Čím více o tom čtu, tím větší v tom mám hokej.
Existují poměrně protichůdné informace:
1. Četl jsem před časem zde srovnání MPEG-2 enkodérů, kde byly nějaké závěry
2. Především StayMan, ale i jiní zde tvrdí, že pro převod DV z digi kamery do MPEG-2 (DVD) jsou nejkvalitnější Canopus ProCoder a MainConcept v DVD Architectovi a není poznat rozdíl
3. Všeobecně se tvrdí, že nejlepší enkodér je Canopus ProCoder, ale 2.0, protože 1.0 ještě zdaleka není bez chyb a že výborná volba je odlehčená levná meziverze mezi 1.0 a 2.0. ProCoder Express
4. Pro zálohování DVD, zvláště těch dlouhých a nabouchaných tu všichni doporučují CCE tam, kde by Shrink musel drasticky omezovat datový tok.
Navíc CCE existuje v koupitelné formě (CCE Basic za 58 USD) a nekoupitelné formě za 2000 USD.
Já samozřejmě bych rád MPEG-2 enkodér pro 5 účelů:
a) výroba vlastních DVD z digi-kamery
b) přetažení všech VHS videokazet na DVD
c) výroba DVD z TV vysílání poté, co si koupím A/D převodník
d) zálohování originál DVD
e) komprese odborných analogových videosignálů
Dnes oficiálně používám DVD Architect 1.0d (v rámci firmy je to zaregistrované na mě osobně). ProCoder Express má akceptovatelnou cenu, to bych z vlastního měšce obětoval, když by mně to oproti MainConceptu přineslo lepší požitek ze sledování na TV. CCE Basic má taky akceptovatelnou cenu.
Jednorázové a výjjimečné věci samozřejmě lze udělat i trial verzí nebo i za úplatu u někoho, kdo cosi drahého vlastní.
Zajímá mě, jestli když bych používal pro všechny účely a) - e) MainConcept enkodér v DVD Architectovi 1.0d, tak se někde docílím viditelně horší výsledek, než jinou variantou???
Je větší vhodnost CCE, ProCoderu či jánevímčehoještě dána kvalitou výsledku nebo jen rychlostí enkódování, použitelností v procesním postupu, kompatibilitou s dalšími nástroji, ... ???
Opravdu je mně líto vyhodit třeba i 2000 Kč nebo i podstatně víc za něco, od čeho v praxi za 2 měsíce upustím, protože to buď nepřinese zlepšení nebo s tím bude zoufalá práce.