Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Trhaný obraz

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele xdavidx
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    40

    Ahoj
    Pro zachtávání videa v realném čase používám program WinFast. Abych dosáhl co nejlepších výsledků mám u položek (Video quality a Target data rate) celkem vysoké hodnoty. Následkem toho dochází k trhání obrazu.
    V počítači mám CPU 2GHz a 256 MB RAM. Chtěl bych vědět za posílením paměti o 512 MB dojde k nějakému výraznému zlepšení a k odstranění trhání aniž bych musel měnit parametry (Video quality a Target data rate).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Tak paměť bych zvýšil určitě. A ještě něco: Negrabuješ náhodou na HDD, kde je OS a další programy? Nepouštíš si něco na pozadí?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele xdavidx
    Registrace
    Jul 2005
    Příspěvků
    40

    Grabuju na HDD kde je OS, ale programy na pozadí mám vypnuté
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    No tak to tu paměť zvyš alespoň na těch 512MB.
    Lépe se grabuje na čistý, nezatížený HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @Ivo: ...a defragmentovaný HDD NTFS pracující v max. rychlostním režimu. Ovšem pozor, některé HDD, např. starší WD mají u A/V aplikací (trvalý zápis/čtení) velmi snížený výkon. Obvykle je to v manuálu napsáno hooodně drobným písmem... Mohu předvést.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    StD:
    ...ano, máš pravdu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    44

    Citace Původně odesláno od StD
    Ovšem pozor, některé HDD, např. starší WD mají u A/V aplikací (trvalý zápis/čtení) velmi snížený výkon. Obvykle je to v manuálu napsáno hooodně drobným písmem... Mohu předvést.
    Ha, to slyším prvně, hoď nějaké info, pls. Nebo se jedná jen o starší HDD. Já jedu na Westernech už dlouho a nikdy jsem žádný problém v tomhle směru neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    WD su najrychlejsie a najtichsie disky v sucasnosti, to mi verte !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Je tu pořád Avatar uživatele StD
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    10,632

    @StayMan: Ále jo, já se nehádám...

    @Mirek: Konkrétně to mám zjištěno u modelů WDE (Enterprise Edition), rozhraní SCSI-3 Ultra Fast/Ultra Fast Wide, kde třeba u modelu WDE9100-0007 je Data Transfer Rate:
    -Media to Buffer 20 MB/s max.
    - Buffer to Host 40 MB/s max.
    a
    -Sustained Audio/Video 8,1 MB/s max.

    Pro provoz v A/V podmínkách se extra dělaly modely se zvětšeným Bufferem (cache) na 1 MB.
    Model WDE9100-AV0016...

    atd. Co se týče aktuálních PATA/SATA disků, tam není co řešit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    xdavidx
    Já teda celkem pochybuju, že by zvýšení RAM paměti nějak výrazně pomohlo. Jaký vlastně používáš při zachytávání kodek videa?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    13,841

    Znám případy, kdy s RAM 128MB byly při grabování problémy. Stačilo zvýšit na 384MB. A byl klid.
    Předpokládám, že grabuje do mpeg_2. Kdyby to zkoušel do mpeg_4, tak by to "nerozhýbal". Viz: hodnota CPU.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Devaster
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    507

    kde to trha ??? v nagrabovanom videu alebo len preview pri grabovani ?
    ak je zachyt ok a trha preview tak z toho by som si tazku hlavu nerobil ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně Avatar uživatele redburger
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    512

    len pre zaujimavost - ja mam ramku 384
    - procesor 2000 xp
    a vsetko ide v pohode.
    a je pravda ze som najprv siel na 128 ramke,ale to som este kameru nemal vtedy.
    taze mohlo by stacit aj tych 384,ale uz ked tak 512.ono ani vykonne procesory nemaju radi,ked maju malu ramku.a ked je procesor 2000 a vyssie,tam sa hodi min. 256.
    a starosti by som si s preview nerobil ani ja,ked avi subory idu normalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Je tu pravidelně Avatar uživatele Bullback
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    358

    Citace Původně odesláno od Ivo Mašek
    Znám případy, kdy s RAM 128MB byly při grabování problémy.
    To jedině kdybys měl celou paměť "vyžranou" programy ...
    Stačí se podívat kolik si vezme z RAM softvér, tato malá pomůcka je v každejch Windows ... (správce programů)

    Nejlepší soft kde jde nastavit výše použití RAM je bTV, nesmí se to ale přepísknout ..., pracuje jen s BT 8xx.
    Vysoké hodnoty pro tento soft mají výhody např. při "zahrabání" disku nebo jiného programu s vysoköu prioritou kde hrozí výpadek snímků, jinak stačí pár mega ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    12,917

    Ziadne agresivne sledovace na CPU, RAM, HDD, teplotne senzory nepouzivat permanentne !!!! Staci to skontrolovat jednorazovo (napr. okamzite pri necinnosti softov, alebo len sporadicky pri menej dolezitej praci) a na kontrolu vytazenia CPU a RAM je vhodny FREEMEM PRO (testujem ho uspesne 2roky a je absolutne bezproblemovy v info mode=nesmie byt zapnuta funkcia backround na automaticke uvolnovanie pameti a takisto nesmie byt zapnuty klient=status) a to uvolnenie casti pameti vykonat takisto len jednorazovo!!! Navyse ten INFO mod vas v RT infomuje o vytazeni CPU a RAM dole na liste. Ja uz neviem bez toho zit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Leadtek DTV2000 H - trhaný obraz
    Od weber v sekci DVB-T
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-08-2010, 12:46
  2. Trhaný obraz v Premieře
    Od Kars v sekci Editace videa
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-12-2006, 09:40
  3. Trhaný obraz při pohybu
    Od Cosmos v sekci Editace videa
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-03-2005, 13:05
  4. VHS-DVD trhaný obraz
    Od vladino v sekci Mastering
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-03-2005, 10:44
  5. trhaný obraz i zvuk na TV
    Od peca v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-02-2005, 17:49