v sekci Bastlení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-01-2010, 09:12
  3. Poradte: Prepojenie Set-top box / HDD DVD / TV
    Od panfan v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-02-2009, 07:00
  4. Prepojenie DVD rekorderu a TV
    Od milan.b v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 11-12-2008, 13:04
  5. Prepojenie s S-VHS
    Od m-bryo v sekci Videokamery
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 09-08-2005, 09:45